Een groter bereik als blogger. De invloed van jou als lezer!

door Yvonne
bereik als blogger

Een groter bereik als blogger. Dat is top! En weet jij welke invloed jij daar op hebt? Met deze blog geef ik je een kijkje achter de schermen van het bloggen.

Van inspiratie naar blog

Bereik als blogger

Als blogger begint het met inspiratie. Zonder een idee geen blog. Vervolgens is het belangrijk om de woorden pakkend op papier te krijgen. Hoe hou je de lezer vast? En hoe vertel je kort en bondig wat je vertellen wilt, zonder de context van het verhaal kwijt te raken? Uitdagingen waar je als blogger steeds handiger in wordt.

Google te vriend houden

Naast het schrijven van een pakkend verhaal, is ook de juiste woordkeuze belangrijk. Dit heet in de schrijversland SEO: Search Engine Optimazation. Oftewel: zoekmachineoptimalisatie. Door gebruik van de juiste SEO (woorden en zinnen waar jij als lezer mee zoekt op oa google) wordt je bereik als blogger groter. En kom je als blogger hoger in de google resultaten te staan. Kortom, google vindt je dan leuker!

Bereik als blogger

Dacht ik heel naïef bij het begin van mijn blog: Ik slinger hem online, nu staan de lezers in de rij! Nou, forget it! Je bent als blogger een mini speld in een mega hooiberg. Zonder de juiste SEO en samenwerkingen met andere pagina’s (link building) lig je onder in het putje van het internet. En heb je dus geen bereik als blogger.

Social media is een must

‘Gelukkig’ hebben we altijd nog onze social media! Gelukkig tussen aanhalingstekens. Want ik heb er een haat liefde verhouding mee. Een blog schrijven is vaak in een half uur klaar. Terwijl het bijhouden van mijn social’s drie tot vier keer zoveel tijd kost. En ook op social media ben je een speld in de hooiberg.

Invloed van jou als lezer

Jij als lezer hebt een enorme invloed op het bereik van de blogger. Hoe? Door een post op social media te liken of te delen. Daarmee wordt mijn bereik als blogger groter en krijg jij vaker berichten van overyonne te zien. Dit geldt voor alle bedrijven die actief zijn op social media. Kortom, wees je bewust van de kracht van je like’s en deel acties! Ik ben je eeuwig dankbaar!

Visueel aantrekkelijk

Alles wat ik hierboven beschreven heb, slaagt alleen wanneer je site visueel aantrekkelijk is. Lezers willen zich er thuis voelen. En vinden wat ze zoeken. Kleurgebruik, logo’s en foto’s zijn daarbij onmisbaar. Na de update van mijn site begin dit jaar, zijn mijn lezers en volgers toegenomen.

Visitekaartjes en promotie

Naast alle bovenstaande acties heb ik sinds kort een nieuw ‘wapen’ om mijn zichtbaarheid en bereikbaarheid te vergroten: visite kaartjes. Van drukwerknodig.nl kreeg ik de vraag of ik met hen wilde samenwerken (ook goed voor linkbuilding) om één van hun producten te promoten. Na zorgvuldige afweging heb ik hier ja opgezegd. En wat ben ik blij! Met een paar klikken op hun site heb ik mijn eigen visite kaartje ontworpen. Mede dankzij mijn logo is het een sprekend en opvallend kaartje geworden. Een prima kwaliteit visitekaartje met super snelle levering.

Je bent gewaarschuwd

Als alles goed gaat kun je dus niet meer om overyvonne.nl heen!  En wie weet krijg ik de smaak te pakken. Dan bestel ik ook nog banners en posters bij drukwerknodig.nl. Of een mondkapje met overyvonne erop…Grapje.

En wanneer jij oprechte reacties en like’s bij mijn post op social media zet, kan ik nog meer mensen bereiken om van elke dag een mooie dag te maken. Alvast bedankt!

Ps: heb jij deze post op facebook of instagram al geliked?

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.