Wandelroutes in Friesland

door Yvonne
Wandelroutes in Friesland

Je wilt wandelen in Friesland, maar hebt geen idee waar. Je zoekt wandelroutes waar het rustig is, je jouw auto goed kunt parkeren en waar je niet hoeft te ‘file’ wandelen. En na de wandeling plof je het liefste neer in een lekker restaurant of op een mooie terras om even heerlijk bij te komen.

De mooiste wandelroutes in Friesland

Wanneer jij jezelf herkent in bovenstaande beschrijving, lees dan snel verder. Je vindt namelijk op mijn site de echt leuke en mooie wandelroutes in Friesland zonder dat je hordes mensen tegenkomt. Heb je geen zin om deze blog verder te lezen maar wil je snel naar het overzicht met wandelroutes toe? Klik dan op onderstaande button om direct naar alle wandelroutes te gaan.

Wandeltips van een inwoner van Friesland

Omdat ik precies op de grens van Groningen en Friesland woon, ga ik er vaak op uit in één van deze provincies wanneer ik een vrije dag heb. Omdat ik in de buurt woon weet ik vaak de net even leukere wandelroutes voor jou te vinden en vooral de routes waar niet alle toeristen naar toe gaan zijn bij mij favoriet.

Wandelroutes met eetgelegenheid

Naast wandelen hou ik ook van lekker eten, daarom vind je bij (bijna) alle wandelroutes ook een tip voor een restaurant, terras of lunchhuis in de buurt van de wandelroute. Want laten we eerlijk zijn: na het lopen van een route heb je toch echt wel wat lekkers verdiend?

Wandelen in Friesland
Wandelen in Friesland.

Wandelroutes met de hond in Friesland

Bij elke route vermeld ik ook of je hond (aangelijnd) welkom is. Check het nog wel altijd even voor de zekerheid op de site van de wandelroute en aan het begin van de route. Soms kan er zomaar iets veranderd zijn waardoor je hond niet meer (of juist wel) welkom is.

Routes van ongeveer 10 kilometer

Omdat ik het leuk vind om een omgeving waar ik wandel ook verder te ontdekken, zijn de routes die ik in Friesland wandel vaak rond de 10 kilometer. Dan hou ik tijd genoeg over om lekker te genieten in een restaurant én om nog wat meer winkels of andere activiteiten in de buurt te ontdekken.

Waar kun je mooi wandelen in Friesland?

Rest alleen nog de vraag: maar waar kun je echt mooi én rustig wandelen in Friesland? Nou eigenlijk wel overal. Maar de route die je op mijn site vind, daar kom je vaak niemand anders tegen, is ruimte genoeg om je auto te parkeren en ik neem je met de routes mee naar zoveel verschillende natuurgebieden dat het wandelen in Friesland altijd weer verrassend mooi is!

Welke route ga jij wandelen? Kies hier uit één van de wandelroutes in Friesland.