Happen en stappen in Friesland: wandelend culinair genieten!

door Yvonne
Happen en stappen in Friesland

Happen en Stappen in Friesland is echt iets voor jou als je van wandelen en lekker eten houdt! Met deze culinaire wandeling rond Sneek en IJlst kom je niet alleen op de mooiste plekjes, ook je smaakpapillen genieten volop. Hoe een dagje Happen en Stappen in Friesland eruit ziet en hoe je deze heerlijke wandeling regelt lees je hier.

Happen en Stappen in Friesland

Dat je in Friesland prachtig kunt wandelen en heerlijk kunt eten is geen geheim. Met de culinaire wandeling Happen en Stappen door Sneek en IJlst’ is het dubbel genieten. Al wandelend door deze twee van de elf steden van de Friese Elfstedentocht ontdek je een prachtig stukje Friesland en verwen je je smaakpapillen terwijl je uitkijkt op de watertoren van Sneek!

Praktische informatie Happen en Stappen in Friesland

Afstand14 Kilometer
StartpuntIJlst of Sneek
Aantal gangen3 gangen tijdens de wandelroute
ReserverenReserveren is nodig, klik hier: Happen en stappen Sneek

Afstand wandelroute Sneek – IJlst

De wandelroute van Happen en stappen in Friesland is in totaal 14 kilometer. En daardoor ook prima te wandelen voor de minder geoefende wandelaar. Deze culinaire wandeling gaat afwisselend door de Friese natuur en de steden IJlst en Sneek. Tip: doe goede wandelschoenen aan!

Hoelang je onderweg bent bepaal jezelf. Er zijn genoeg punten tijdens de wandelroute om van het uitzicht te genieten. Ook op de locaties waar het eten voor je klaar staat bepaal jezelf hoelang je blijft zitten.

Startpunt happen en stappen in Friesland

Wat deze route extra leuk maakt, is dat je zelf je startpunt kunt bepalen. Starten kan zowel in Sneek als in IJlst. Kies je ervoor om deze culinaire wandeling in Sneek te starten, dan begin je de wandelroute vanaf de waterpoort van Sneek bij bistro Jikke. In IJlst is je startpunt Stadsherberg het wapen van IJlst.

Start van Happen en Stappen
Lekkere start bij Bistro Jikke

Genieten van 3 gangen bij 2 restaurants

In welke Friese stad je ook begint, op het startpunt krijg je een heerlijk kopje koffie/thee met gebak. Vervolgens wandel je via de prachtige stad en Friese natuur naar het andere restaurant waar de soep voor je klaar staat. Daarna wandel je via de vervolgroute terug naar je startpunt. Daar wacht als beloning je lunch (bij het ochtendarrangement) of een hoofdgerecht (bij het middagarrangement) op je.

Soep bij de stadsherberg IJlst
Lunchpauze bij Stadsherberg het wapen van IJlst

Reserveren is nodig

Voor het wandelen van de route is reserveren verplicht. Op de website van happen en stappen vind je de reserveringsmogelijkheden en alle informatie: Stappen door Sneek en IJlst.

Wat kost happen en stappen in Friesland?

De kosten van happen en stappen is afhankelijk van het arrangement dat je kiest. Een ochtendarrangement met een lunchgerecht kost €21,95 en een middagarrangement met hoofgerecht kot je €27,95. (Prijzen 2022) TIP: Kijk op de site voor de actuele prijzen.

Mijn ervaring met Happen en stappen in Sneek en IJlst

Samen met een vriendin heb ik met erg veel plezier de wandelroute gelopen. De combinatie van twee van mijn favoriete bezigheden: wandelen en lekker eten, kan natuurlijk ook niet anders dan top zijn!

Wij zijn gestart in Sneek bij Bistro Jikke. Na een heerlijk vers gebakje met een lekkere kop thee zijn we gaan wandelen vanaf de watertoren van Sneek. Via de stad wandelden we al snel door de prachtige natuur richting IJlst. Zoals altijd zijn we al kletsende per ongeluk afgeweken van de route om na een stuk terug te lopen uiteindelijk toch in IJlst uit te komen.

IJlst happen en stappen
Molen van IJlst

Bij de Stadsherberg De Waard hebben we op het terras genoten van een heerlijke kop soep aan het water. Onder het genot van de langs varende boten, hebben we nog een extra drankje besteld, om daarna de route te vervolgen terug naar Bistro Jikke in Sneek. Daar hebben we deze top dag af gesloten met een heerlijke lunch.

Happen en stappen ook iets voor jou?

Ga jij deze culinaire wandeling ook lopen? Ik lees graag jouw ervaring met deze wandelroute. Laat gerust een reactie achter onder deze blog of op social media.

Meer mooie wandelroutes in Friesland

Wil je na deze wandeling nog meer van Friesland ontdekken? Je vindt hier op de site nog meer onverwachts mooie wandelroutes in Friesland. Geniet bijvoorbeeld van de Doarpskuierkes in Eastermar of ga wandelen op de grens van Groningen en Friesland vanaf de mooie kerk in Surhuizum.

Wil je nog langer in Friesland blijven?

Boek dan een natuurhuisje bij natuurhuisje.nl en geniet van al het moois dat Friesland biedt!

You may also like

2 reacties

Tomas 28 maart 2022 - 12:31

Wat een gave foto bij het water. Moet toch een keer naar Friesland toe!

Beantwoorden
Yvonne 29 maart 2022 - 17:52

Absoluut de moeite waard voor een bezoek!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.