Fietsroutes in Groningen en Friesland die ook in de herfst mooi zijn

door Yvonne
Fietsroutes in Groningen en Friesland

De herfst in Nederland is een prachtige tijd om heerlijk een dagje te gaan fietsen. Vooral in Groningen en Friesland zijn er prachtige fietsroutes te vinden. In deze twee provincies fiets je hele einden zonder iemand tegen te komen. Geniet al trappend heerlijk van de natuur, rust en mooie omgeving.

Vijf fietsroutes in Groningen en Friesland

Fietsen is een goede vorm van beweging en enorm gezond. Of je nou op een gewone fiets, elektrische fiets of Fatbike gaat! Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je een nieuwe fiets kopen? Je kunt dan ook een fatbike kopen. Deze elektrische fietsen hebben bredere banden dan een gewone fiets, waardoor je een comfortabelere rijervaring hebt. Hierdoor wordt het fietsen van lange stukken nog leuker. Wil jij ook binnenkort een lekker dagje weg op de fiets? Hier vind je 5 prachtige routes in het Noorden van Nederland.

1. Fietsroute Groningen-stad, 64 Kilometer

Wil je de omgeving rondom het centrum van Groningen ontdekken? Kies dan voor een fietstocht in de stad Groningen. Je kunt kiezen voor een route van bijvoorbeeld 64 kilometer, waarbij de route je meeneemt naar dorpjes rondom Groningen, zoals Aduard, Meerstad en Haren.

2. Fietsroute Borgmeren, 49 kilometer

Begin je knooppunten fietsroute Borgmeren in het levendige centrum van Groningen en fiets daarna naar de Borgmeren. Dit is een mooi stuk natuur aan de oostkant van de stad. Met deze fietsroute zie je alle elementen van Groningen in één dag: stad, land en water. Nadat je je fietsroute geëindigd hebt, kun je heerlijk op een terrasje aanschuiven in het centrum.

3. Fietsroute Elfsteden, 235 kilometer

Deze fietsroute is best een uitdaging, maar zeker heel erg gaaf: fiets langs alle elf steden van Friesland. We kunnen dan wellicht niet elk jaar meer schaatsen, maar je kunt de route altijd nog fietsen! De steden die tot de Friese elf horen, zijn: Leeuwarden, Sneek, Ijlst, Sloten, Hindeloopen, Dokkum, Harlingen, Workum, Stavoren, Bolsward en Franeker. Stuk voor stuk mooie steden voor een fietsroute.  Vind een goede fiets om de Elfstedenroute te fietsen op profibike.nl.

Groningen en Friesland Fietsen
De watertoren van Sneek.

4. Fietsroute Sneek, meerdere afstanden

Een van de leukste steden van Friesland is Sneek. Kies voor een fietsroute door de oude stad. Een waterrijke route waarbij je bijvoorbeeld naar het Heideskip kunt fietsen en via de Oudegaasterbrekken weer terug kunt fietsen naar Sneek.

5. Fietsroute Gaasterland, meerdere afstanden

Gaasterland is een prachtig stuk landschap in Friesland. Je fietst door mooie dorpjes over bospaden en hebt onderweg een prachtig uitzicht over water en weilanden. Ook zijn er in Gaasterland verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, of het centrum van Oudemirdmum.

Vind de fietsroutes in Groningen en Friesland online

Heb je een voorkeur voor één van bovenstaande fietsroutes? Typ je favoriete route dan in via google en kies die site uit waarop jij vindt dat de route het makkelijkst te volgen is. Er zijn ontzettend vee fietsroute aanbieders. Vind je fietsen via knooppunten makkelijk? Kies dan voor deze routes. Ben je digitaal aangelegd, download dan de route op je telefoon en laat je digitaal rondleiden door de prachtige natuur. Welke fietsroute je ook kiest, ga er lekker een dagje op uit!

Overyvonne banner

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.