Laten we eerlijk zijn: cheesecake met frambozen en witte chocolade is toch de ultieme smaakcombinatie. Deze chocolade cheesecake is een echte smaakexplosie en sensatie in je mond. Het romige van de vulling met het zuurtje van de frambozen en zoete van de chocolade laten je heel even wegdromen…
Cheesecake met frambozen en witte chocolade
Naast de geweldige smaken en structuur, is deze cheesecake met frambozen en witte chocolade niet alleen super lekker maar ook de ideale taart om indruk op je visite te maken. Waarom? Omdat hij super makkelijk te maken is, ook een dag voordat je visite komt.
No bake cheesecake
Heb je geen oven en wil je toch zelf een taart of nagerecht maken? Dan is dit ook een top recept. Je ‘bakt’ de taart in de koelkast, zonder oven dus! Wat je wel nodig hebt is een cakevorm. Maar een Tupperware bak of diepe schaal lukt ook. Deze taart is niet moeilijk.
Cheesecake met frambozen en witte chocolade: perfecte valentijnstaart
Wil je je grote liefde verrassen met een valentijnstaart? Maak de cheesecake in een bakblik in hartvorm en gebruik hartjes confetti taartdecoratie als versiering.
Liever een bosvruchten of aardbeien cheesecake?
Dit cheesecake recept is origineel met frambozen. Wat mij betreft de lekkerste combinatie door het zuurtje in de frambozen. Heb je nog een zak diepvries bosvruchten of aardbeien in huis? Geen probleem ook daarmee is deze cheesecake prima te maken. En te eten…
Omgekeerd bakken
Bak je de cheesecake in een cakeblik (zoals in dit recept) of schaal, dan moet je de taart omgekeerd bakken. Je begint dan met de frambozengelei op de bodem. Als deze afgekoeld is doe je de cheesecake laag erop en tot slot de bodem van Bastogne koeken. Gebruik je een springvorm, dan kun je met de bodem beginnen, dan de cheesecake laag en tot slot de frambozengelei.
Ingrediënten voor de cheesecake
- 400 gram diepvriesframbozen
- 10 verse frambozen (optioneel)
- 2 blaadjes gelatine
- 200 gram volle kwark
- 400 gram roomkaas (ik gebruik altijd de roomkaas van de Aldi)
- 70 gram poedersuiker
- 200 gram witte chocolade
- 200 gram Bastogne koeken
- 70 gram boter
Voorbereiding bij omgekeerd bakken
Vet een cakeblik in met een beetje boter. Bekleed de binnenkant met huishoudfolie. Hou ruim folie aan de buitenkant over zodat je daarmee aan het einde de bodem kan bedekken tegen uitdrogen.
Doordat de verschillende lagen telkens af moeten koelen, is het handig om op tijd met dit dessert te beginnen. Zelf maak ik de frambozengelei altijd een dag van te voren.
Frambozengelei maken
Ingrediënten
- 300 gram diepvries frambozen
- 2 blaadjes gelatine
Bereidingswijze
Leg de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Doe de frambozen met een heel klein beetje water in een pan. Zet op een laag vuur totdat frambozen verwarmd en zacht zijn. Laat niet koken! Pureer de frambozen door een zeef boven een pan. Je houd dan in de zeef alleen de pitjes over.
Zet de pan weer op het vuur en warm de puree nog een klein beetje. Knijp de gelatine blaadje uit en roer door de saus. Giet de saus in het cakeblik en plaats in de koelkast om af te koelen.
Vulling cheesecake
Ingrediënten
- 200 gram volle kwark
- 50 gram poedersuiker
- 400 gram verse roomkaas
- 200 gram witte chocolade (bewaar een paar blokjes voor het decorereren)
Bereidingswijze
Doe de kwark en de roomkaas in een kom en mix met de mixer door elkaar. Voeg de poedersuiker toe en mix tot een luchtige massa.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Laat het iets afkoelen en roer de chocolade door het roomkaasmengsel. Dit lukt het beste kort met de mixer. Giet het cheesecake mengsel op de koude frambozengelei.
Bastogne koekjesbodem
- 200 gram Bastogne koeken
- 70 gram boter
Bereidingswijze
Verkruimel de koekjes in een hakmolen of in een plastic zak. Sluit de zak goed af en sla er (voorzichtig) met een pan op. Smelt ondertussen de boter op een zacht vuur in een steelpan. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter.
Verdeel het koekkruimelmengsel over de cheesecake. Vouw de folie over de bodem heen en laat de cheesecake minimaal een uur in de koelkast opstijven.
Frambozensaus
Ingrediënten
- 100 gram diepvries frambozen
- 20 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Doe de frambozen samen met de poedersuiker in een pan en verwarm langzaam op een laag vuur. Laat dit ongeveer 20 minuten op het vuur staan zodat het wat inkookt. Haal deze saus ook door het vergiet en zet dit in de koelkast.
Decoreren en opdienen
Ingrediënten
- 10 verse frambozen
- Geraspte witte chocolade
Wanneer de cheesecake voldoende is afgekoeld kun je hem op een schaal storten. Haal vooraf de folie van de bodem! Leg hiervoor de schaal op het cakeblik en draai cakeblik en schaal in één keer om. Haal voorzichtig het cakeblik los. Komt het blik niet los, dan wil het wel helpen er een paar tellen een warme natte theedoek op te leggen.
Verwijder het huishoudfolie en verdeel de frambozensaus over de gelei. Garneer met de verse frambozen en wat geraspte witte chocolade!
Liever snelle no bake mini cheesecakjes?
Heb je niet genoeg tijd of heb je ineens zin in cheesecake? Maak dan deze no bake mini cheesecakjes in 10 minuten!
Meer fan van appeltaart?
Deze havermout plaatkoek met appel is mega lekker door het krokante van de havermout, het frisse van de appel en zoete van de rozijnen!
Een paar super handige bakbenodigdheden voor de cheesecake op een rijtje:
* Bol.com links zijn affiliatie links. Zie disclaimer.
4 reacties
Super lekker nagerecht!
En makkelijk te maken.
Hoi Ria,
Goed om te horen! Stond hier met kerst ook weer op tafel, en was zomaar weer op.
[…] is een dag waarop je iets moois aan je geliefde geeft. Je kan een mooie bos bloemen geven, een lekkere Cheesecake met frambozen bakken zoals Yvonne graag doet of zoals Marga achter de naaimachine klimmen om een […]
[…] je kan natuurlijk ook meer moeite doen en een zelfgebakken taart, een zelfgemaakte tas of een zelfgemaakte decoratie– of woonaccessoire geven. Maar wat is de […]