Dossier MacDeath deel 3

door Yvonne
Dossier

Ontmaskering van de moordenaar!

Ontdekken we vanavond dan eindelijk wie Maarten vermoord heeft? Met deze vraag beginnen we aan onze derde dienst. Tijdens onze vorige diensten hebben we veel bewijsmateriaal verzameld. We gaan dan ook voor een snelle aanhouding!

Crimibox

We lezen ons goed in. Een van de rechercheurs blijkt te zijn vergeten wie er vermoord is. Heeft hij zitten slapen of zo? Vervolgens starten we de digitale hulplijnen op. Hunter helpt ons weer op gang en we onderzoeken het nieuwe bewijsmateriaal.

Aan het dossier zijn een pillendoos en een briefje toegevoegd. De resultaten van het leugendetector onderzoek zijn meegeleverd en de verhoren uit de vorige dienst zijn op papier uitgewerkt.  

Verschillende motieven

Maar voordat we beginnen, spreken we allemaal onze hoofdverdachte uit. Dan blijkt, dat er nog 5 verschillende verdachten over zijn. De motieven die gegeven worden zijn hilarisch. Van crime passionele tot aan vergis moord toe. Welke rechercheur heeft er gelijk?

Een bijgevoegde lijst, met alle mogelijke verdachten, helpt ons om overzicht in deze zaak te houden. Door elke verdachte grondig te onderzoeken op alibi en motief, kun je op hierop aangeven of de verdachte vrij gepleit kan worden. Zo blijft uiteindelijk de enige echte dader over.

Kort na de start van het onderzoek, levert een van de meegeleverde bewijsstukken een aanwijzing op. We kijken of er een match is met voorgaande onderzoeken. Een opvallende ontdekking! Ook blijkt de kennis uit onze vorige dienst hard nodig. We spitten goed door onze aantekeningen. Al snel kunnen we de eerste twee verdachten van de lijst doorstrepen.

Onterechte beschuldigingen

Helaas loopt ons onderzoek vast. Er blijken nog meer mensen een rol in deze moordzaak te spelen. We breiden de lijst met verdachten weer uit. Dit blijkt niet goed voor de motivatie. Eén rechercheur moppert: “het duurt te lang”. En een andere rechercheur heeft meer interesse voor zijn social media dan voor de moordzaak.  

Om snel tot de dader te komen, doen we verwoede pogingen om het systeem te omzeilen. We gaan direct een verdachte aanmerken. Dit blijkt niet te kunnen.  Je moet door het beantwoorden van gerichte vragen, de juiste dader aan wijzen. Hunter houdt niet van onterechte beschuldigingen!

Leugendetector

We gaan verder en onderzoeken nogmaals de resultaten van de leugendetector. Het lukt ons “de code” te kraken waardoor we weer moed krijgen. Ondertussen komt het verslag van de laatste ondervraging ook binnen. Door al het bewijsmateriaal en de ondervragingen op een juiste volgorde te leggen, kunnen we drie mensen van de lijst met verdachten afstrepen. Gelukkig, want het vertrouwen in dit team rechercheurs nam al af.

Treurig einde

We nemen even pauze, en schenken een stevige borrel in. Na een kort overleg kunnen we nog een verdachte van de lijst te strepen. Opeens blijft er nog maar één verdachte over en hebben we de dader ontmaskerd! Er verschijnt een filmpje op ons scherm. We zien dat onze collega rechercheurs de verdachte oppakken. Met een treurig einde sluiten we dossier MacDeath.

Tot slot:

Is crimibox een aanrader? Absoluut! Al zijn er zeker een aantal op- en aanmerkingen. Zo hebben wij het met acht personen gespeeld. Dat is te doen. Maar ik denk dat met maximaal 4 rechercheurs aan een zaak werken, voor een beter overzicht en meer betrokkenheid zorgt.

Ook ben je erg afhankelijk van de ICT mogelijkheden. En soms werkte dat niet. Achter de schermen wordt er dan wel direct actie ondernomen, maar het werkte wel vertragend en daardoor demotiverend. Ook komt het erg precies wat je aan Hunter vraagt. Wij hebben bijvoorbeeld heel lang op het juiste spoor gezeten maar kwamen niet verder. Oorzaak: verkeerde woordkeuze. Klein detail, maar erg lastig.

Gelukkig hebben wij deze moordzaak kunnen oplossen. Wie weet tot een volgende zaak! Heb jij al een zaak opgelost? Laat het mij weten in een reactie!

You may also like

1 reacties

Crimibox Mac Death dossier: Hoe is het om rechercheur te zijn ? - Over Yvonne 18 november 2021 - 14:25

[…] is MacDeath deel 3 nodig. Natuurlijk hebben we dossier Mac Death deel drie ook gespeeld. Lees hier hoe of we deze coldcase opgelost […]

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.