Koningsmarkt verkoop tips! Eenmaal andermaal? Verkocht!

door Yvonne
Koningsmarkt verkoop tips

Koningsmarkt verkoop tips! Je hebt ze dit jaar helaas niet nodig. Toch deel ik graag mijn jarenlange marktervaring met hoogte en diepte punten met jou! De koningsmarkt is de succesvolste manier om je zolder leeg en de portemonnee gevuld te krijgen. Hoe? Ik neem je mee de markt op!

Samen op de koningsmarkt!

Ga samen! Al jaren sta ik samen met een vriendin onze meuk, ehm prachtig spul, te verkopen op de koningsmarkt. Het geld gaat in een gezamenlijke pot voor de wintersport. Nee, we kunnen niet de hele wintersport er van betalen. Maar de boodschappen én een keer uit eten lukt zeker. En met een beetje geluk ook de koffie voor onderweg bij de grote gele M!

Verzamelen en bewaren

Zodra de koningsmarkt afgelopen is, begin het verzamelen opnieuw. Met een kritisch oog bekijk ik alles wat ik de komende maanden opruim. Is het verkoopbaar? Of rijp voor de kliko? Natuurlijk is in mijn ogen alles verkoopbaar en veel waard. Maar ervaring leert dat de koper en ik daar verschillend over denken

Flexibele prijzen en marktwerking

Hoe bepaal je nu wat iets waard is? Je kan internet afstruinen en dan per item de prijs bepalen. Maar doe geen moeite, gewoon je gevoel volgen en iets roepen werkt net zo goed. Lange tijd hebben we veel voor 50 cent tot een euro verkocht. De laatste keer hadden we afgesproken, niet onder de euro te gaan zitten. Blijkt alles net zo goed te verkopen!

Daarnaast passen we onze prijzen flexibel aan, aan de marktwerking. De koopjesjagers die al tijdens het uitpakken van de auto langskomen en je spullen willen kopen, krijgen steevast een hogere prijs te horen dan klanten die later op de dag komen. En aan het einde van de dag merken we dat onze één euro ondergrens minder streng gehanteerd wordt. Iets met geen zin om alles weer in te pakken en op zolder te zetten…

Touwtje trek, 50 cent. Altijd prijs!

De hit op de koningsmarkt is toch wel onze touwtje trek tent. Gegarandeerd succes! Kinderen staan in de rij te wachten op hun beurt. De eerste keer waren we te snel door onze prijzen heen. We hebben toen de grabbelton cadeautjes van vijfentwintig cent aan de touwtje trek gehangen… Moet ik de winst nog voor je uitrekenen?

Speciale item

Elk jaar hebben we het weer. Een item waar iedereen even aan moet zitten. Zo hebben we ooit een houten hobbelpaard gehad, hoe vaak die wel niet even op de kop geduwd is om te gaan hobbelen… Of een opvallend kinderboek, menigeen bladert er door zonder dat het verkocht wordt. Zodra we in de gaten hebben wat het jaarlijkse speciale item is, zijn we er op gebrand om het toch te verkopen!

Massa is kassa!

Onthoud niet wat je verkocht heb, maar kijk aan het einde van de dag naar het eindbedrag in je portemonnee. Soms verkoop je iets te goedkoop terwijl je voor een ander item meer krijgt dan  had verwacht. Geen probleem, het eindbedrag telt!

Creëer een mannenhoek!

Gooi alles met een stekker, schroefje en moertje op een bult. Zet er wat elektrische items en verroest gereedschap bij, en je hebt gegarandeerd een trekpleisterplaats gecreëerd voor mannen. Garantie van elektrische producten is uiteraard tot aan het rand van het kleedje!

Zorg goed voor jezelf

Een dag op de markt is een lange werkdag. Zorg voor een goede stoel (en verkoop die niet halverwege de dag…). Neem warm drinken mee drinken en trakteer jezelf op wat lekker. Je verdient het! Zo komen onze mannen elk jaar om halftien langs met de oranje tompoucen. Al mopperend op de drukte en de rotzooi die ze zien, verbazen ze zich over de graaibehoefte van onze klanten. Zij zien totaal geen waarde in alles wat we verkopen, maar zodra we op wintersport van een drie gangen menu zitten te genieten, hebben ze ineens heel ander praat…

Met deze koningsmarkt verkoop tips, heb je volgend jaar gegarandeerd succes op de koningsmarkt! Laten we hopen dat de coronacrisis dan achter ons ligt. En dat we elkaar weer treffen op de markt. Eenmaal andermaal?  

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.