Een klein bloemetje met een grote betekenis.

De oplettende lezer van mijn blogs over Lewy Body Dementie, is het misschien wel opgevallen dat ik altijd een foto van een vergeet-mij-nietje als afbeelding bij de blog plaats. Daar is een speciale reden voor:

Het vergeet mij nietje staat symbool voor een toekomst zonder dementie. Door het te dragen, laat je zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. (Bron: Alzheimer Nederland)

Niet alleen de naam van dit bloemetje is passend bij dementie, ook de symbolische betekenis is treffend: onverwoestbare verbintenis, ware en eeuwige liefde.

Genoeg redenen dus om het vergeet-mij-nietje als afbeelding bij mijn blogs te plaatsen. En vanwege deze symbolische betekenis heb ik het vergeet mij niet speldje van alzheimer Nederland, de eerste kerst na het overlijden van mijn moeder, meegestuurd met de kerstkaart naar onze familie.  Als herinnering aan haar en alles wat ze voor een ieder in zijn of haar leven betekend heeft.

Vandaag, 21 september 2019, is het wereld Alzheimer dag. Een dag om te laten weten dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)