Dromen uit laten komen. Hoe moeilijk is het?

door Yvonne
Dromen uit laten komen

Welke dromen heb jij? Wat zou je nog heel graag een keer willen doen? Iedereen heeft wel een dromenlijst, of een zogenoemde bucketlist. Een lijst met dingen die je graag wilt doen voordat je gestrekt ligt… Oké, dat is confronterend, maar in werkelijkheid gaat het daar wel om: wat wil jij in dit leven nog doen?

Blijven dromen?

Je kunt natuurlijk blijven dromen. En soms is dat ook meer dan de moeite waard. Want in je droom kun je alles zo mooi mogelijk maken. Dan valt de praktijk toch allen maar tegen? Of is het misschien tijd om je dromen uit te laten komen? Wat daarbij kan helpen is je droom om te zetten naar doelen.

Doelen behalen

Wanneer je een doel hebt, weet je wat er nodig is om dat doel te behalen. Wil je heel graag een keer een ballonvaart maken? Zet geld aan de kant en reserveer een ballonvaart. Doel behaald, droom verwezenlijkt. Helaas is het met veel dromen niet zo eenvoudig. En dan blijft het vaak bij dromen.

Bijzondere reacties

Dromen uit laten komen

Dat wil ik nou zooo graag eens doen… Na het boeken van onze reis naar Canada kregen we heel vaak deze reactie. De daarop volgende vraag was: met de kinderen én in het hoogseizoen? Nee joh, natuurlijk niet. De kids laten we 5 weken thuis en vertellen we daarna alles… Ja, we zijn met onze twee kinderen in 2018 vijf weken naar canada geweest, in het  hoogseizoen. Met een camper hebben we een prachtige rondreis gemaakt. Onbetaalbare herinnering. We zijn dankbaar dat we dit konden doen. En het was een bewuste keuze. We hebben er ook dingen voor moeten laten en uitstellen.

Genieten van herinneringen

Nu, twee jaar later, zijn we zo blij met de herinnering aan deze reis. Zeker nu we door corona allemaal onze vakantie plannen moeten bijstellen. En ik wordt blijer van herinneringen dan van dromen.

Canada

Natuurlijk besef ik dat je in je leven lang niet alle dromen waar kunt maken. Misschien is het tijd om eens kritisch te kijken naar jouw dromen? Welke (kleine) droom kun je wél werkelijkheid laten worden? Zet ze om naar een concreet doel en ga er mee aan de slag!

Ook de voorpret om een droom uit te laten komen is zoveel meer waard dan blijven dromen. Kom in actie en haal het beste uit je leven. Maak van elke dag een mooie dag!

Welke droom ga jij als eerste omzetten naar een doel?

You may also like

2 reacties

Lodi 18 september 2020 - 15:50

haha prachtig die reactie, wij zouden dit jaar met onze kinderen naar Amerika, Ook hoogseizoen, ja dat kost wat, maar de herinneringen neemt niemand ons meer af. Ik ging toen ik 23 was een jaar backpacken in Australië, de reis drang bleef dus toen ik 27 was ging ik samen met mijn zus 6 maanden naar Amerika, Men vroeg ons toen of we niet bang waren voor een pensioen gat? Nee wel dat we later zouden zeggen ‘had ik maar’. Ik droom er nu van om mijn zus ( die in Amerika woont) snel weer te zien, maar wanneer ik dat om kan zetten in een doel is nog onzeker.

Beantwoorden
Yvonne 20 september 2020 - 07:08

Super jammer dat je reis naar Amerika niet doorging. Hoop voor je dat dat snel weer kan maar zal inderdaad nog wel even duren. En Australië, daar zou ik nou zooo graag nog eens naar toe willen… 🙂

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.