Thee en chocolade bij Vos & Zo in Oosterwolde

door Yvonne
Thee en chocolade

Thee en chocolade, de ultieme combi. En wanneer je deze heerlijke combinatie onverwachts in de super leuke winkel Vos & Zo in Oosterwolde aantreft, dan heb je echt een mooie dag!

Thee en chocolade bij Vos en Zo

Tijdens de autopuzzeltocht rondom Appelscha kom je door verschillende Friese en Drentse dorpjes en natuurgebieden. Zo ook door Oosterwolde. Terwijl we puzzelend op zoek zijn naar de juiste route van de autopuzzeltocht, zien we in onze rechter ooghoek een prachtige gevel. Sierlijke letters op de ramen vertellen ons dat winkel Vos & Zo hier zit. En in de etalage zien we thee en chocolade liggen.

Vos in Oosterwolde
Welkomst bord

Chocolade in Oosterwolde

Door het gluren naar de etalage, missen we ‘gelukkig’ de afslag van de autopuzzeltocht. Hierdoor moeten we een verplicht extra rondje door Oosterwolde. En wanneer we voor de tweede keer langs Vos & Zo rijden, tja dan moeten we wel stoppen bij deze chocoladewinkel in Friesland. We parkeren de auto en terwijl we richting de winkel lopen worden we steeds enthousiaster. Want naar een winkel gaan met thee en chocolade, dat wordt genieten!

Thee en chocolade bij Vos en Zo
Thee en chocolade bij Vos in Oosterwolde

Sfeervol ingerichte winkel

Bij binnenkomst loopt het water ons in de mond. Een toonbank vol chocolade verwelkomt ons. ‘Kunnen we u helpen?’ Op deze vriendelijke vraag van de winkelmedewerker kunnen we bijna niet antwoorden. We moeten eerst een rondje door de winkel. In een grote kast staan ruim 100 smaken thee uitgestald. In sfeervolle vitrines staat alles wat je nodig hebt om een heerlijk kopje thee te zetten.

Thee bij vos en Zo
Heel veel thee

Moeilijk kiezen tussen thee en chocolade

Omdat we niet de hele dag in de winkel kunnen blijven, moeten we een keuze maken. We kiezen voor de Tea try out ‘Toscaanse Liefde’. Een sample zakje zwarte thee met aardbeien bladeren, citroengras, pepermunt en meer. Voor erbij kiezen we bonbon ‘sweet Marie’. Een bonbon met Citroen crème en frambozen-bessengelei.

Hemels picknicken

Met dit ‘goud’ in onze handen vervolgen we de autopuzzelroute. Op zoek naar een geschikte picknickplek. En die vinden we op het Fochtelooerveen. Met uitzicht op het veen genieten we van de thee en de bonbons. Als echt theeleut was ik gelukkig goed voorbereid. In de picknickmand voor die dag heb ik een thermoskan met gekookt water meegenomen. En een theeklem voor de meegenomen losse thee. Hoe voorbereid kun je zijn?

Bon Bons in Friesland
Bonbon bij het Fochtelooerveen

Spijt van onze keuze

Uitkijkend over het Fochtelooerveen, smelt de chocolade in onze mond. Na drie hapjes is de bonbon op. Terwijl we de laatste slok thee opdrinken, kijken we elkaar aan en we weten het: we hebben spijt! Spijt dat we niet meer thee en chocolade hebben gekocht. De bonbon is zo lekker dat we er gewoon kippenvel van krijgen. Hoe hebben we met maar 2 bonbons de winkel uit kunnen lopen? Dat had een zak vol moeten zijn!

De moeite waard

Conclusie: ons eerste bezoek aan Vos & Zo was zeker niet ons laatste bezoek. Houd je ook van thee en chocolade? Dan weet je wat je moet doen: op naar Oosterwolde! Of boek een autopuzzeltocht rondom Appelscha en maak er een heerlijk en coronaproof dagje uit van. Klik hier voor meer informatie over de autopuzzeltocht.

Ook naar Vos & Zo in Oosterwolde?

Wil je een bezoek brengen aan Vos & Zo? Kijk op hun site voor alle informatie.

Meer weten over hoe thee te zetten van losse thee? Je leest het in deze blog.

Handig voor onderweg:

*Affiliatie links naar Bol.com. Zie disclaimer 

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.