Kringloopwinkels in de buurt: de kringloop in Marum en Tolbert

door Yvonne
Kringloopwinkels in de buurt Weiting in Tolbert

Kringloopwinkels in de buurt van je woonplaats. Weet jij ze te vinden? Welke kringloopwinkels zijn de leukste bij jou in de buurt? En wat zijn de tweedehandswinkels waar je nog echte kringloopvondsten vindt of nette tweedehands woondecoratie, kleding en boeken? In deze blog vier kringloopwinkels in Marum en Tolbert die een bezoek waard zijn!  

Kringloopwinkels in de buurt

In de provincie Groningen is een groot aanbod aan kringloopwinkels en winkels met tweedehands meubelen. Dus ook vast bij jou in de buurt vind je kringloopwinkels. Ook bij mij thuis, in de Groningse gemeente Westerkwartier, zijn verschillende kringloopwinkels in de buurt waar ik nog nooit ben geweest. Hoogtijd om een rondje kringwinkels in Marum en Tolbert te doen.

Serviesgoed bij kringloopcentrum in Marum
Netjes servies bij ’t Trefpunt in Marum.

Kringloopcentrum ‘t Trefpunt in Marum

De eerste kringloopwinkel die ik bezoek is kringloopcentrum ’t Trefpunt in Marum. Deze kringloop in Marum vind je naast de kerk van Marum. De eerste indruk van de kringloopwinkel doet mij even twijfelen. De kringloop lijkt klein en zit in een voormalige woning. Zal het wel wat zijn?

Kringloopwinkels in de buurt 't Trefpunt Marum
Kringloopcentrum ’t Trefpunt in Marum.

Groot aanbod aan spullen

Zodra ik de kringloopwinkel in Marum binnenstap, weet ik al dat deze eerste indruk niet klopt. Want wat is het groot! In verschillende kamers vind je serviesgoed, tweedehands keukenapparatuur, babyspullen en nog veel meer. Eén van de voorste kamers in volledig ingericht als tweedehands boekenwinkel. Keurig gesorteerd op genre.

Tweedehands boekenwinkel bij kringloopcentrum in Marum
De boekenhoek bij ’t Trefpunt in Marum

Netjes en verzorgd

Wat mij bij binnenkomst ook direct opvalt is de geur. Of eerder gezegd het ontbreken van die typische tweedehandswinkel geur. Je ruikt het wel een beetje, maar zeker niet overheersend. Alle tweedehands spullen zijn dan ook keurig netjes en schoon. En wat mij ook opvalt: de prijzen. Of beter gezegd prijsjes: deze kringloop winkel in Marum verkoopt leuke, nette en goede tweedehands artikelen voor zeer kleine prijsjes!

Verrassing van de dag!

Kringloopcentrum ’t Trefpunt in Marum is dan ook de verrassing van de dag. Wat het nog mooier maakt is dat de volledige opbrengst van de kringloop in Marum naar goede doelen gaat. Met mijn handen vol kringloopvondsten verlaat ik dan ook de winkel. Op naar de volgende.

Kringloopcentrum Novatec in Tolbert

De volgende kringloopwinkel in de buurt is kringloopcentrum Novatec in Tolbert. Deze grote kringloopwinkel heeft een erg ruim aanbod aan tweedehands spullen.  

Kringloopwinkels in de buurt Novatec Tolbert
Kringloopcentrum Novatec in Tolbert

Veel keuze aan gebruikte spullen

De grootte van deze kringloopwinkel overweldigt mij wat na het bezoek aan de sfeervolle kringloop in Marum. Na wat speurwerk tussen de tweedehands kleding, huisraad en boeken vind ik hier nu niets wat ik wil kopen.

Mooie meubels en veel kleding

Wel zien ik verschillende mooie tweedehands meubels staan en hangen er rekken vol nette gebruikte kleding. Even twijfel ik over een super leuke stoel, maar geen idee waar ik die thuis neer moet zetten. Dus ik laat de stoel achter voor iemand anders.

