Crimibox Mac Death dossier deel 2: onze ervaring!

door Yvonne
Crimibox mac death

Na het detective spel deel 1 van het Crimibox Mac Death dossier, beginnen we vol spanning aan ons vervolgonderzoek crimibox Mac Death deel 2. In de tussentijd hebben we onze forensische kennis bijgespijkerd door het kijken en volgen van verschillende misdaadseries. Prima studiemateriaal!

Crimibox Mac Death dossier: het spel gaat verder

Bij het oplossen van Crimibox MacDeath dossier deel 1 dachten we de moordenaar te hebben ontmaskerd. Maar in de laatste paar minuten werden we verrast door een onverwachts einde. Als team weten we nu hoe het is om zeker van je zaak te zijn terwijl de waarheid totaal anders is.

Onze ervaring met crimibox dossier Mac Death deel 2

Het dossier van Crimobox MacDeath deel 2 maakt door al het papierwerk indruk op ons. Wat een dik dossier! Enigszins ontmoedigd gaan we verder met ons onderzoek. Het dossier bevat onder andere de getuigenverklaringen uit het eerste deel. Geen overbodige luxe om deze goed door te lezen! Eén moment kijken we elkaar in paniek aan: hoe starten we dit vervolg onderzoek? Gelukkig kunnen we ook deze keer gebruik maken van Hunter. Hunter is onze persoonlijke online assistent die verdachten kan ondervragen en zaken kan onderzoeken.

Crimibox mac death dossier overzicht
Crimibox Mac Death dossier

Realistische detective spel voor thuis

Naast de uitgewerkte getuigenverklaringen zit er ook nieuw bewijsmateriaal in het dossier. Een aantal van de aanwezige rechercheurs onderzoeken deze grondig. De meegeleverde vloeistoffen worden uitgebreid geanalyseerd. Bij dit onderzoek komen een aantal opvallende zaken naar boven. Deze worden dan ook aan het gehele team gepresenteerd.

Na deze briefing oppert één van de rechercheurs een mogelijk motief. We vragen direct een ondervraging aan en plaatsen zijn verhaal in de tijdlijn. Helaas komen we niet veel verder. Gelukkig komen op dat moment een aantal onderzoeksresultaten binnen die ons verder helpen.

Crimibox mac death dossier
Detective werk!

Moderne techniek tot onze beschikking

Ook tijdens deze dienst maken we volop gebruik van de moderne techniek: skype, mail, websites en gedetailleerde foto’s. Helaas laat deze cruciale technische ondersteuning, ons even in de steek.

Helaas lopen we weer vast in het onderzoek. We zijn genoodzaakt een hulplijn in te roepen via de facebook crimibox office. Al snel reageert Pieter-jan. En wat blijkt: wij zitten op het juiste spoor, maar een technisch mankement zorgt voor problemen. Achter de schermen wordt dit snel opgelost!

Bewijsmateriaal lijdt tot ontmaskering

Ondertussen voorzien we  onszelf van wat broodnodige energie en nemen we een korte pauze. Halverwege deze pauze zijn een aantal rechercheurs al weer aan het werk gegaan. Ze voelen dat we de dader kunnen ontmaskeren.

Ineens roept één van de rechercheurs eureka! Een verdacht stuk bewijsmateriaal wordt ontdekt. Met het schaamrood op de kaken, duikt een andere rechercheur onder de tafel. Hoe heeft hij dat stuk bewijsmateriaal over het hoofd kunnen zien? Hierdoor zijn we de dader echt op het spoor. Maar helaas eindigt ook deze dienst zonder dat we de moordenaar ontmaskerd hebben. We maken snel een afspraak emt elkaar om verder te gaan met het derde deel van dit dossier. We zullen en moeten de dader ontmaskeren!

Crimibox mac death onderzoek
Intensief speurwerk

Dossier mac Death is een triologie

Om deze hele coldcase op te lossen is MacDeath deel 3 nodig. Een derde avond om deze moord echt op te lossen is dan ook snel gepland!

Wil jij ook een detectivespel thuis spelen?

Dat kan! Bestel Dossier macDeath bij Crimibox of kies een andere crimibox dossier cold case uit om in één avond op te lossen:

Affiliatie links naar Bol.com. Zie disclaimer

You may also like

2 reacties

Hoe is het om rechercheur te zijn? Ik zocht het voor je uit! - Over Yvonne 8 februari 2020 - 10:53

[…] hebben het gevoel heel dicht bij de oplossing van deze coldcase te zijn. Binnenkort beginnen we aan MAcdeath deel 2. Stipt op tijd melden we ons dan wederom op het bureau om verder te werken aan deze verdachte en […]

Beantwoorden
Dossier MacDeath deel 3 - Over Yvonne 14 februari 2020 - 19:21

[…] levert een van de meegeleverde bewijsstukken een aanwijzing op. We kijken of er een match is met voorgaande onderzoeken. Een opvallende ontdekking! Ook blijkt de kennis uit onze vorige dienst hard nodig. We spitten goed […]

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.