Gastblog schrijven

door Yvonne
Gastblog schrijven

Zoek jij iemand die voor jouw site een gastblog wil schrijven? Neem dan snel contact met mij op! Vanuit mijn ruime ervaring als blogger schrijf ik regelmatig ook gastblogs voor andere sites. Een leuke manier van samenwerken om nog meer lezers te bereiken en te inspireren!

Waarom een gastblog schrijven zo belangrijk is!

Een gastblog is zowel voor jouw site als mijn site erg belangrijk. Door op jouw site iemand anders ‘aan het woord’ te laten kun je nog meer content op je site zetten dan wanneer je alles zelf schrijft. Ook is het voor je lezer ‘verfrissend’ om een blog van iemand anders te lezen. Elke schrijfstijl is uniek en spreekt verschillende lezers aan.

Ook de vindbaarheid van jouw blog wordt vergroot. Doordat ik als gastblogger altijd mijn blog op jouw site promoot op social media, breng ik jouw blog onder de aandacht bij mijn lezers en volgers. Ook plaats ik altijd een link naar de gastblog op mijn site. En daarmee creëer jij meer waarde voor jouw site. En dat maakt jouw blog weer aantrekkelijker voor de zoekmachines!

Wat levert een gastblog jou en mij op?

Het schrijven van een gastblog geeft mij de kans om over een ander onderwerp te bloggen dan ik normaal doe en ook ik promoot mijn blog bij een andere groep lezers dan via mijn eigen site. Zo kan ik nog meer mensen inspireren met mijn teksten.

Daarnaast levert een gastblog op jouw site ook waarde voor mijn site op. Want een voorwaarde bij het plaatsen van een gastblog van mij is altijd minimaal tweebacklinks naar mijn blog. Voor wat hoort wat! Ik verwerk altijd de links in mijn blog dus jij hebt daar geen werk van!

Een SEO proof gastblog schrijven

Zowel mijn eigen blogs als gastblogs schrijf ik altijd ‘SEO proof’. Dus goed vindbaar voor de zoekmachines. Samen bespreken we vooraf welke zoekterm jij graag terugziet in de blog. Vervolgens ga ik op onderzoek uit om te kijken wat de klant, jouw lezer, graag wil weten over het betreffende onderwerp.

Door de gastblog zo te schijven dat het de vragen van de lezer beantwoord, wordt de vindbaarheid in de zoekmachnies groter en is de gastblog makkelijk door jouw lezer te vinden. En voor de lezer doen we het tenslotte!

Gastblog samenwerking

Gastblog samenwerkingen

Hieronder vind je een overzicht van mijn gastcolumns en blogs met directe link in de titel. Veel leesplezier!

Op vakantie met de vouwwagen

Blog over onze ervaring met de camplet Apollo vouwwagen voor www.eengoedereis.nu

Vroege overgangsklachten herkennen. Mijn verhaal!

Blog over mijn ervaring met vroege overgangsklachten voor www.veertigplusmus.nl

Livestream Friese hengstenkeuring 2021. Was het wat? 

Gastcolumn voor www.paardencolumns.nl over de live stream van de Friese hengstenkeuring 2021

Theetuin ‘Blote voetenhof’ Opende

Gastcolumn op geraraakt.nl over theetuin ‘Blotevoetenhof’ met blotenvoetenpad, wandelroutes en heerlijke cheesecake.

‘Ramsj’ en rust onder de domoren 

Gastcolumn over mijn bezoek aan boekhandel “Ramsj’ in Utrecht. Geschreven voor www.boekrecensiesblog.nl 

Binnen blijven maar toch ‘op vakantie’

Gastcolumn over ‘reizen’ door te lezen. Geschreven voor boekrecensiesblog.nl 

Zoveel theeleuten, zoveel smaken

Theeglas of mok? In deze gastblog voor Teazie.nl  vertel ik je er alles over!

Hoe richt je een nieuwe boekenkast in? 

Gastcolumn voor boekrecensiesblog.nl 

Zoek jij een gastblogger? 

Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier. Laat me in een bericht weten wat je precies zoekt, dan gaan we samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.