Crimibox detective spel: review van een avondje detective spelen!

door Yvonne
Crimibox detective spel

Een Crimibox detective spel is een super leuk spel voor volwassenen en kinderen (ook tieners en pubers!) om thuis te spelen. Als rechercheur los je een coldcase moordzaak op, gewoon aan je keukentafel. In deze blog mijn review over het crimibox detective spel ‘macDeath’. Een crimibox detective spel is ook leuk wanneer je opzoek bent naar een escaperoom spel voor thuis!

Crimibox detective spel: mijn ervaring en review

In een misdaadserie op televisie is een moord binnen een uur opgelost. En in het programma: Hunted van de NPO worden voortvluchtigen snel opgepakt. Mede door alle moderne middelen lijkt het tegenwoordig makkelijk om een verdachte op te sporen. Hoog tijd om na al die uren misdaadseries kijken je eigen skills als rechercheur te gaan ontdekken. En dat kan met het spel Crimibox! Lees hier mijn ervaring.

Crimibox dossier
Dossier en notitieblok

Detective spel van Crimibox: hoe werkt dat?

Hoe werkt het Crimibox detective spel? Een dossiers met een onopgeloste moordzaak, een zogeheten coldcase, wordt door crimibox naar je huis opgestuurd. Vervolgens plan je een avond in om samen met een groep vrienden, familie, collega’s of gewoon lekker in je eentje het case dossier door te spitten, op zoek naar de mogelijke dader. Voor nieuwe en frisse rechercheurs een heerlijke uitdaging! En een leuk spel voor volwassenen en kinderen om thuis te spelen.

Een avond lang ‘detective’ spelen is echt leuk!

Nadat het dikke dossier MacDeath bij ons thuisbezorgd is, ga ik samen met een groep vrienden een avond als rechercheurs aan het werk. Samen duiken we met al het bewijsmateriaal een middag en avond onder in de criminele wereld.

Crimibox mac Death
Vertrouwelijk dossier

Dossier macDeath zit vol bewijsstukken en ondervragingen

Samen met mijn team van ‘wanne be’ rechercheurs begint onze dienst stipt om 15.00 uur. Het Crimobox dossier Mc Death belandt met een harde plof op ons bureau. Een dik dossier vol met ondervragingen, bewijsstukken en foto’s van het plaats delict. Om overzicht te houden hangen we alle belangrijke informatie op een flap over. Vervolgens maken we een tijdlijn van alle gebeurtenissen rondom het tijdstip van de moord.

Crimibox mac Death tijdlijn
Flap over met tijdlijn

Toegang tot Crimibase

Om ons werk als rechercheurs makkelijker te maken, hebben we toegang tot de digitale Crimibase waar Hunter onze vragen beantwoordt. Hunter helpt je personen te ondervragen of bepaalde zaken te onderzoeken. Daarnaast hebben we ook toegang tot Crimitel: een databank waar je onder andere voertuigen, personen en IP adressen kunt opvragen.

Bewijsstukken, verdachte informatie en ondervragingen

Door mail adressen, bewijsstukken en ondervragingen te analyseren komen we dichter bij de oplossing van deze coldcase. Wanneer we naar aanleiding van alle bewijsstukken een website bezoeken, vinden we een mail adres. Al snel wordt onze mail beantwoord met verdachte informatie! Wat hebben de bewijsstukken op de foto’s met deze moordzaak te maken? Waarom zijn maar een deel van de aanwezigen ondervraagd? Door Hunter de juiste vragen te stellen en gebruik te maken van de databank verzamelen komen we steeds dichter bij de dader.

Crimibox dossier Mac Death
Bewijsstukken dossier mac Death

Inval bij de hoofdverdachte

En net als in al die misdaadseries: niets is wat het lijkt! Door ons onderzoek zijn we snel een verdachte op het spoor. Denken we. Wanneer we een inval doen bij onze hoofdverdachte, blijft de deur dicht. En is onze dienst ineens afgelopen. We hebben het gevoel heel dicht bij de oplossing van deze coldcase te zijn. Om echt de oplossing van deze moord te vinden, is het tweede dossier van Mac Death nodig. We plannen een nieuwe dienst om verder te werken aan deze verdachte en complexe zaak!

Het Crimibox detective spel ook bestellen?

Via onderstaande links kun je een crimibox detective spel voor volwassenen bestellen. Heb je kinderen die ook een avond rechercheur willen zijn? Ze kunnen prima samen met een volwassene crimibox spelen.

Voor dossier mac Death klik hier. De overige dossier kun je via Bol.com bestellen:

*Affiliatie links Bol.com. Voor meer informatie zie disclaimer

You may also like

6 reacties

Lisa Bergwijn 26 oktober 2019 - 14:15

Leuk! Wij hebben hun allereerste gespeeld, is inderdaad de max!

Beantwoorden
Yvonne 27 oktober 2019 - 08:35

Hoi Lisa,

IS super leuk om te doen inderdaad! Deel twee is in huis, dus binnenkort gaan we verder. Blog over deel 2 volgt dan snel!

Beantwoorden
Marloes 12 november 2019 - 17:12

Echt heel leuke blog, Yvonne! Ik ga ook een Crimibox bestellen 🙂

Beantwoorden
Yvonne 13 november 2019 - 13:54

Dank voor je compliment. Is ook een echt heel leuk spel om te spelen! Groot gelijk dat je een box gaat bestellen. Hoor graag wat je er van vindt. Succes alvast!

Beantwoorden
Hoe is het om rechercheur te zijn? - Over Yvonne 6 december 2019 - 13:53

[…] we een aantal weken geleden deel 1 van het dossier MacDeath hadden opgelost, begonnen we zaterdag 30 november vol spanning aan onze […]

Beantwoorden
Dossier MacDeath deel 3 - Over Yvonne 14 februari 2020 - 19:19

[…] wie Maarten vermoord heeft? Met deze vraag beginnen we aan onze derde dienst. Tijdens onze vorige diensten hebben we veel bewijsmateriaal verzameld. We gaan dan ook voor een snelle […]

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.