Hoe is het om rechercheur te zijn? Ik zocht het voor je uit!

door Yvonne

Moord oplossen aan de keukentafel!

Ben jij ook fan van misdaadseries? Wil jij dan ook rechercheur of detective zijn? En kijk bijvoorbeeld naar het programma: Hunted van de NPO. Door alle moderne middelen lijkt het tegenwoordig makkelijk om een verdachte op te sporen.

Tijdlijn

Tijd dus om een avondje als rechercheur aan de slag te gaan. Samen met mijn team hebben we ons aangemeld bij Crimibox. Onopgeloste moordzaken, de zogeheten cold cases, worden door crimibox aangeboden. Hopende dat deze moordzaken alsnog opgelost worden. Voor ons, als nieuwe en frisse rechercheurs een heerlijke uitdaging!

Dossier mac Death is de cold case van vanavond

Onze dienst begint om 15.00 uur stipt. Dossier Mc Death belandt met een harde plof op ons bureau. Ondervragingen, bewijsstukken en foto’s van het plaats delict zorgen voor een dik dossier. Om overzicht te houden hangen we alle belangrijke informatie op een flap over. Vervolgens maken we een tijdlijn van alle gebeurtenissen rondom het tijdstip van de moord.

Om ons werk als forensisch onderzoeker en rechercheur goed te kunnen doen, hebben we toegang tot Crimibase. In Crimibase kunnen we hulp vragen aan Hunter. Hij is onze persoonlijke assistent. Je kan hem vragen personen te ondervragen of bepaalde zaken te onderzoeken. Daarnaast hebben we ook toegang tot Crimintel: een databank waar je onder andere voertuigen, personen en IP adressen kunt opvragen.

Bewijsstukken, verdachte informatie en ondervragingen

Door mail adressen, bewijsstukken en ondervragingen te analyseren komen we steeds een stapje dichter bij de oplossing. Wanneer we een website bezoeken, vinden we een mail adres. Al snel wordt onze mail beantwoord met verdachte informatie! Wat hebben de bewijsstukken op de foto’s met deze moordzaak te maken? Waarom zijn maar een deel van de aanwezigen ondervraagd? Door Hunter de juiste vragen te stellen en gebruik te maken van de databank verzamelen komen we steeds dichter bij de dader.

En net als in al die misdaadseries: niets is wat het lijkt! Door ons onderzoek zijn we snel een verdachte op het spoor. Denken we. Want wanneer we een inval doen bij onze hoofdverdachte, blijft de deur dicht. En is onze dienst ineens afgelopen. We hebben het gevoel heel dicht bij de oplossing van deze coldcase te zijn. Binnenkort beginnen we aan MAcdeath deel 2. Stipt op tijd melden we ons dan weer op het bureau om verder te werken aan deze verdachte en complexe zaak!

Crimibox Onderzoeksdossier

Lees hier wat we tijdens onze tweede dienst verder ontdekt hebben!

You may also like

6 reacties

Lisa Bergwijn 26 oktober 2019 - 14:15

Leuk! Wij hebben hun allereerste gespeeld, is inderdaad de max!

Beantwoorden
Yvonne 27 oktober 2019 - 08:35

Hoi Lisa,

IS super leuk om te doen inderdaad! Deel twee is in huis, dus binnenkort gaan we verder. Blog over deel 2 volgt dan snel!

Beantwoorden
Marloes 12 november 2019 - 17:12

Echt heel leuke blog, Yvonne! Ik ga ook een Crimibox bestellen 🙂

Beantwoorden
Yvonne 13 november 2019 - 13:54

Dank voor je compliment. Is ook een echt heel leuk spel om te spelen! Groot gelijk dat je een box gaat bestellen. Hoor graag wat je er van vindt. Succes alvast!

Beantwoorden
Hoe is het om rechercheur te zijn? - Over Yvonne 6 december 2019 - 13:53

[…] we een aantal weken geleden deel 1 van het dossier MacDeath hadden opgelost, begonnen we zaterdag 30 november vol spanning aan onze […]

Beantwoorden
Dossier MacDeath deel 3 - Over Yvonne 14 februari 2020 - 19:19

[…] wie Maarten vermoord heeft? Met deze vraag beginnen we aan onze derde dienst. Tijdens onze vorige diensten hebben we veel bewijsmateriaal verzameld. We gaan dan ook voor een snelle […]

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.