Goedkoper groente en fruit koop je vers bij de Frambozenboerderij in Drachten

door Yvonne
Goedkoop groente en fruit kopen

Wil jij ook goedkoper groente en fruit kopen? En ook echt lekker en vers? Dan ben je bij vershal de Frambozenboerderij in Drachten (Friesland) aan het juiste adres. In deze grote vershal vind je zoveel lekkers voor prima prijzen dat je elke dag heerlijk kunt genieten van heel veel gezonde voeding!

Goedkoper groente en fruit kopen willen we allemaal!

Met de stijgende prijzen van eten, brandstof en energie is het voor steeds meer mensen puzzelen om rond te komen. Ook verse producten zoals groente en fruit worden steeds duurder. Waar kun je in Friesland dan nog terecht voor betaalbare en verse groente en fruit? Ik ging langs bij vershal de Frambozenboerderij. Sinds kort hebben ze daar een geheel nieuw concept waarbij betaalbare, verse en duurzaam geteelde groente en fruit het belangrijkste is!

Vershal de Frambozenboerderij

Ruim aanbod in goedkoper groente en fruit bij de vershal in Drachten

Zodra je de vershal binnenstapt weet je dat deze groenteboer een passie voor groente en fruit heeft. De winkel ligt echt vol met zoveel lekkers! De kleuren van alle soorten groente en fruit stralen je tegemoet. De eerste aanbieding valt mij direct al op: een zak vol met Elstar appels voor een €1,19! Hup, die gaan mee naar huis. Maar voordat ik verder winkel, eerst even een praatje met de altijd vriendelijke eigenaren Ton en Corien.

Goede aanbiedingen vers fruit Friesland

Betaalbare en verse producten voor iedereen

Ton en Corien Melsert vertellen vol trots over hun winkel én de verandering die ze sinds kort hebben gedaan in hun aanbod:

Onze klantenkring hier in Drachten en omstreken wil graag lekkere en verse producten die goed betaalbaar zijn. Daarom hebben we de keuze gemaakt om het aanbod van de winkel aan te passen aan de wensen van de klanten”.

Door deze keuze zijn de droge kruidenierswaren niet meer in de winkel te koop. Deze pasten niet meer in het vernieuwde concept. De focus ligt nu op goed betaalbare, duurzaam geteelde en verse producten. Precies dat wat de klant wil.

Betaalbare groente en fruit

Milieu bewust geteeld groente en fruit

Naast dat de groente en fruit betaalbaar moet zijn, kiezen Ton en Corien bij de inkoop altijd voor milieu bewust geteelde groente en fruit. Milieu bewuste teelt is teelt op volle grond waaraan voeding toegevoegd is. Dit geeft veel meer smaak aan de groente en fruit en dit maakt de plant sterker en gezonder. Deze duurzame manier van telen proef je echt terug in de producten. Ook waar de groente en fruit vandaan komt is voor Ton en Corien belangrijk:

We halen onze groente en fruit zoveel mogelijk uit Nederland. Wanneer dit niet lukt komt het onder andere uit Frankrijk of Spanje. Bij de producten in de winkel geven we aan uit welk land het komt”.

En dat is best leuk en handig tijdens het winkelen. Het maakt je veel meer bewust van wat je eet en waar je eten vandaan komt.

Ook verse kruiden, zuivel, brood, vlees en kaas

Nadat Ton en Corien vol passie hun verhaal verteld hebben, winkel ik verder. Watertandend loop ik langs de koeling met gebak, verse zuivel en kaas naar de kleurige verse kruiden. Deze kruiden ruiken allemaal zo lekker en zien er zo mooi uit! En echt handig: je kunt je kruidenpotje hier bij laten vullen. Dat scheelt verpakkingsmateriaal en is dus lekker zero waste boodschappen doen!

Verse kruiden kopen in drachten

Zero waste boodschappen doen in Drachten

En dat zero waste boodschappen doen, geldt voor een groot deel van de producten in de winkel. Je vindt bij de vershal geen in plastic voorverpakte paprika’s of komkommers. Je koopt alles vers uit grote kratten en kunt zelf kiezen of je het wel of niet in een papieren zakje doet. Of je neemt gewoon je eigen zero waste boodschappenzakje mee om te vullen!

Dadels met chocolade: het lekkerste snoep dat er is!

Uiteindelijk is mijn mandje snel vol en reken ik af bij de kassa. Aan Corien vraag ik of ze mijn favoriete snoep: dadels met chocolade, ook nog verkopen. Op dit moment niet maar binnenkort waarschijnlijk wel weer verkrijgbaar. Top! Dan kom ik heel snel terug want echt, lekkerder snoep bestaat er niet!

betaalbare groente en fruit in Friesland

Groente en fruit van de vershal is echt lekkerder!

Bij thuiskomst is iedereen weer blij dat ik bij de Frambozenboerderij ben geweest. Want deze groente en fruit is echt veel lekkerder en langer houdbaar dan bij een supermarkt vandaan. Ik leg alles in de koelkast en pak snel een appel en om even een moment te genieten van heerlijk vers fruit vol van smaak!

Zero waste groente en fruit kopen

Ook goedkoper groente en fruit kopen bij de vershal?

Op de website van deze groentewinkel vind je alle informatie of volg de vershal op facebook. Wekelijks plaatst het team van de Frambozenboerderij informatie en vlogs met de laatste aanbiedingen.

Bezorgen is ook mogelijk!

Woon je te ver van de winkel in Drachten af of heb je geen tijd om langs te komen? Geen probleem. Je kunt je boodschappen eenvoudig laten bezorgen binnen 15 kilometer van Drachten. Kijk daarvoor ook op de website waar je direct je bestelling in de webwinkel kunt plaatsen!

Meer weten over de voorwaarden van deze blog en de verkooplinks? Je leest het in de disclaimer van deze site

You may also like

3 reacties

Hilly Ettema 3 februari 2023 - 09:41

Hallo Yvonne.
Wat een prachtig stuk. Ik ben er onlangs ook voor de eerste keer geweest. Door jouw blog beleefde ik het bezoek opnieuw. Ga er in de toekomst zeker vaker heen. Beetsterzwaag is dichtbij.
Doe je gezin de groetjes.
Hilly Ettema

Beantwoorden
Yvonne 3 februari 2023 - 10:38

Hoi Hilly

Wat leuk om te horen. De winkel is echt een bezoek waard. En inderdaad ook vanaf Beetsterzwaag prima te doen.
Ps Leuk van je te horen. Alles goed?

Beantwoorden
Lifestyle winkel De Koekoek in Friesland is een beleving! - Over Yvonne 4 maart 2023 - 08:11

[…] Vershal De Frambozenboerderij verkoopt betaalbare verse groente, fruit en meer […]

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.