Een E-chopper huren. Hoe leuk is dat?

door Yvonne
E-chopper huren

Toet toet… Daar gaan we. Samen op pad op een E-chopper. Heerlijk rustig toeren op een E-chopper door een prachtig stukje Friesland. Vooraf dacht ik: een E-chopper huren, hoe leuk is dat?

Wat is een E-chopper

Mijn vriendin heeft  me uitgenodigd om een middagje samen met haar te gaan toeren. Op een E-Chopper in Friesland. Uiteraard heb ik vooraf gekeken wat dat nu precies is. Het blijkt een elektrische chopper te zijn. Met een heerlijk tempo cruise je hierop geruisloos over fietspaden. Genietend van de prachtige natuur.

Echopper

E-Chopperz in Drachten

Ons startpunt is in Drachten. Op de Zuidkade bij Next Adventure. Wij hebben gekozen voor de route de Leyen. De route rondom de Leyen is net nieuw en hebben we als eersten gereden. De andere route vanuit Drachten gaat richting Beetsterzwaag.

Naast het verhuurpunt in Drachten kun je via Echopperz.nl op meerdere plaatsen in Friesland, Groningen en Drenthe een E-chopper huren. Kijk voor alle verhuur locaties en routes op hun site: www.echopperz.nl

Routebeschrijving

Routebeschrijving

De route krijg je vooraf doorgestuurd. Via een link kun je de route openen. In de link staat ook een telefoonnummer. Voor het geval je pech krijgt of verdwaald…

Op de chopper zit een stevige klem voor je telefoon zodat je de route vanaf je telefoon kunt volgen. Met behulp van foto’s en knooppunt nummers wordt de route aangegeven.

Als eersten maakten wij ook gebruik van een label tag aan het stuur van de E-chopper. Op deze tag vul je de knooppunten van de route in. Hoef je niet steeds op je telefoon te kijken en te swipen. Dit maakt het route volgen een stuk makkelijker. Echt een aanrader!

Goede voorbereiding

Een E-chopper huren mag vanaf 16 jaar. Je moet wel in het bezit zijn van een scooter- of autorijbewijs. Wij hebben de chopper gehuurd op een woensdag. Het was heerlijk rustig op de fietspaden. In de weekenden en bij mooi weer is het waarschijnlijk een stuk drukker. Hou daar rekening mee.

En kleed je warm aan. De chopper is volledig elektrisch. Je hoeft niet mee te rappen. Daardoor zit je stil en is het een stuk frisser dan je denkt.

Eastermar

Top middagje uit

Uittip

Wij hebben een top middag gehad. Met de chopper ben je zo een eind op pad. Je komt op plekken waar je anders niet snel komt. Onderweg kun je prima met elkaar praten. De wind waait heerlijk door je haren. De zon op je bol. Wat wil je nog meer?

Je huurt de chopper voor 2,5 uur. Dat is ruim voldoende om de route te rijden en een kleine picknick of een kort terras bezoek te doen. Hou de tijd wel in de gaten, voor je het weet moet je vol gas het laatste stuk van de route rijden. En dat is zonde van de prachtige natuur onderweg!

E-Chopper huren? Klik dan hier

Liever met de auto op pad? Dan is de autopuzzeltocht rondom Appelscha echt iets voor jou!  

Kleed je warm aan:

You may also like

Reageren op deze blog

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.