Jumbo clotted cream kopen. Mijn ervaring!

door Yvonne
Jumbo clotted cream

Scones met jam en clotted cream. Eén van mijn favoriete high tea gerechten. Scones bakken en jam maken gaat prima. Maar echte Engelse clotted cream maken is niet eenvoudig. Clotted cream kopen lijkt dan de beste oplossing.

Clotted cream kopen

Maar helaas. Clotted cream is lang niet overal te koop. In elke supermarkt en bakwinkel ben ik hiernaar op zoek. Om met lege handen huiswaarts te keren en zelf weer de keuken in de duiken. Maar nog nooit is het mij gelukt echt lekkere clotted cream zelf te maken. Tot ik ineens bij de Jumbo clotted cream op de vers afdeling zag staan. In een schattig potje, gewoon te koop! Zou dit dan de oplossing zijn?

Mijn ervaring met jumbo clotted cream

Clotted cream van de Jumbo

Uiteraard heb ik direct een potje gekocht en thuis in de koelkast bewaard. En wat handig is: het is wel een jaar houdbaar. Je kunt dit potje clotted cream dus gewoon op voorraad in huis hebben. Want je weet maar nooit wanneer je zin in een Engels ontbijt hebt.

Belangrijkste vraag is natuurlijk: is de clotted cream van de Jumbo lekker? De cream smaakt heel romig en fris. Zonder boventoon van een kaassoort. Iets wat bij zelfgemaakte clotted cream altijd gebeurt.

De structuur van de clotted cream mag van mij iets luchtiger. Het is vrij compact en daardoor smeert het moeilijk uit. Maar dat mag de pret niet drukken. De smaak maakt dit weer goed!

Ingrediënten clotted cream

De clotted cream van de jumbo heeft volgens het etiket maar één ingrediënt. Namelijk ingedikte room. That’s it! Geen toevoegingen, gewoon alleen room.

Aanrader bij je Engelse ontbijt!

Mijn ervaring met de Jumbo clotted cream is dan ook zeer positief. Het is een echte aanrader voor bij je Engelse ontbijt, high tea of Hollandse appeltaart. Want er is natuurlijk veel meer lekkers waarbij je deze clotted cream kunt eten!

Engels ontbijt met scones en clotted cream

Nog op zoek naar een goed recept voor scones? In het bakboek Zoet vind je een heerlijk recept voor scones.

Heb je deze mini cheescakes al eens gemaakt? In 10 minuten klaar zonder te bakken. Heerlijk voor bij een high tea, handig en lekker voor een picknick.

Thee inspiratie nodig? klik dan hier!

You may also like

Reageren op deze blog

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.