Op fietsvakantie in Groningen? 3 tips voor een top vakantie!

door Yvonne
Fietsvakantie in Groningen

Wil jij op fietsvakantie in Groningen maar weet je niet precies waar het echt leuk is? En wil je graag dat alles goed geregeld is? Met een goede geregelde fietsvakantie weet je zeker dat je ontspannen gaat genieten van al het moois in Groningen! Lees snel verder en boek je vakantie.

Laat je verrassen op fietsvakantie in Groningen

Kies je voor een fietsvakantie in Groningen dan kan de voorpret nu al beginnen. Met alle tips in deze blog help ik je de leukste reis te boeken zodat je na je vakantie uitgerust thuis komt met heel veel mooie vakantiefoto’s. Want in Groningen vind je nog echt de rust die je wilt tijdens een fietsvakantie. En alle mooie kleine dorpjes, verschillende natuurgebieden en vergezichten zijn echt een verrassende ontdekking!

koolzaadroute Groningen
Fiets langs koolzaadvelden in Groningen!

Mijn 3 tips voor een top fietsvakantie in Groningen!

Geboren en getogen in Groningen heb ik heel veel van de provincie gezien. Daarom heb ik drie fietsvakanties voor jou uitgezocht waarbij je al fietsende langs gaat bij drie van mijn favoriete plekken in de provincie. Met deze voorselectie help ik je sneller je ideale vakantie uit te kiezen:

  • Van Stad naar Wad 4 dagen: deze fietsroute brengt je onder andere naar Garnwerd en Aduarderzijl. 2 plaatsen vlakbij mijn geboortedorp: Feerwerd. Laat je verrassen door het kleine dorp Garnwerd dat groot is in het zorgen voor toeristen!
  • Groninger Hogeland en Schier: 6 dagen fietsen door het hoge Noorden en het eiland Schiermonnikoog ontdekken. Wie wil dat nou niet? Ontdek hoe afwisselend de natuur in Groningen kan zijn en wie weet spot je nog zeehonden onderweg op de boot naar Schiermonnikoog.
  • Standplaats fietsvakantie Pieterburen Waddenhoes: Ontdek de prachtige historie van Groningen door het bezoeken van oude borgen en kerken en maak een dagtrip naar het Duitse eiland Borkum.
Borkum Strand
Borkum Strand

Kies je liever zelf je fietsvakantie in Groningen uit?

Ontdek je liever zelf alle mogelijkheden voor jouw ideale fietsvakantie? Bij deze specialist in fietsvakanties kun je uit heel veel verschillende soorten fietsvakanties in Groningen kiezen. Je kunt makkelijk de reis samenstellen die perfect bij jouw wensen, interesses en fietsconditie past.

Bedenk voor jouw ideale vakantie eerst welke soort vakantie en hoeveel dagen je op vakantie wilt. Kies dan de afstand die je dagelijks fietsen wilt en tot slot het thema dat past bij jouw interesses. Door deze keuzes te maken, stel je eenvoudig en snel je ideale en welverdiende vakantie samengesteld.

1. Kies je soort fietsvakantie

Op www.fietsvakantiesgroningen.nl kun je kiezen uit drie soorten vakanties. Hierdoor is er voor elke fietsliefhebber een passende vakantie:

  • Standplaats fietsvakantie: Kies je voor een standplaats fietsvakantie, dan fiets je verschillende routes vanaf één vaste plek.
  • Familie fietsvakantie: Deze vakanties zijn echt ideaal om met het gezin te fietsen. De routes zijn speciaal samengesteld zodat er onderweg genoeg voor kinderen te doen is
  • Rondreis fietsvakantie: Kies je voor een rondreis, dan wordt je bagage van hotel naar hotel gebracht en fiets jezelf via een mooie route naar de verschillende hotels.

2. Hoeveel dagen wil je fietsen door de provincie Groningen?

Nadat je gekozen hebt welke typefietsvakantie je wilt, maak je de keuze hoelang je op vakantie wilt. Kies voor een ééndaagse vakantie tot maximaal 6 dagen.

Natuur in Groningen
Natuur in Groningen (Opende)

3. Kies je ideale fietsafstand

Hoeveel kilometer wil jij per dag fietsen? De minimale afstand per dag is 25 kilometer. Zit je al geregeld op de fiets en hou je van een sportieve uitdaging? Dan is een langere fietsafstand echts iets voor jou en kun je de keuze maken tot maximaal 85 km per dag.

4. Welk thema voor je fietsvakantie past het beste bij jou?

Natuurlijk wil je tijdens je fietsvakantie die leuke dingen doen en zien die bij jouw interesse passen. De provincie Groningen is zo divers dat er zeker wat leuks voor jou te ontdekken valt. In totaal kun je kiezen uit 10 verschillende themavakanties.

Vind je het leuk om de stad Groningen per fiets te ontdekken? Kies dan voor de fietsvakantie: De stad Groningen. Hou je meer van historie? Dan kun je kiezen voor fietsroutes langs borgen of kerken. Ontdek je liever de natuur dan is de speciaal gemaakte themafietsroute: Unesco Waddenzee echt iets voor jou!

Groningen stad Fietsen
Fietsen in de stad Groningen

Wil je graag een fiets huren voor je fietsvakantie?

Dat is geen probleem. Via de website kun je eenvoudig een (elektrische) fiets bij je vakantie reserveren. Kies uit verschillende modellen: van hybride fiets tot tandem, alles is mogelijk!

Klaar voor je fietsvakantie in Groningen?

Ik hoop je geïnspireerd te hebben en wens jou (en je fietsmaatjes) een fijne en sportieve vakantie toe. Wil je nog meer van Groningen ontdekken? Op mijn site vind je nog veel meer tips en inspiratie om van elke dag een mooie dag te maken!

In deze blog maak ik gebruik van affiliatie links, zie disclaimer.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.