Autopuzzeltocht rondom Appelscha Coronaproof eropuit!

door Yvonne
Autopuzzeltocht rondom Appelscha

We willen eropuit!! Na bijna een jaar Lock down zijn we het zat. Maar hoe kun je er coronaproof op uit? Met deze autopuzzeltocht rondom Appelscha heb je gegarandeerd een leuke dag.

Autopuzzeltocht rondom appelscha

Coronaproof eropuit

Coronaproof eropuit met de auto. Dat klinkt goed. Via de leukste deal heb ik twee vouchers voor een autopuzzeltocht met startpunt in Appelscha gekocht. Een cadeautje voor een vriendin: samen een dagje eropuit. Met dit uitje in het vooruitzicht is mijn ‘lock down bleus’ bijna direct weg.

Autopuzzeltocht Appelscha

De autopuzzeltocht brengt je langs leuke bezienswaardigheden en plekjes in Friesland en Drenthe. Tijdens deze puzzeltocht leer je de prachtige omgeving van Appelscha kennen. Je kunt vanaf 2 personen deze route rijden (1 chauffeur en 1 navigator). En je wordt niet zomaar op pad gestuurd. Je krijgt een heerlijk lunchpakket mee voor onderweg.

Fochtelooerveen

Op pad

Routekaart

Bij aankomst bij de Appelsche Hof moet je je melden. Je krijgt vervolgens je lunchpakket en de routebeschrijving. En dan ga je op pad. Onderweg kun je regelmatig een stop maken bij mooie bezienswaardigheden en prachtige plekjes. De route gaat ook langs het hoogste punt van Friesland: de Bosbergtoren. Om daadwerkelijk op dit hoogste punt te komen, is een kleine wandeling nodig. Maar dat is zeker de moeite waard!

Route met vragen

De route wordt goed aangegeven door middel van tekst en foto’s. Tussen de routebeschrijving door staan vragen. De antwoorden daarvan vul je in in een kruiswoordpuzzel. Een aantal letters vanuit deze puzzel vormen de oplossing waarmee je een leuke prijs kunt winnen. Het is goed opletten en lezen. Sommige vragen zijn cryptisch omschreven. Voor jong en oud is deze puzzel prima te doen.

Vos en Zo chocola

Tips voor onderweg

Neem de tijd. En kijk om je heen. Zo hebben wij nieuwe dorpjes en natuurgebieden ontdekt. Je bent eigen baas dus kunt alle tijd nemen die je wilt. In totaal hebben wij er vier uur overgedaan. Dit is inclusief picknicken, foto’s maken en een heerlijke chocolaterie bezoek in Oosterwolde. Echt een aanrader om bij Vos & Zo naar binnen te gaan. Je kunt daar terecht voor thee en chocolade, heel veel chocolade. Wat mij betreft de beste combi die er is.

Autopuzzeltocht

Een andere tip is het fruitverkoop punt bij Elsoo. Langs de weg staat dit zelf bedieningsverkooppunt. Ook de wandeling naar de liefdesbrug is de moeite waard. Na al dit moois en lekker kom je weer terug bij de Appelsche Hof. Daar lever je de route en het antwoordblad weer in. En dan is het afwachten of jij aan het einde van het seizoen één van de gelukkige prijswinnaars bent!

Ook doen?

Wil je ook de autopuzzeltocht Appelscha ook doen? Via de leukste deal koop je één of meerdere vouchers en kun je telefonisch bij de Appelsche hof reserveren. De autopuzzeltocht Appelscha is alleen op vrijdag, zaterdag en zondag te reserveren.

Ben jij er al coronaproof op uit geweest? Of heb jij tips voor een coronaproof uitje? Deel het met ons door een reactie achter te laten.

Vergeet je dit bericht op facebook of instagram niet te liken en/of te delen? Wanneer je dat doet, krijgen nog meer mensen de kans om deze autopuzzeltocht te rijden.

Meer uitips? Kijk een op de site: Mam is de hort op voor nog meer prima te betalen uit tips!

Wil je thuis een leuke dag hebben? Misschien is het spelen van de crimibox iets voor jou. Thuis aan de keuken tafel een moord oplossen. Leuk voor jong en oud!

Voor meer informatie over de thee en chocolade winkel Vos & Zo klik je hier

Nog een uit tip: Huur een E-chopper!

Handig voor onderweg:

You may also like

Reageren op deze blog

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.