Theewinkel in Opende: Binnen Buiten Genieten.

door Yvonne
Theewinkel in Opende

Theewinkel Binnen Buiten Genieten is dé theewinkel in Opende (Groningen) In een sfeervol houten winkeltje in het Westerkwartier kun je kiezen uit ruim 250 verschillende theesmaken. Als echte theeleut ben ik ondertussen één van de vele vaste klanten.

Theewinkel in Opende (Groningen)

Vanuit haar passie voor losse thee is eigenaresse Wiepie Kraft met de theewinkel in Opende begonnen. In een tijd dat losse thee nog lang niet overal verkrijgbaar was:

“Veel mensen zagen de voordelen van losse thee versus voorverpakte thee nog niet”

Inmiddels is het aantal vaste klanten flink gegroeid. En steeds meer nieuwe klanten weten de theewinkel in het Groninger Opende te vinden. Vooral groene, rooibos en kruiden thee is favoriet bij haar klanten. Zwarte thee wordt volgens Wiepie ondergewaardeerd:

”Mensen denken dat zwarte thee een sterke theesoort is. Maar dat hangt heel erg af van de trektijd en de theesmaak”.

Theewinkel Binnen Buiten Genieten
Theewinkel Binnen Buiten Genieten

De theestruik

Bij de theewinkel in het Westerkwartier kun je niet alleen thee kopen. Wiepie leert je ook graag alles over het ontstaan en de verschillende soorten thee. Zo vertelt ze dat thee afkomstig is van de theestruik. De officiële naam van deze struik is Camellia Sinensis. Van deze theestruik worden 6 verschillende soorten thee gemaakt: Gele, Witte, Groene, Zwarte, Oolong en Pu Ehr thee. Wordt een thee van rooibos of kruiden gemaakt, dan spreek je van een infusies.

Waar je voorkeur ook naar uit gaat. Bij de theewinkel in Opende kun je alle soortenthee én infusies kopen. En per thee soort en infusie zijn er meerdere verschillende smaken verkrijgbaar. Genoeg keuze dus om een nieuwe favoriete theesmaak te ontdekken!

Theewinkel in Groningen
Heel veel soorten thee!

Nieuwe smaken ontdekken in de theewinkel van Opende

Heb je ook zin om een nieuwe theesmaak te ontdekken? In de winkel kun je door te ruiken aan een thee nieuwe theeën ‘uitproberen’. Door te ruiken aan de losse thee krijg je een goede indicatie of de smaak iets voor je is. Heb je iets lekkers geroken, maar twijfel je nog? Dan kun je een kleine hoeveelheid thee kopen. Door thuis de thee een paar keer te drinken, kom je er achter of deze nieuwe smaak een blijvertje is.

Losse thee is zero waste

Met losse thee heb je ook minder afval. Bewaar je je losse thee in een theeblik? Neem deze mee naar de winkel en laat het theeblik weer vullen. Zo bespaar je afval en genietend van je kopje thee ben je lekker zero waste bezig.

                              Mijn ‘zero waste’ theeblikjes van de Ikea                                           

Kinderthee

Nieuw bij theewinkel Binnen Buiten genieten is de kinderthee. Deze zoetere thee is zonder cafeïne en suikers. De kinderthee heeft een natuurlijke zoetheid door kruiden, gedroogd fruit en bloemen. Een gezond alternatief voor sap en frisdrank.

Cafeïne vrije thee

Drink jezelf liever ook thee zonder cafeïne? Dan kun je kiezen uit een ruim aanbod van kruiden of fruitmelanges. Dit zijn theesoorten waarvan de bladeren niet afkomstig zijn van de theeplant. Maar net als van de kinderthee van kruiden, fruit of bloemen. Op dit moment is mijn favoriete fruit thee de 12 bessen puur fruitmelange. Deze thee heeft een heerlijke warme winterse bessen smaak.

Theewinkel in Opende
Fruitmelange                           

Cold brew ijsthee

Van alle theesoorten en smaken kun je ook ijsthee maken. Door de zogenoemde cold brew zetmethode. Houd er wel rekening mee dat je meer thee nodig hebt om het goed op smaak te krijgen. En de cold brew ijsthee moet een nachtje in de koelkast staan. Met een cold brew maak je heel eenvoudig een heerlijke en gezonde dorstlesser, zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen.

Ontdek je nieuwe favoriet!

Wil je ook een nieuwe theesmaak ontdekken? Op de website van de theewinkel Binnen Buiten Genieten vind je alle informatie. Ik ben benieuwd welke theesmaak jij gaat ontdekken. Laat je het weten in een reactie?

Lees hier welke theeaccessoires je kunt gebruiken om losse thee te zetten. 

Weet jij trouwens waarom de meeste thee liefhebbers geen koffie lusten? Het antwoord op die vraag lees je hier.

You may also like

2 reacties

Marion 29 januari 2021 - 08:38

Leuk Yvonne zat deze winkel niet eerst aan de Skieding?

Beantwoorden
Yvonne 29 januari 2021 - 16:05

Ja, daar zie de winkel nog steeds!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.