Een E-chopper huren in Drachten, zo werkt dat!

door Yvonne
Een E-chopper huren

Ben jij opzoek naar een origineel uitje in Friesland? Denk dan eens aan een E-chopper huren in Drachten. Met een E-Chopper kun je met je partner, vriendin, collega of wie dan ook samen op pad. Tijdens het toeren op een E-chopper kun je genieten van de natuur en gezellig bijkletsen omdat de chopper nagenoeg stil is. Al snel ben je een paar kilometer op pad! Hoe het huren van een E-chopper werkt, waarom het zo leuk is en waar je echt vooraf rekening mee moet houden lees je hier.

Een E-chopper huren

Een E-chopper huren is helemaal hip geworden de laatste jaren. Logisch, want dit vervoermiddel brengt je op plekken waar je al wandelend of fietsend niet zo snel komt. Wanneer je een chopper huurt krijgt je een route mee om te rijden. En deze routes brengen je vaak op plekken die je zelf niet vindt. En dat is precies wat er gebeurde tijdens onze tourtocht op de E-chopper vanuit Drachten: we kwamen midden in een natuurgebied die wij nog niet kenden!

E-chopperz verhuur Drachten
De E-chopperz!

Wat is een E-Chopper?

Op de uitnodiging van een vriendin om een middagje samen met haar te gaan toeren met een E-Chopper in de omgeving van Drachten zeg ik natuurlijk geen nee. Nieuwsgierig als ik ben heb ik vooraf gekeken wat ik verwachten kan. Een E-chopper blijkt een elektrische ‘brommer’ te zijn. Hiermee toer je met een heerlijk tempo geruisloos over fietspaden. En de E-chopper zit zo relaxed dat je onderweg heerlijk kunt genieten van van de prachtige natuur in dit mooie stukje Friesland.

E-Chopperz Adventure in Drachten

Ons startpunt is in Drachten op de Zuidkade bij Next Adventure. Next Adventure biedt verschillende activiteiten aan, waaronder dus de E-chopper verhuur. Wij kiezen deze dag voor de chopperroute de Leyen. De route rondom de Leyen is net nieuw en hebben we als eersten gereden. De andere route vanuit Drachten gaat richting de bossen van Olterterp in Beetsterzwaag.

E chopper huren in Friesland
Bij de Leyen in Rottevalle

Online routebeschrijving

Voordat je op de E-chopper stapt, krijg je de route doorgestuurd op je mobiel. Via een link kun je de route openen. In deze link staat ook een telefoonnummer voor het geval je pech krijgt of verdwaald…

Op de chopper zit een stevige klem voor je telefoon zodat je de route vanaf je telefoon kunt volgen. Met behulp van foto’s en knooppunt nummers wordt de route duidelijk aangegeven.

Label tag met route

Een andere manier om de route te lezen tijdens het rijden is door gebruik te maken van een label tag aan het stuur van de E-chopper. Op deze tag vul je de knooppunten van de route in. Hierdoor hoef je niet steeds op je telefoon te kijken en te swipen. Dit maakt het route volgen een stuk makkelijker. Echt een aanrader!

E-chopper route.
Label tag met route knooppunten

Heb je een rijbewijs nodig voor een e-chopper?

Het antwoord op deze vraag is simpel: ja! Een E-chopper huren mag ook pas vanaf 16 jaar. En alleen wanneer je in het bezit bent van een scooter- of autorijbewijs.

Tips voor het huren van een E-chopper

Voordat je een E-chopper gaat huren heb ik een aantal tips voor je:

Kleed je warm aan! De chopper is volledig elektrisch waardoor je niet mee trapt. Daardoor zit je stil en is het een stuk frisser dan je denkt.

Huur de Chopper op een rustige dag. Wij hebben de chopper gehuurd op een woensdag. Het was heerlijk rustig op de fietspaden. In de weekenden en bij mooi weer is het waarschijnlijk een stuk drukker. Hou daar rekening mee.

Neem de tijd! De route die je rijdt is prima binnen de tijd dat je de chopper huurt te rijden. Dit geeft je genoeg tijd om af en toe van de chopper af te stappen om van de natuur te genieten of om op een terras te gaan zitten.

Ideaal vriendinnen uitje in Drachten

Wij hebben een topvriendinnenmiddag gehad. Met de chopper ben je zo een eind op pad en je komt op plekken waar je anders niet snel komt. Onderweg kun je prima met elkaar praten. De wind waait heerlijk door je haren. De zon op je bol. Wat wil je nog meer?

Actief vriendinnenuitje in Friesland
Actief en gezellig vriendinnenuitje!

E-chopper huren in Friesland, Groningen of Drenthe

Naast het verhuurpunt in Drachten bij Next adventures kun je via Echopperz.nl op meerdere plaatsen in Friesland, Groningen en Drenthe een E-chopper huren. Kijk voor alle verhuur locaties en routes op de site: www.echopperz.nl. Er zit zeker een verhuur locatie bij jou in de buurt!

Nog meer leuke uitjes in Friesland

Ga je liever met de auto op pad voor een leuk uitje? Dan is de autopuzzeltocht rondom Appelscha echt iets voor jou!  Al puzzelend rij je door het prachtige natuurgebied rondom Appelscha. Tip: neem een uitgebreide pauze bij Vos&Zo, de chocolade winkel van Oosterwolde!

Nog wat extra warme kleding nodig voordat je op de E-chopper stapt? Bij bol.com hebben ze genoeg:

Bol.com zijn affiliatielinks, zie disclaimer. 

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.