Recensie Las Chicas del Cable: Spaanse Netflix serie.

door Yvonne
Recensie Las Chicas del Cable Netflix

Recensie Las Chicas del Cable. Kort gezegd en geschreven: een Spaanse dramaserie op Netflix die je echt gezien moet hebben! Waarom? Omdat het einde van Las Chicas del Cable totaal onverwachts is. En omdat het gewoon een steengoede Spaanstalige serie op Netflix is die je moet kijken tot je niet meer kunt!

Recensie Las Chicas de Cable: de feiten

Na het kijken van de verslavende Spaanse dramaserie Gran hotel, was het tijd voor een nieuwe Spaanstalige serie op Netflix. Want eenmaal een Spaanse serie gezien, dan wil je niet meer anders. Mijn keuze viel al snel op de Netflix serie Las Chicas del Cable die zich afspeelt rond 1920. Las Chicas del Cable is een door Netflix zelf geproduceerde serie en heeft in totaal 44 afleveringen. Genoeg om uren lang vastgeplakt aan het scherm te laten zitten.

Las Chicas del Cable: samenvatting

Een samenvatting van deze Spaanse serie Las Chicas del Cable in één recensie is bijna niet te doen. Er gebeurt in de 44 afleveringen zoveel. Toch ga ik een poging doen voor een korte samenvatting:

Vier dames in de hoofdrol

In de serie Las Chicas del Cable spelen vier dames een hoofdrol. Deze vier jonge dames, Lidia, Margot, Angeles en Marga, werken allemaal bij de telefoonmaatschappij van de familie Cifuentes.  Met vier dames in de hoofdrol kan de serie al snel een soap gehalte krijgen. Maar niets is minder waar. Er gebeurt zoveel in het leven van deze dames, dat je moet blijven kijken. Op het puntje van je stoel.

Las Chicas del Cable samenvatting
De vier hoofdrolspeelsters. Bron Netflix

De geschiedenis van de telefonie

Zit de mobiele telefoon tegenwoordig aan onze handen vastgeplakt, in deze serie ga je terug naar de tijd van de telefooncentrale. De vier hoofdrolspeelster zijn alle vier operator bij de telefoonmaatschappij. Het doorverbinden van oproepen is hun dagelijkse taak. En dat een leven als ‘kabelmeisje’ echt niet saai is wordt al snel duidelijk.

Las Chicas del Cable Netflix
Telefooncentrale. Bron Pixabay

Drama, intriges en liefde

De serie Las Chicas del Cable heeft alle ingrediënten die nodig zijn om te blijven kijken. Een paar valse intriges, heftige en dramatische gebeurtenissen en volop liefde. Onmogelijke liefdes. Want ook in deze serie ontstaat er een verliefdheid die onmogelijk lijkt. Mooi voor de kijker. Want één van de mannelijke hoofdrolspelers is Yon Golnzalez. En laat dat nou net een ‘heerlijk snoepje zijn’ om naar te kijken. 

Onverwacht einde van Las Chicas del Cable

In totaal heeft deze Spaanse dramaserie op Netflix 6 seizoenen. Het duurt dus wel even voor je bij het einde van Las Chicas del Cable bent. In deze 6 seizoenen staat ook de tijd niet stil. De hoofdpersonen worden volwassen, krijgen kinderen en maken de oorlog mee. En net op het moment dat je denkt dat alles goed afloopt, gebeurt er op het einde iets wat je totaal niet verwacht. Het heeft mij verdrietig en verbijsterd naar de aftiteling laten staren… Je bent dus gewaarschuwd. Zet de zakdoeken maar klaar!  

Meer Spaanse series op Netflix

Meer Spaanse series kijken? Misschien is Gran hotel ook iets voor jou.

Of kijk je leiver een Britse Crimeserie:

In Stay Close, een Netflix serie gebaseerd het gelijknamige boek van Harlan Coben, wordt Meghan achtervolgd door een geheim uit haar verleden. Lees hier de volledige recensie: Recensie Stay Close.

Lekker kijken op TV of mobiel:

*Affiliatie links naar Bol.com. Zie disclaimer

You may also like

2 reacties

Aniek 6 april 2022 - 13:24

Fijne tip! Die komt op mijn leeslijst

Beantwoorden
Yvonne 8 april 2022 - 10:05

Veel kijkplezier!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.