Waar kun je clotted cream kopen. Mijn ervaring!

door Yvonne
Jumbo clotted cream

Vind jij het ook moeilijk echt lekkere clotted cream te maken? ik wel. Dus testte ik de clotted cream van de Jumbo. Deze clotted cream uit de winkel is dus gewoon echt lekker!

Clotted cream kopen

Scones met jam en clotted cream. Eén van mijn favoriete high tea gerechten. Zelf scones bakken en jam maken gaat prima. Maar echte Engelse clotted cream maken is mij nog niet goed gelukt. Een potje kant en klare clotted cream kopen is de oplossing!

Helaas is clotted cream is lang niet overal te koop. In elke supermarkt en bakwinkel ben ik opzoek naar een goede en lekkere kant en klare clotted cream voor bij de scones. Maar tot nu toe ging ik altijd met lege handen naar huis. Tot ik ineens bij de Jumbo clotted cream op de vers afdeling zag staan. In een schattig potje, gewoon te koop! Zou dit dan de oplossing zijn?

Mijn ervaring met jumbo clotted cream.

Clotted cream van de Jumbo

Uiteraard heb ik direct een potje clotted cream gekocht en thuis in de koelkast bewaard. Extra makkelijk van deze Jumbo clotted cream is dat het een jaar houdbaar is. Je kunt dit potje clotted cream dus gewoon op voorraad in huis hebben. Want je weet maar nooit wanneer je zin in een Engels ontbijt hebt.

Is clotted cream uit de winkel lekker?

Belangrijkste vraag is natuurlijk: is de clotted cream van de Jumbo lekker? Ik vind van wel. De cream smaakt heel romig en fris. Zonder boventoon van een kaassoort. Iets wat bij zelfgemaakte clotted cream vaak wel gebeurt.

De structuur van de clotted cream mag van mij iets luchtiger. Het is vrij compact en daardoor smeert het moeilijk uit. Maar dat mag de pret niet drukken. De smaak maakt dit weer goed!

Ingrediënten clotted cream

De clotted cream van de jumbo heeft volgens het etiket maar één ingrediënt. Namelijk ingedikte room. That’s it! Geen toevoegingen, gewoon alleen room. Zo simpel…

Aanrader bij je Engelse ontbijt!

Mijn ervaring met de Jumbo clotted cream is dan ook zeer positief. Het is een echte aanrader voor bij je Engelse ontbijt, high tea of Hollandse appeltaart. Want er is natuurlijk veel meer lekkers waarbij je deze clotted cream kunt eten!

Engels ontbijt met scones en clotted cream

Zelf een high tea maken?

Ben je van plan zelf een high tea te organiseren ent e maken? Dan mogen deze mini cheescakes zeker niet ontbreken? In 10 minuten maak je deze mini taartjes zelf klaar zonder te bakken. En wil je losse thee gebruiken bij de high tea? Bij theewinkel Binnen Buiten Genieten in Opende koop je de allerlekkerste thee! OoK online te bestellen.

Ben je nog op zoek naar een goed recept voor scones? In het bakboek Zoet vind je een heerlijk recept voor scones.

*Affiliatie links, zie disclaimer

You may also like

Reageren op deze blog

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.