5 x Lentefairs in Friesland 2024 voor een vrolijk seizoen

door Yvonne
Lentefairs in Friesland

Struinen op een mooie lentefair, wie wil dat nou niet. Genieten van al die vrolijke voorjaarskleuren kom jij helemaal in de stemming voor het nieuwe seizoen. In deze blog 5 tips voor de leukste lentefairs in Friesland waar je uren kunt rond struinen opzoek naar datgene waarvan je niet wist dat je het nodig had!

Lentefairs in Friesland, keuze genoeg

Een rondje op internet laat zien dat er genoeg fairs, markten en braderieën in Friesland zijn om elk weekend op pad te gaan. Maar de leukste fairs, welke zijn dat nu? Ik heb het voor je uitgezocht en in deze blog voor je verzameld. Dus pak je agenda erbij, zet deze lentefairs erin en ga heerlijk op pad terwijl de wereld om je heen steeds zonniger en groener wordt!

1. Koeien dans met lentefair in Arum, zaterdag 13 april

Zoals de naam van deze fair al doet vermoeden, draait het hierbij om de koeien. Op deze dag gaand e koeien voor het eerst naar buiten. En dat is echt een feest om te zien.

Naast de ‘koeiendans’ wordt er ook een lentefair georganiseerd met verschillende standhouders en is er een springkussen aanwezig. Genoeg te doen dus voor jong en oud en het is een feest om de dieren zo blij te zien na de winterperiode.

Datum Zaterdag 13 april 2024, 13:00 tot 17:00 uur
Locatie Baarderbuorren 15 Arum
Website/informatieGeen website beschikbaar, wel via facebook te vinden

2. Lentebraderie Damwoude, zaterdag 13 april

Een heerlijke braderie met food, drinks, muziek en veel (50+) standhouders. Dat is de lentebraderie in Damwoude. Geniet van het smartlappenkoor, de kermis of tijdens de afterparty in de avond. Voor iedereen is er genoeg leuks te doen en te beleven op deze markt in Damwoude. De entree voor de fair is gratis en parkeren kan bij de sportvelden in Damwoude.

DatumZaterdag 13 april, 12:00 tot 19:30 uur
LocatieDe lytseloane te Damwâld
9104DX Damwâld
Website / informatieLente braderie Damwoude
Fair in Friesland

3. Onder de wol in Joure, zaterdag 18 mei

Het wol feest waar je bij wilt zijn! ook al denk je in het voorjaar vast niet aan wol i.v.m. met de stijgende temperaturen, toch staat alles op deze fair in het teken van wol. De schapen van schaapskudde van St. landschapsbeher Terra worden deze dag geschoren. Natuurlijk zijn de lammetjes er ook bij.

Bij de kramen op de markt hebben verschillende producten te koop die van de wol gemaakt zijn. Nieuwsgierig hoe het gemaakt wordt? Je kunt ook zelf aan de slag gaan met vilten en draad spinnen. Een mooie interactieve markt waar je ook nog eens van aanwezige alpaca’s kunt genieten die deze markt natuurlijk ook niet willen missen…

DatumZaterdag 18 mei 2024, 10:00 tot 17:00 uur
LocatieMidstraat Joure
Website/informatie Joure onder de wol

4. Pompebled fair in Heerenveen, zondag 26 mei 2024

In de tuin van restaurant ‘Hof van de Koning’ is een gezellige fair in festival stijl. Je vindt er allerlei kramen met een ruim aanbod. Of je nu op zoek bent naar een nieuw beauty product, wat lekkers of wat leuks voor in huis, het is er allemaal.

Deze kleinschalige fair doet qua sfeer echt niet onder voor de grotere markten of braderieën. De entree is gratis en in het restaurant kun je terecht voor een verkoelend drankje of voor koffie met wat lekkers.

DatumZondag 26 mei 2024, 10:00 tot 17:00 uur
LocatiePrinsenweg 1 Heerenveen
Website/informatie Pompebled fair
Friesland lentefairs

5. Overtuinen fair in ijlst, zaterdag 1 juni 2024

Deze fair is qua locatie misschien wel het meest uniek. In de Friese stad Ijlst vind je aan beide kanten van de rivier de Geeuw de overtuinen. Deze tuinen liggen aan het water. Tussen de tuinen en de huizen loopt de openbare weg. Een overtuin is dus een tuin die door een weg of water gescheiden wordt van het huis. Deze tuinen werden gebruikt (tot de komst van de wasmachine) om kleding te drogen en te bleken na het wassen.

Op de eerste zaterdag van juni vind je hier geen was meer maar heel veel kramen die curiosa, kleding, food, woonaccessoires en veel meer verkopen. Een unieke locatie, met eigen sfeer en heel veel gezelligheid die echt een bezoek waard is.

DatumZaterdag 1 juni 2024, 10:00 uur
LocatieEe- en Galamagracht in IJlst
Website / informatieOvertuinenfair IJlst

BONUS: lentefair Frederiksoord 11 en 12 mei

De lentefair in Frederiksoord hoort eigenlijk niet helemaal bij deze blog, want Frederiksoord ligt in de provincie. Maar zo dicht tegen Friesland aan dat ik hem je niet wil onthouden. Deze fair wordt jaarlijks door Dagblad van het Noorden georganiseerd en duurt maar liefst twee dagen.

De fair is Frederiksoord staat ook wel bekend om de markt met ‘voorjaarsvibes voor jong en oud’. In het moederdag weekend van 2024 kun je in de bloeiende boomgaard van Frederiksoord je hart ophalen bij ruim 100 standhouders die de leukste en mooiste spullen verkopen. Ook is er genoeg lekkers te eten en te drinken. Wil je precies weten welke standhouders er staan? Op de website van lentefair staan alle standhouders vermeld.

Praktische informatie Lentefair Frederiksoord

Entree voor de markt is niet gratis. Een ticket kost €9,00 euro en kun je het beste vooraf bestellen. Parkeren kan direct bij het terrein of op een parkeerterrein op een paar minuten loopafstand. Voor eht parkeren betaal je €3,00.

DatumZaterdag 11 mei 10:00 tot 17:00 uur
Zondag 12 mei 11:00 tot 17:00 uur
LocatieDe tuinen Frederiksoord
Majoor van Swietenlaan 1b
8382CG Frederiksoord
Website / informatieLentefair Dagblad van het Noorden
Markten in Friesland

Lentefairs in Friesland, zo veel keus

Met deze tips kun jij genoeg lentefairs in Friesland bezoeken om helemaal in de voorjaarsstemming te komen. Plan een gezellige dag uit met je gezin of laat ze juist thuis en maak er een vriendinnenuitje van. Met wie je ook gaat, het wordt vast heel gezellig en je vindt op een markt altijd iets waarvan je van te voren niet wist dat je het nodig had!

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.