Bridgerton recensie: Over de top kostuumdrama met erotisch tintje!

door Yvonne
Bridgerton recensie

Een Bridgerton recensie schrijven is niet zo makkelijk. Ondanks de populariteit van deze Netflix serie zijn er ook veel mensen die afhaken bij dit kostuumdrama. Wat maakt deze serie gebaseerd op de boeken van Julie Quinn toch tot een ware hit? En waarom kun je er beter niet aan beginnen? Je leest het hier!

Bridgerton recensie: een surrealistisch kostuumdrama

Mijn liefde voor kostuumdrama’s, feelgood films en niet al te ingewikkelde series deel ik vaker met jullie. En daar voeg ik met veel liefde deze Bridgerton review aan toe. Want wat heb ik genoten van deze net iets over de top en surrealistische historische roman op Netflix.

Het verhaal Bridgerton seizoen 1

De Bridgerton serie speelt zich af in de 19e eeuw. In seizoen 1 draait het om het debutantenseizoen. Dit seizoen is het moment waarop jonge mannen opzoek gaan naar huwelijksmateriaal tijdens verschillende dansfeestjes. Zowel de dochters van de welvarende families Bridgerton en Featherington zijn debutanten op het bal. Vooral dochter Daphne van de familie Bridgerton is een gewilde debutante.

Ook Simon, The Duke of Hatsings, is erg populair op het bal. Maar hij is niet opzoek naar een vrouw. Terwijl Daphne haar populariteit daalt door toedoen van roddeltante Lady Featherington, doet Simon verwoede pogingen om de debutantes op het bal te ontlopen.

Trailer seizoen 1

Gespeelde liefde

Om Daphne haar populariteit weer te verhogen en om Simon te wapenen tegen alle opdringerige dames, besluiten Daphne en Simon te doen alsof ze in elkaar geïnteresseerd zijn. Dit werkt, totdat de vonk echt overslaat. En dat toegeven is bijna onmogelijk.

Roddeltante Lady Featherington

Rode draad door de serie en veroorzaker van veel onrust in ’the high society class’ is roddeltante Lady Featherington. Gedurende de hele serie weet je ook als kijker niet wie deze dame is. Met haar kritische en humoristische kijk op ‘The Season’ zorgt ze voor de broodnodige roddel en achterklap na elk debutantenbal. Als kijker verdenk je gedurende alle afleveringen alle personages. De onthulling van deze dame komt helemaal aan het einde van het eerste seizoen.

Wil je meer weten over het eerste seizoen van Bridgerton? Op de site van tijdschrift Jan lees je wat er verder gebeurde in het eerste seizoen van Bridgerton.

Wat is er leuk aan de serie Bridgerton?

Bridgerton is geen duf en stoffig kostuumdrama. Het verhaal, de cast, de locaties en de super kleurrijke kostuums maken de serie tot zeer prettig vermaak op de avond. De karakters zijn divers en de muziek is modern. Zo hoor je nummers van Maroon 5 en Ariane Grande voorbij komen. Een historische roman met een modern tintje!

Bridgerton review

Smeuïge seks a la Fifty Shades of Grey

Uiteraard kan ik geen review over de serie Bridgerton schrijven zonder de vele seks scenes te benoemen. Bridgerton wordt in veel recensies qua seks gehalte gelijk genoemd met Fifty Shades of Grey. En dat vind ik ver gezocht. Ja, er spatten flink wat seksuele escapades van je scherm af tijdens het kijken. Maar het heeft zeker niet de overhand en is wat mij betreft ook niet storend, te veel of te heftig. Het wordt jou als kijker in elk geval duidelijk dat ze in de 19e eeuw niet vies waren van een potje ‘rollebollen’.

Waarom is Bridgerton populair?

Met de serie Bridgerton kom je er als kijker wederom achter dat alles in die tijd toch echt anders was. Zijn we tegenwoordig swipend opzoek naar liefde, een aantal eeuwen terug werd je als jong volwassen dame gepresenteerd op het bal! En kon je echt niet iemand zomaar naar rechts swipen wanneer je geen klik met hem had.

En juist dat even naar een hele andere tijd gaan helpt je je hoofd leeg maken en daarmee heb je een echt moment voor jezelf. Een moment waarin je soms lachend achter het beeldscherm zit om vervolgens iets rode konen te krijgen van een heftige seksscène.

Kortom, de serie Bridgerton op Netflix is een heerlijk vermaak, op vele vlakken!

PS: Seizoen 2 van Bridgerton komt in maart 2022 online!

Meer Netflix serie reviews en tips:

Las Chicas Del Cable: Een Spaanse dramaserie met een onverwachts einde. Deze serie, die zich afspeelt rond 1920, gaat over vier dames die werkzaam zijn bij een telefooncentrale. Dat klinkt als een soapserie maar is dat alles behalve. De serie Las Chicas del Cable heeft alle ingrediënten die nodig zijn om te blijven kijken. Een paar valse intriges, heftige en dramatische gebeurtenissen en volop liefde. 

Stay close: Een Britse crimeserie naar het gelijknamige boek van auteur Harlan Coben. Wanneer er weer een moord gepleegd wordt tijdens carnaval weet rechercheur Broome het zeker: dit is geen toeval. Samen met zijn collega Erin wil hij de waarheid achterhalen.

Lees je liever eerst het boek Bridgerton? Op bol.com koop je de hele reek!

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.