Wandelen door Grootegast. Een route lang genieten

door Yvonne
Wandelen in Grootegast
AfstandStartpunt
9 kmDuisterburen, Grootegast

Twijfels aan het begin van de wandelroute in Grootegast

Wandelen door Grootegast. Is dat echt wel leuk? Voor mij als natuurliefhebber had ik sterke twijfels aan het begin van de route. Het liefst loop ik door de natuur. Maar op deze wandelzondag was de natuur grillig. Buien afgewisseld met af en toe een droge periode, ‘verplichten’ ons ertoe een niet al te lange route te gaan lopen. Met deze route van net geen 9 kilometer zouden we het droog moeten houden…

Wandelen door Grootegast

Wandelen door Grootegast: bepaal zelf je route

De route ‘samen wandelen door Grootegast’ staat op de site en bijbehorende app: Routeyou. Een app en site waar ik nog regelmatig ruzie mee heb, maar daarover later meer. De hoeveelheid routes die deze site je biedt, maken het toch wel de moeite waard om te gebruiken.

Na het uitzoeken van de route, kun je deze downloaden. Er is een startpunt bij de route waar je je auto kunt parkeren. Maar je kan ook makkelijk zelf een startpunt op de route kiezen. Zodra je ‘op de route bent’ druk je op start en kun je aan de route beginnen. Anders dan de route aangeeft, zijn wij eerst richting Grootegast gelopen. We bewaren de natuur graag voor het laatst!

Weinig verkeer onderweg

De routebeschrijving voorspelt dat je weinig verkeer tegenkomt onderweg. En dat klopt. Je wandelt veelal over kleine wegen / fietspaden door de prachtige natuur achter Grootegast.

Omdat wij de route ’tegengesteld’ liepen, wandelen we eerst door Grootegast. Voor ons bekend terrein, maar toch leuk om wandelend te bekijken. Al snel verlaat je het dorp om in het prachtige natuurgebied verder te wandelen. Via water, bruggetjes en afwisselende natuur zie je Groningen op zijn mooist!

Wandelen door Grootegast

’t Ken vremd lopen in dizze wereld

Halverwege de route passeer je een bord met aanduiding naar de Abel Tasman struuntocht. Een 4 jaarlijks wandelevenement. Deze route van 25 kilometer brengt je op plekken war je als wandelaar normaal nooit komt! Maar met de route ‘samen wandelen door Grootegast’ maak je een klein beetje kennis met de omgeving waarin de ontdekkingsreiziger Abel Tasman is geboren.

Abel Tasman Struuntocht

Verder op de route passeer je de Bombay, wandel je over Trudespad en langs de historische kerk van Doezum. Genoeg te zien en te beleven tijdens deze wandeling in en om Grootegast

Net voor de bui thuis van de wandelroute door Grootegast

De bijgevoegde foto’s laten al wat bewolkte luchten zien. Net op tijd zijn we thuis van deze mooie 9 kilometer lange route. Genietend van een welverdiend kopje thee, klettert de regen tegen het raam…

Meer wandelinspiratie nodig? Op mijn site staan meerdere wandelroutes in het Westerkwartier. Binnenkort volgt de eerste wandelroute in Friesland en wist je dat je ook met de fiets op prachtige plekjes kunt komen? Daarover ook later meer.

Link naar de route: https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/6930874/wandelroute/samen-wandelen-door-grootegast

Welke wandelroute heb jij het laatste gelopen? Laat het met ons in een reactie!

You may also like

3 reacties

8 redenen om te gaan wandelen - lodiblogt-Een eigentijds Lifestyle Blog 6 juli 2020 - 12:22

[…] Yvonne – wandelen door Grootegast. Een route lang […]

Beantwoorden
Ypie Veenstra (oud-collega) 23 januari 2022 - 19:05

Wat leuk Yvonne. Ik woon in Grootegast en weet inmiddels alle offroad paadjes. Die zijn er echt genoeg hier in de directe omgeving. Mocht je nog tips willen dan hoor ik het wel.

Beantwoorden
Yvonne 24 januari 2022 - 08:09

Hoi
Nou tips zijn altijd welkom. Zeker voor wandelroutes die ik kan delen. Dus kom maar door!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.