Brasserie om de Dobben in Burgum: eten, wandelen en genieten

door Yvonne
Brasserie om de Dobben

Soms ontdek je een pareltje van een locatie. Brasserie om de Dobben in Burgum is zo’n pareltje. Voor diegenen die vaker een blog van mij hebben gelezen weten dat ik van wandelen en lekker eten hou. Bij deze brasserie op een prachtige locatie midden in de Friese natuur is dat mogelijk. En hoe?

Brasserie om de Dobben in Burgum

Midden op een plek die je niet verwacht staat een prachtig nieuw gebouw, omringd door de natuur van de Noardlike Fryske Walden (Noord Friese Wouden). In het gebouw vind je de unieke brasserie Om de Dobben waar je heerlijk kunt eten en drinken. Buiten vind je een ruim terras met uitzicht over het natuurgebied.

Lunch bij Om de Dobben

Brasserie om de Dobben heeft een gratis natuur speeltuin

Naast het terras is een gratis natuurlijke speelplaats voor kinderen met klimtoestellen, schommels, zandbakken en meer. Zowel het terras als de speeltuin is omheind met een hek. Een veilige plaats dus voor je koters om heerlijk te spelen terwijl jij op het terras zit.

Speelweide om de Dobben Friesland

Genieten van de Friese natuur

Als natuurliefhebber en wandelaar ben ik al op veel unieke locaties geweest. Maar dit natuurgebied was mij nog totaal onbekend. Maar nu gelukkig niet meer. Het totale gebied rondom brasserie om de Dobben is 10 hectare waar je vrij kunt wandelen, spelen en fietsen. Er zijn verschillende wandelroutes te lopen of te fietsen vanaf het restaurant.

Wat dit natuurgebied echt bijzonder maakt, is dat je overal vrij mag wandelen en rondstruinen. Je kunt er voor kiezen om het pad te volgen, maar klim ook eens via het bruggetje over een hek en bepaal je eigen route.

Natuurgebied fryske Walden

Natuurgebied is ook toegankelijk voor minder validen

Ben je wat minder goed ter been, of wil je met iemand een dagje weg die in een rolstoel zit? Ook dan kun je hier prima wandelen op de schelpenpaden. Wil je echt makkelijk wandelen, huur dan bij de brasserie de Jutter Wombat. Dit is een strandrolstoel speciaal voor minder validen.

TIP: er is zoveel te doen in deze omgeving, boek een natuurhuisje in de buurt en geniet nog langer!

Uitdagende wandelroute voor de echte stoere kinderen (en volwassenen)

Ben je niet bang voor een uitdaging en een eventueel nat pak? Klim dan tijdens je wandelroute over de klimbrug. Deze brug gaat over één van de poelen op het natuurgebied. Of kies voor het stenen pad dwars door het water. Ik garandeer niet dat je droog blijft…

Fietsroute om de Dobben en Burgum

Ook voor fietsliefhebbers zijn er genoeg routes om uit te kiezen. Vanaf brasserie om de Dobben (met ruime parkeergelegenheid) kun je starten met verschillende routes. En na afloop is het heerlijk bijkomen met een lunch of diner in het restaurant of op het terras.

Om de Dobben Burgum

Rustig en mooi natuurgebied in Friesland

En dat ik niet de enige ben die nog niet eerder in dit natuurgebied was geweest, blijkt wel uit de rust die er hier nog is. Geen massa toerisme of file parkeren. Al kan het op mooie dagen echt wel wat drukker zijn en is reserveren in de brasserie niet onverstandig.

De uitgestrektheid van het natuurgebied en de veel verschillende activiteiten bij de brasserie zorgen ervoor dat je weinig van eventuele drukte merkt. Zelf was ik er op een donderdagmiddag. Het was heerlijk rustig. Helaas had ik te weinig tijd om één van de wandelroutes te lopen. Maar daar kom ik zeker voor terug.

O ja, ook voor de high tea kom ik een keer terug. Als echte theeleut die altijd opzoek is naar de leukste high tea locaties in Groningen en Friesland wil ik de high tea bij Om de Dobben ook zeker een keer proberen! Kortom, er is hier genoeg te doen en te beleven.

Rustig wandelgebied in Friesland

Praktische informatie Brasserie om de Dobben

Wil je ook een bezoek brengen aan deze bijzonder mooie locatie? Ik heb alle praktische informatie voor je op een rij gezet:

Brasserie om de Dobben
AdresLangelaan 10 Burgum
Openings dagenWoensdag t/m zondag
Wandel en fietsroutesActiviteiten brasserie Om de Dobben

Nog veel meer moois in Friesland

Heb je na een bezoek aan de brasserie zin in nog veel meer mooie uitjes in Friesland? Op mijn site vind je nog veel meer tips voor unieke locaties en uitjes in het mooie Noorden. Ga er lekker op uit en maak er een mooie dag van!

Wat is jouw favoriete natuurgebied in Friesland? Laat het weten in een reactie.

Banner overyvonne

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.