In deze supermarkten kun je clotted cream kopen? 3 tips!

door Yvonne
Clotted cream kopen

Waar kun je clotted cream kopen? Deze vraag stelde ik mijzelf na de zoveelste mislukte poging om het zelf te maken. Helaas is clotted cream nog lang niet overal te koop. Tot ik dus ineens bij de Jumbo clotted cream op de vers afdeling zag staan. In een schattig potje, gewoon te koop! Zou deze clotted cream echt lekker zijn? Ik deed de test!

Clotted Cream in de winkel kopen: lang niet overal te koop!

In Nederland is Clotted cream lang niet overal makkelijk verkrijgbaar. Op internet vind je genoeg recepten om het zelf te maken. Maar de varianten die ik geprobeerd heb vind ik nooit echt lekker. Gelukkig verkopen een aantal supermarkten ondertussen wel clotted cream.

In welke andere supermarkten kun je clotted cream kopen?

Nadat ik bij de Jumbo clotted cream in het koelschap gevonden had, ontdekte ik dat ook andere supermarkten clotted cream in het assortiment hebben. De Albert Heijn (niet in elke winkel vast in het assortiment) en de Lidl (Let op: vaak alleen te koop rondom feestdagen) verkopen ook clotted cream.

Clotted cream Lidl
Clotted cream van de Lidl in het koelvak.

TIP: Vraag je favoriete supermarkt dus of ze clotted cream verkopen voordat je de hele winkel door zoekt. Het kan maar zo zijn dat het dus niet (vast) in het assortiment zit!

Wat is clotted cream?

Voor we verder gaan eerst even duidelijkheid over wat clotted cream is. Clotted cream is gemaakt van 100% room dat verwarmd en vervolgens weer afgekoeld. Het wordt als bijgerecht geserveerd bij scones en is een vast onderdeel van een cream tea. of high tea.

Mijn ervaring met jumbo clotted cream.

Mijn ervaring met de Jumbo Clotted cream

Na het kopen van het potje clotted cream bij de Jumbo, ontdekte ik één groot voordeel van kant en klare clotted cream: het is lang houdbaarheid. De Jumbo clotted cream is, onaangebroken, een jaar lang houdbaar. Je kunt dit potje clotted cream dus gewoon op voorraad in huis hebben. Want je weet maar nooit wanneer je zin in een Engels ontbijt hebt!

De clotted cream heeft volgens het etiket maar één ingrediënt: ingedikte room. Gewoon zoals het hoort. Geen toevoegingen, gewoon alleen room. Zo simpel…

Is deze clotted cream uit de winkel lekker?

Belangrijkste vraag is natuurlijk: is de clotted cream van de Jumbo lekker? Ik vind van wel. De cream smaakt heel romig en fris. Zonder boventoon van een kaassoort. Iets wat bij zelfgemaakte clotted cream vaak wel gebeurt.

De structuur van deze clotted cream mag van mij iets luchtiger. Het is vrij compact en daardoor smeert het moeilijk uit. Maar dat mag de pret niet drukken. De smaak maakt dit weer goed!

Engels ontbijt met scones en clotted cream

Clotted cream bij je Engelse ontbijt!

Mijn ervaring met de kant en klare clotted cream uit de supermarkt is dus verrassend positief! Het is een echte aanrader voor bij je Engelse ontbijt, high tea of Hollandse appeltaart. Want er is natuurlijk veel meer lekkers waar je clotted cream bij kunt eten!

Maak je high tea thuis!

Ben je van plan zelf een high tea te organiseren (kookboek tip voor de lekkerste cupcakes!) en te maken? Dan mogen deze mini cheescakes zeker niet ontbreken? In 10 minuten maak je deze mini taartjes klaar zonder te bakken. En wil je losse thee gebruiken bij de high tea? Bij theewinkel Binnen Buiten Genieten in Opende koop je de allerlekkerste thee! Ook online te bestellen.

TIP: met onderstaande items wordt je high thea nog gezelliger!

You may also like

2 reacties

Margaretha 13 april 2022 - 16:41

Leuk,dat ik nu weet waar clotted cream te koop is!

Beantwoorden
Yvonne 13 april 2022 - 18:47

Top! Graag gedaan en geniet ervan!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.