Stay Close recensie: Netflix misdaadserie met humor!

door Yvonne
Stay Close recensie.

In deze Stay Close recensie waarschuw ik je alvast: neem de tijd, want je wilt deze Netflix serie, naar de gelijknamige thriller van auteur Harlan Coben*, in een keer uitkijken! En pak er maar een zakdoek bij: voor de bloedspeters op je beeldscherm en tranen van het lachen.

Stay Close recensie

Stay Close is op de laatste dag van 2021 op Netflix gekomen en direct een grote hit geworden. En dat verbaast mij niets. Vanaf de eerste aflevering wil je doorkijken. Stay Close is de zesde serie op Netflix van de gelijknamige boeken van thriller auteur Harlan Coben. Een overzicht van andere eerder verschenen series op Netflix vind je hier.

Harlan Coben Netflix
Auteur Harlan Coben bron: Netflix

Netflix serie met Britse Crime en humor

Stay Close is een Britse crimeserie die zich afspeelt in de Engelse kustplaats Blackpool. Een thriller met humor kan storend zijn. De echte diehard thrillerfans haken er misschien op af. In de serie Stay Close is de combinatie van thriller en humor erg goed gedaan. Ik heb smakelijk gelachen om de Britse humor en ben me regelmatig doodschrokken bij de gruweldaden en spannende momenten. Wat mij betreft heerlijk vermaak op de avond!

Trailer Stay Close:

Cast van Stay Close

De geweldige cast met onder andere Cush Jumbo als hoofdrolspeelster Meghan en James Nesbitt als rechercheur Broome zijn goed! Ook de geweldige rol van Eddie Izzard als de aan drugs verslaafde advocaat Harry Sutton is zeer vermakelijk om naar te kijken.

Barbie en Ken

Het bijzondere moordende duo Ken en Barbie steken niet alleen qua kleur fel af tegen de rest, ook hun psychopathische moordlust is over de top. En zijn daarmee soms net iets te ver van de werkelijkheid af. Maar kijken we daarom geen series: om even uit de alledaagse sleur te zijn?

BArbie en Ken Stay Close Netflix
Moordende duo ‘Barbie en Ken’ in Stay Close

Het verhaal Stay Close

Hoofdrolspeelster Meghan wordt geconfronteerd met haar verleden. Hierdoor komt haar gezin en toekomst in gevaar. Terwijl je kennismaakt met haar gezin leer je ook steeds meer oude vrienden van Meghan kennen. Oude vrienden die niet voor niets in haar leven terugkomen. Want ook nu blijkt dat geheimen nooit voor altijd geheim blijven

Carnaval avond blijkt moordavond

Wanneer er weer een moord gepleegd wordt tijdens carnaval weet rechercheur Broome het zeker: dit is geen toeval. Samen met zijn collega Erin wil hij de waarheid achterhalen. Een waarheid die per aflevering steeds complexer wordt. Door middel van flash backs herinneren de oude vrienden van Meghan zich steeds meer. Deze flash back zetten jou als kijker aan het denken: wie vermoord elk jaar met carnaval al die verschillende mannen?

Stay close crime serie
Bron Pixabay

Gruwelijke en ziekmakende ontdekking

In de laatste aflevering ontdekt Broome de waarheid. En die is zowel ziekmakend als totaal onverwachts. Althans, deze ontknoping zag ik niet aankomen. Dat het surrealistische duo ‘Ken en Barbie’ al heel wat moorden aan hun handen hebben kleven is geen geheim. Maar de echte dader van al die carnaval moorden komt uit onverwachte hoek. Meer zeg ik er niet over in deze review. Voor het antwoord moet je deze netflix serie echt zelf gaan kijken!

Geen tweede seizoen

Helaas komt er geen tweede seizoen van Stay Close. Wat mij betreft een gemiste kans van Netflix. Wordt het toch een van de vele andere series kijken die gebaseerd zijn op de boeken van Harlan Colben.

Kijk je liever een iets minder enge maar wel steengoede serie?

Las Chicas del Cable is een Spaanstalige serie op Netflix met vier dames in de hoofdrol. En deze dames raken verzeild in heerlijke intriges, drama’s complotten. Lees hier de recensie van Las Chicas del Cable.

Liever het boek eerst lezen? Op bol.com vind je alle boeken van auteur Harlan Colben:

*

*Affiliatie links, zie disclaimer. 

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.