Padel in Surhuisterveen steeds populairder op een mooie baan!

door Yvonne
Padel in Surhuisterveen

Wist jij dat je de populaire en spectaculaire sport padel in Surhuisterveen kunt spelen? En het is zo’n succes dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid voor nog 2 extra banen. Wat maakt deze sport zo populair en wat heb je nodig om padel te kunnen spelen? Je leest het hier!

Padel in Surhuisterveen bij de tennisvereniging TSO

Sinds 2019 heeft de tennisvereniging TSO in Surhuisterveen (Friesland) 2 padel banen. Met deze twee banen voldoet de vereniging aan de opkomende vraag naar deze nieuwe en zeer populaire sport. En nu 4 jaar later, blijkt dat deze 2 banen niet voldoende zijn. Er wordt inmiddels gekeken naar de mogelijkheid voor uitbreiding met nog 2 padelbanen.

Met deze padelbanen biedt de vereniging naast tennis dus een nieuwe mogelijkheid voor buitensporten aan. En het maakt niet uit wanneer je niet kunt kiezen tussen tennis en padel, als lid van de vereniging mag je zowel tennis als padel spelen. Kun je mooi twee verschillende sporten spelen bij één vereniging!

Padelbanen in surhuisterveen
Padelbanen bij tennisvereniging Surhuisterveen

Wat is padel voor sport?

Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het spel 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Deze wanden mag je gebruiken tijdens het spel. De duur van een padelspel is net als tennis afhankelijk van de score. De puntentelling is ook gelijk aan dat van tennis.

Het padelveld is kleiner dan bij tennis en je speelt dit spel altijd twee tegen twee. Dit maakt padel minder intensief dan tennis. Oftewel, je rent minder idioot lang achter een bal aan waardoor je sneller terug kan spelen!

Padel begint met een opslag en de ander partij mag de bal pas terugslaan wanneer de bal de grond heeft geraakt. Een stuit tegen het raam mag en dat maakt dat de rally’s vaak langer duren.

Padel wat is dat

Wat heb je nodig om padel te spelen?

Eén van de voorwaarden om padel te spelen is natuurlijk wel dat je de juiste padel uitrusting hebt. Met je gewone tennisracket en kleding kom je niet ver. Je moet padelschoenen en een padelracket aanschaffen voordat je deze sport kunt gaan spelen. Wil je direct het juiste materiaal aanschaffen? Bij www.duobakkersport.nl vind je alle hoogwaardige en kwalitatief juiste artikelen voor het spelen van Padel. Ze helpen je graag met het kopen van de padel racket die bij jou past.

Padelracket kopen
Padelracket

Padel leren spelen in Surhuisterveen

Met alleen de juiste uitrusting voor padel ben je er natuurlijk niet. Het volgen van lessen is ook echt verstandig. Tennis en padel vereniging Surhuisterveen organiseert twee keer per jaar 10 lessen om kennis te maken met padel en het spel goed te leren spelen. Op de website van de vereniging vind je alle informatie over de padel lessen.

Maar waarom is padel zo populair?

Rest nog de vraag waarom padel zo populair is. Dit blijkt vooral door de relatief makkelijke spelregels te komen. Ook als beginner kun je al vrij snel een leuk potje padel spelen. En het tempo van deze sport ligt vrij hoog waardoor je direct ook goed aan je conditie werkt.

Wat padel extra leuk maakt is dat je lekker buitensport (Binnen op een indoorbaan kan ook) en je speelt altijd met meerdere mensen tegelijk. Heb je direct een gezellige avond en middag terwijl je sportief bezig bent!

Padel in Friesland
Padel Surhuisterveen

Wil je conditie opbouwen voordat je padel gaat spelen?

Wil je ook padel gaan spelen maar is je conditie ver te zoeken? Met wandelen zorg je snel voor een betere conditie. Vind hier op de site ook heel veel mooie wandelroutes in Friesland en Groningen waarmee je makkelijk en leuk snel je conditie verbetert!

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.