Crimibox

Vervolgonderzoek cold case MacDeath

Nadat we een aantal weken geleden zijn gestart met dossier MacDeath deel 1 , beginnen we vol spanning aan het vervolg. in de tussentijd hebben we onze forensische kennis bijgespijkerd door het kijken en volgen van verschillende misdaadseries. Prima studiemateriaal!

Onverwachts einde

Bij het oplossen van MacDeath deel 1, dachten we de moordenaar te hebben ontmaskerd. Echter in de laatste paar minuten werden we verrast door een onverwachts einde. Als team weten we nu hoe het is om zeker van je zaak te zijn, terwijl de waarheid totaal anders is.

Vloeistof onderzoek

Het MacDeath deel 2 maakt door al het papierwerk indruk op ons. Wat een dik dossier! Enigszins ontmoedigd gaan we verder met ons onderzoek. Het dossier bevat onder andere de getuigenverklaringen uit het eerste deel. Geen overbodige luxe om deze goed door te lezen!

Eén moment kijken we elkaar in paniek aan: hoe starten we dit vervolg onderzoek? Gelukkig kunnen we ook deze keer gebruik maken van Hunter. Hunter is onze persoonlijke online assistent die verdachten kan ondervragen en zaken kan onderzoeken.

Analyseren van bewijsstukken

Naast de uitgewerkte getuigenverklaringen zit er ook nieuw bewijsmateriaal in het dossier. Een aantal van de aanwezige rechercheurs onderzoeken deze grondig. De meegeleverde vloeistoffen worden uitgebreid geanalyseerd. Bij dit onderzoek komen een aantal opvallende zaken naar boven. Deze worden dan ook aan het gehele team gepresenteerd.

Na deze briefing oppert één van de rechercheurs een mogelijk motief. We vragen direct een ondervraging aan en plaatsen zijn verhaal in de tijdlijn. Helaas komen we niet veel verder. Gelukkig komen op dat moment een aantal onderzoeksresultaten binnen die ons verder helpen.

Dossier onderzoek

Ook tijdens deze dienst maken we volop gebruik van de moderne techniek: skype, mail, websites en gedetailleerde foto’s. Helaas laat deze cruciale technische ondersteuning, ons even in de steek.

Helaas lopen we weer vast in het onderzoek. We zijn genoodzaakt een hulplijn in te roepen via de facebook crimibox office. Al snel reageert Pieterjan. En wat blijkt: wij zitten op het juiste spoor, maar een technisch mankement zorgt voor problemen. Achter de schermen wordt dit snel opgelost!

Bewijsmateriaal lijdt tot ontmaskering

Ondertussen voorzien we  onszelf van wat broodnodige energie en nemen we een korte pauze. Halverwege deze pauze zijn een aantal rechercheurs al weer aan het werk gegaan Ze voelen dat we de dader kunnen ontmaskeren.

Ineens roept één van de rechercheurs eureka! Een verdacht stuk bewijsmateriaal wordt ontdekt. Met het schaamrood op de kaken, duikt een andere rechercheur onder de tafel. Hoe heeft hij dat stuk bewijsmateriaal over het hoofd kunnen zien? Hierdoor zijn we de dader echt op het spoor. Maar hier eindigt ook deze dienst zonder dat we de moordenaar ontmaskerd hebben.

Zoals verwacht is daar dossier MacDeath deel 3 voor nodig. De bestelling hiervoor is geplaatst en de volgende dienst staat gepland. De moordenaar zal wat ons betreft niet langer vrij uit gaan dan nodig is!

Wil je op de hoogte blijven van het vervolgonderzoek? Like en volg overyvonne dan op facebook en / of instagram!

Lees hier deel 1 van dit ondezoek

Please follow and like us:

2 thoughts on “Hoe is het om rechercheur te zijn #2?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)