Ruim aanbod aan tweedehands spelletjes

Terwijl ik kringloopcentrum Novatec uitloop, zie ik een rek vol tweedehands spelletjes. Allemaal keurig geseald en met de vermelding of het spel compleet is. Ideaal, zo weet je zeker dat je een compleet tweedehands spel koopt!

Ben je opzoek naar een grote kringloopwinkel in de buurt met volop keus? Dan is kringloopcentrum Novatec in Tolbert echt een goed adres.

Kringloopcentrum Novatec Tolbert
Gesealde spelletjes bij kringloopcentrum Novatec in Tolbert

Hergebruik Weiting in Tolbert

Ik rijd door naar de andere kant van Tolbert, naar hergebruik Weiting. Deze kringloop in Tolbert met gebruikte goederen heeft een enorm ruim aanbod aan tweedehands meubelen. Maar verkoopt daarnaast ook tweedehands huisraad, boeken en nog heel veel meer spullen, voornamelijk uit woningontruimingen.

Kringloopwinkels in de buurt Weiting in Tolbert
Prachtige herfst welkom bij Weiting in Tolbert

Vintage, brocante en verborgen schatten

Het aanbod bij hergebruik Weiting is divers. Je vindt bij deze kringloop in Tolbert tweedehands witgoed, brocante meubelen, vintage spullen en als je goed zoekt ook verborgen schatten.

Mooie tweedehands meubelen

Kringloopwinkel Weiting in Tolbert bezoek ik wel vaker. En elke keer dat ik er ben krijg ik de neiging om meubeltjes op te gaan knappen. Want er staan prachtige kasten, tafels en stoelen die een mooi tweede leven verdienen. Dus ben je opzoek naar mooie en goede tweedehands meubelen? Dan kun je hier prima terecht!

Tweedehands meubelen bij Hergebruik Weiting in Tolbert.
Prachtige tweedehands meubelen.

Handelsfabriek Tolbert

En met het bezoeken van deze kringloopwinkels zit mijn rondje langs kringloopwinkels in de buurt erop. Helaas heb ik geen tijd meer om nog langs handelsfabriek Tolbert te gaan. In deze fabriek vind je nog meer vintage goederen, industriële meubelen, woonaccessoires en maatwerk.

Ben je opzoek naar iets speciaals voor in je huis? Dan is een bezoek aan de handelsfabriek in Tolbert echt een aanrader. Hou er wel rekening mee dat deze winkel geen kringloop prijsjes hanteert. De vintage, brocante of industriële goederen zijn echt wel iets prijziger. Maar zeker de moeite waard om een plekje in je huis te krijgen!  

Kringloopwinkels bij jou in de buurt

Wil je ook een middag op pad langs de kringloopwinkels bij jou in de buurt? Download dan de app kringloopwinkel. Je vind dan alle tweedehandswinkels bij jou om de hoek. Binnenkort volgen hier op deze site meer blogs met inspiratie voor kringloopwinkels in Groningen en in Friesland.

Goed voorbereid op pad

Vergeet je niet een goede tas mee te nemen voordat je naar de kringloopwinkels gaat?

*Affiliatielinks van bol.com. Voor meer informatie zie disclaimer

Ben je opzoek naar meer inspiratie voor een leuke dag uit?

Kijk dan eens bij menu: Inspiratie Uit op deze site. Daar vind je veel meer tips voor een geslaagd dagje uit in Groningen en Friesland. Wordt je volgende uitje een autopuzzeltocht in Appelscha of een theeworkshop bij theetuin het Blotevoetenhof?

Bezoek aan kringloopwinkels in de buurt.
Vriendelijke groet bij kringloopcentrum ’t Trefpunt in Marum

You may also like

2 reacties

Annelies Bensink-Sijlmans 29 november 2021 - 23:17

Ik heb je gevonden via de streekkrant over het verhaal van jullie pingoruine . Jullie zoon Hilco is bezig om onze tuin op orde te krijgen

Beantwoorden
Yvonne 1 december 2021 - 15:27

Hoi Annelies, Wat leuk!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.