Theehuis tante til in Enumatil: een bijzonder lekkere theebeleving

door Yvonne
Theehuis tante Til

Bij theehuis tante Til kijk je je ogen uit én proef je zoveel lekkers, dat je zeker weet dat je nog een keer terugkomt. Dus hou je van thee (of koffie), taarten, gebak, scones én de echte Groningse poffer én ben je altijd opzoek naar unieke theehuizen en theetuinen? Dan moet je zeker een keer bij tante Til op bezoek gaan.

Theehuis tante Til in Enumatil (Groningen)

Enumatil is een klein dorpje in de gemeente Westerkwartier, ten zuiden van Groningen. Dit unieke theehuis in Ennumatil is echt een begrip in gemeente Westerkwartier en ver daarbuiten. Door de ligging van het dorpje rij je er niet niet zomaar doorheen. Maar voor een bezoek aan het theehuis van tante Til is het echt de moeite waard om een stukje om te rijden. En wanneer je aankomt bij het theehuis weet je direct: dit is een bijzondere plek!

Tante Til Enumatil
Tante Til Enumatil

Theehuis vol curiosa en meer

Naast een bijzondere plek is het theehuis ook een plek waar je je direct thuis voelt. De inrichting van het kleine huisje geeft je het gevoel dat je gezellig op visite bent. Je schuift aan aan één van de houten tafels met allemaal verschillende stoelen. Vanaf de vensterbank, kasten en de muren houden verschillende bijzondere curiosa ‘je in de gaten’ en in de tuin achter het theehuis zit je heerlijk tussen de bloemen onder de bomen.

Terwijl jij geniet van deze mooie locatie worden de lekkerste theeën en zoetigheden geserveerd. Veel beter gaat het echt niet worden.

Theehuis Enumatil
Theehuis tante Til Enumatil

Mijn bezoek aan theehuis tante til: heerlijke unieke ervaring

En om zeker te weten dat alle positieve berichten echt kloppen, ben ik natuurlijk zelf op de thee gegaan bij tante Til. Als verjaardagscadeau heb ik mijn vader en zijn vriendin een bezoek aan het theehuis gegeven. We hebben daar met ons gezin genoten van een heerlijke Cream Tea.

Scones bij een cream tea

Een Cream Tea bestaat uit drie gangen met drie verschillende bijpassende soorten thee. Voor de koffieliefhebbers is er uiteraard ook koffie te krijgen. Genietend aan de lange tafel verbazen we ons over de inrichting, de mix and match van serviesgoed en de huiselijke sfeer. Het geeft direct stof tot gesprek en we kijken onze ogen uit.

Terwijl de drie verschillende gangen geserveerd worden, wordt het steeds meer zoeken naar een gaatje voor dat ene laatste stukje gebak. Maar het lukt ons om alles op te eten. En aan het einde van de Cream Tea komen we allemaal tot de conclusie dat de specialiteit van het huis: de Groningse poffert het lekkerste was!

Cream tea Enumatil

De specialiteit van het theehuis: Groningse Poffert

Poffert is een trommelkoek gebakken in de oven of au bainmarie gekookt in een pan. Je eet deze lekkernij met stroop en gesmolten boter. Elke bakker geeft zijn eigen twist aan de poffert. En het is ze bij tante Til gelukt de poffert zo lekker te maken dat je aan 1 of 2 of 3 of meer stukken nog niet genoeg hebt, ondanks dat je echt wel vol zit!

Maar kun je er echt geen genoeg van krijgen? Dan kun je de poffertmix van tante Til kopen. Zo kun je thuis nog verder genieten. Bak je poffert dan ook direct in de speciale poffertpan zodat je poffert ook de echte unieke vorm heeft!

Poffert van tante Til
Poffert van tante Til

High Tea’s, Cream Tea’s en nog veel meer

Naast de poffert en losse bestellingen van de uitgebreide menukaart, kun je dus ook een echt Engelse High Tea, Afternoon Tea of Cream Tea bestellen. Let op: reserveren is wel nodig! Want er zijn steeds meer mensen die bij tante Til op de koffie gaan. Daarom moet je voor een uitgebreid menu echt op tijd reserveren.

Hou je meer van hartige snacks? Ook dat is mogelijk. Er is een uitgebreide lunchkaart met heerlijke hartige gerechten. De gerechten op de kaart zijn een mix van lekkere Groningse en Engelse gerechten. Keuze genoeg!

Theehuis Groningen

Meer weten over theehuis Tante Til?

Wil je ook genieten van al dit lekkers? Op de website van het theehuis vind je alle informatie of volg ze via facebook of Instagram. Tante Til is geopend van woensdag tot en met zondag. Reserveren voor de tea’s is dus een must! Voor passanten die een kopje koffie of thee met een lekkere versnapering wil is er altijd plaats.

Wat ga jij bestellen bij Tante Til?

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.