Spokentocht Opende: 30 keer een groot succes!

door Yvonne
Spokentocht Opende

Spokentocht Opende was dit weekend al weer voor de dertigste keer een groot succes. Wat maakt deze spokentocht zo succesvol en hoe zorgt de organisatie er elke keer weer voor dat de spokentocht aan de verwachtingen van de deelnemers voldoet? Een kijkje achter de schermen!

Spokentocht Opende: 30 keer een groot succes!

Dertig keer een succesvolle spokentocht organiseren, daar mag de organisatie trots op zijn! En dat spokentocht Opende nog steeds populair is blijkt wel uit de recordtijd waarop de tocht volgeboekt was: in twee minuten tijd waren alle 52 groepsplaatsen bezet!

Spokentocht Opende begraafplaats
Begraafplaats ‘Spokentocht Opende’

De organisatie van de spokentocht

Elk jaar staat de organisatie weer voor de uitdaging om aan de verwachtingen van de deelnemers te voldoen. De lat ligt hoog na zoveel succesvolle spokentochten. Daarom begint het bestuur direct na de zomer met vergaderen. Vaste punten op de agenda zijn dan: de datum, locatie en de route. En natuurlijk niet te vergeten: het regelen van de spoken en vrijwilligers!

Spokentocht doolhof
Doolhof in opbouw
Spokentocht Opende hoofd act.
Pop met magneethoofd
Spokentocht Opende act vogelverschrikker
Spoken met vogelverschrikker

Wisselende locatie voor de spokentocht

Om elk jaar de spokentocht verrassend en origineel te houden, probeert het bestuur jaarlijks vanaf een andere locatie te starten. En daardoor is één ding zeker: de route is elk jaar anders! Dit jaar was camping Jiltdijksheide het startpunt van de spokentocht. Een mooie locatie waarbij de lopers direct de heide op gingen en via donkere paadjes naar het bos wandelden om weer te eindigen op de camping. 

Aankleding halloween.
Locatie camping Jiltdijksheide

Decoratie en aankleding

Naast de nodige angstige momenten met schrikeffecten, wil de organisatie dat de hele spokentocht een beleving is. En die beleving begint al bij de start locatie. Versierd met verschillende halloween decoraties worden de lopers ontvangen op het startpunt. De deelnemers worden verwelkomd door zombies, skeletten, grote spinnen en nog veel meer halloween decoraties. Een warm en sfeervol welkom in stijl!

Dank aan alle spoken en vrijwilligers!

Het grote succes van spokentocht Opende is mede dankzij, of misschien wel door, de  inzet van alle spoken en vrijwilligers. Het bestuur is dan ook elk jaar weer erg blij met hun inzet:

Als organisatie verbazen wij ons altijd weer over de creativiteit en de inzet van de spoken en vrijwilligers. Zonder hen zou spokentocht Opende niet mogelijk zijn”.

Originele acts en schrikeffecten

Spokentocht opende is door al deze creativiteit nooit hetzelfde. Als loper wordt je elk jaar weer verrast met de meest originele acts. Zo zijn de deelnemers ooit in een draaiende auto gezet, moesten ze dit jaar door een doolhof van honderden hekken lopen en zijn ze midden in het bos wel eens een ‘ontsnapt’ bejaard stel tegen gekomen dat de weg kwijt is.

Squidgame kostuum halloween.
Squidgame was er ook bij!

Wat ook altijd goed werkt is de groep opsplitsen. De deelnemers zoeken tijdens het lopen veiligheid bij elkaar. Ook dit jaar werden de lopers aan het begin verrast met een act waarbij één iemand uit de groep werd gehaald. En dan is het altijd maar weer de vraag of hij of zij bij de groep terug komt…

De perfecte kostuums voor de spokentocht!

Met alleen goede acts ben je er niet. Ook de kostuums van de spoken zijn belangrijk. Kledingverhuur Eringa in Opende is het bedrijf  in Groningen waar je meer dan genoeg keuze hebt voor halloween kostuums voor volwassenen en kinderen. Elk jaar kunnen alle spoken bij Eringa terecht voor de perfecte halloween outfit! Of ze nou als doodgraver, spook, bebloede dokter of holbewoner verkleed willen, alles is mogelijk. De medewerkers van kledingverhuur Eringa helpen de spoken graag!

Witte wiefen halloween.
Witte wieven
Zuster act Opende spooktocht.
Hoofdzuster
Spokentocht opende sfeeract.
Vogelverschrikker

Op naar volgend jaar!

Helaas zit spokentocht Opende van 2021 er weer op. Iedereen heeft weer een paar maanden de tijd om zijn hartslag te laten dalen. En de spoken hebben weer genoeg tijd om nieuwe ideeën op te doen voor de volgende keer. Want ook na deze dertigste editie zullen er nog vele spookachtige en angstige nachten in Opende volgen!   

Meer weten over Spokentocht Opende?

Op de site van Spokentocht Opende vind je alle informatie en volg ze op facebook om niets te missen!

Halloween Decoratie voor een spokentocht

Organiseer jezelf een spokentocht of halloween avond? Bij bol.com kun je genoeg decoratie kopen om de avond ‘gezellig’ te maken.

*Links die naar bol.com verwijzen zijn affiliatie links. Voor meer informatie zie disclaimer

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.