Fietsgebieden in Groningen en Friesland die het ontdekken waard zijn

door Yvonne
Fietsgebieden in Groningen en Friesland

Groningen en Friesland zijn de meest Noordelijke provincies van Nederland en staan bekend om de prachtige natuur, polders, dorpjes en steden en de daarbij behorende geschiedenis. Een elektrische fiets kopen om deze provincies te verkennen is een heel goed idee. In deze blog een paar van de mooiste fietsgebieden van Friesland en Groningen.

Fietsgebieden in Friesland

Friesland fietsland wordt wel vaak gezegd. En daar is geen woord aan gelogen. Maar waar vind je nu echt mooie en unieke fietsgebieden? Hieronder twee unieke fietsgebieden waar je het mooiste van Friesland ontdekt en waar je ook veel leert over de historie van deze waterrijke provincie.

1. De waddeneilanden

Met de beste elektrische fiets kun je heerlijk de Waddeneilanden verkennen. Maak bijvoorbeeld een rondje Schiermonnikoog of geniet van de onverharde fietspaden en het rustige verkeer op Vlieland, of verken Terschelling en geniet van de afwisseling van dorp, kust, wad en heide. De Waddeneilanden zijn een ideaal fietsgebied als je er even een paar dagen tussenuit wilt.

Veerboot Schiermonnikoog
Veerboot Schiermonnikoog

2. De zeedijken route in Friesland

De naam van deze route zegt het al: de zeedijken route is een route over de dijken van de provincie Friesland, zoals de Ijsselmeerdijk en de afsluitdijk. De zeedijken route leidt langs prachtige kustgebieden en je hebt ook de gelegenheid om even een tussenstop te maken in de stad Heerenveen. De zeedijken route is ongeveer een kilometer of zestig en als je een prima conditie hebt, is dit in een middagje te fietsen. Een super leuk idee voor een actieve dag tijdens een vakantie in Friesland.

Fietsgebieden in Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Een bekende slogan die qua locatie van deze provincie precies klopt. Maar ook als fietsprovincie mag Groningen niet vergeten worden. Deze provincie biedt zoveel fietsmogelijkheden, dat een fietsvakantie in Groningen altijd een ontspannen verrassing is. Voor deze blog heb ik onderstaande gebieden extra uitgelicht omdat ze het ontdekken waard zijn.

1. Nationaal park Lauwersmeer in Groningen

In de provincie Groningen vind je onder andere het prachtige nationale park Lauwersmeer. Rondom dit park kun je heerlijk fietsen. Het nationaal Lauwersmeer is een stuk zeebodem dat in 1969 permanent droog is komen te staan, een wad dus. Hierdoor is een prachtige waterrijke omgeving ontstaan waar een fanatiek vogelspotter zijn hart op kan halen. Als je hier gaat fietsen, neem dan ook zeker een verrekijker mee! Ben je het fietsen even beu en wil je het park op een andere manier verkennen? Het Lauwersmeer is super leuk om met de boot te ontdekken. Of steek één van de vele bruggetjes te voet over.

Fietsgebied Lauwersmeer
Oude vuurtoren van Oostmahorn

2. Warffum, historisch dorp in Groningen

Warffum is een oud dorpje in Groningen, gemeente het Hogeland, wat al jaren een populaire vakantiebestemming is. En dat is niet zo vreemd, want het historische gezicht van het dorp is prachtig en bovendien kun je er genieten van een wijdse en groene omgeving. Fiets langs middeleeuwse huisjes of juist langs de oneindige polders die rondom Warffum liggen. Als je nog een lekkere plek zoekt om in alle rust op vakantie te gaan, is het een uitstekend idee om een leuk huisje of een Bed and Breakfast in de buurt van Warffum te boeken.

Paard van Warffum bron pixabay
Paard van Warffum

Fietsen in Groningen en Friesland: mogelijkheden genoeg

Naast deze tips zijn er nog veel meer mooie fietsgebieden in Groningen en Friesland. Maar naast fietsroutes biedt het noorden van Nederland nog zoveel meer. Ontdek wat er allemaal te doen en te beleven is in het mooie Noorden en maak er een mooie dag van!

Overyvonne banner

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.