Wandelen door Grootegast is een route lang (droog) genieten

door Yvonne
Wandelen in Grootegast

Wandelen door Grootegast. Is dat echt wel leuk? Voor mij als natuurliefhebber had ik sterke twijfels aan het begin van de route. Het liefst loop ik door de natuur. Maar op deze wandelzondag was het weer grillig. Buien afgewisseld met af en toe een droge periode, ‘verplichten’ ons ertoe een niet al te lange route te gaan lopen. Met deze route van net geen 9 kilometer zouden we het droog moeten houden…

Wandelen door Grootegast

Wandelen door Grootegast: bepaal zelf je route

Deze wandelroute ‘samen wandelen door Grootegast’ staat op de site en app Routeyou. Een app en site waar ik nog regelmatig ruzie mee heb, maar daarover later meer. De hoeveelheid routes die deze site je biedt, maken het toch wel de moeite waard om te gebruiken.

Grootegast wandelroute downloaden

De wandelroute door Grootegast kun je via de app downloaden. Er is een startpunt bij de route waar je je auto kunt parkeren. Maar je kan ook makkelijk zelf een startpunt op de route kiezen. Zodra je ‘op de route bent’ druk je op start en kun je aan de route beginnen. Anders dan de route aangeeft, zijn wij eerst richting Grootegast gelopen. We bewaren de natuur graag voor het laatst!

Weinig verkeer onderweg tijdens het wandelen

De routebeschrijving voorspelt dat je weinig verkeer tegenkomt onderweg. En dat klopt. Je wandelt veelal over kleine wegen / fietspaden door de prachtige natuur achter Grootegast.

Omdat wij de route ’tegengesteld’ liepen, wandelen we eerst door Grootegast. Voor ons bekend terrein, maar toch leuk om wandelend te bekijken. Al snel verlaat je het dorp om in het prachtige natuurgebied verder te wandelen. Via water, bruggetjes en afwisselende natuur zie je Groningen op zijn mooist!

Wandelen door Grootegast

’t Ken vremd lopen in dizze wereld

Halverwege de route passeer je een bord met aanduiding naar de Abel Tasman struuntocht. Een 4 jaarlijks wandelevenement. Dit wandelevenement in Grootegast met een route van 25 kilometer brengt je op plekken waar je als wandelaar normaal nooit komt! Maar met de route ‘samen wandelen door Grootegast’ maak je een klein beetje kennis met de omgeving waarin de ontdekkingsreiziger Abel Tasman is geboren.

Abel Tasman Struuntocht

Verder op de route passeer je de Bombay, wandel je over Trudespad en langs de historische kerk van Doezum. Genoeg te zien en te beleven tijdens deze wandeling in en om Grootegast

Praktische informatie wandelroute door Grootegast

Om het je gemakkelijk te maken, heb ik alle praktische informatie voor deze wandelroute op een rijtje gezet:

Wandelroute Grootegast
Startpunt Via de route in te stellen en zelf te bepalen
Afstand9 kilometer
Route en beschrijvingWandelroute Grootegast

Wandelen door Grootegast met droge voeten

Ondanks de vele regen van de afgelopen tijd, is deze wandelroute in de herfst en winter prima te lopen. Het gaat grotendeels over verharde paden en wegen. Hierdoor hou je droge voeten en glibber je niet door de modder!

De foto’s laten al wat bewolkte luchten zien. Net op tijd zijn we thuis van deze mooie 9 kilometer lange route. Genietend van een welverdiend kopje thee, klettert de regen tegen het raam…

Meer wandelinspiratie nodig? Op mijn site staan meerdere wandelroutes in het Westerkwartier. Of kies voor een wandelroute in Friesland . En wist je dat je ook met de fiets op prachtige plekjes kunt komen? Ook daarover vind je tips op deze site.

Welke wandelroute heb jij het laatste gelopen? Deel het met ons in een reactie!

You may also like

3 reacties

8 redenen om te gaan wandelen - lodiblogt-Een eigentijds Lifestyle Blog 6 juli 2020 - 12:22

[…] Yvonne – wandelen door Grootegast. Een route lang […]

Beantwoorden
Ypie Veenstra (oud-collega) 23 januari 2022 - 19:05

Wat leuk Yvonne. Ik woon in Grootegast en weet inmiddels alle offroad paadjes. Die zijn er echt genoeg hier in de directe omgeving. Mocht je nog tips willen dan hoor ik het wel.

Beantwoorden
Yvonne 24 januari 2022 - 08:09

Hoi
Nou tips zijn altijd welkom. Zeker voor wandelroutes die ik kan delen. Dus kom maar door!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.