Spaanse dramaserie op Netflix: Las Chicas del Cable. Kijken tot je niet meer kunt!

door Yvonne
Spaanse dramaserie op Netflix

Las Chicas del Cable is een Spaanse dramaserie op Netflix. En wat voor één?

Terug in de tijd

Na het kijken van de verslavende dramaserie Gran hotel, was het tijd voor een nieuwe Spaanse serie. Gelukkig biedt Netflix volop keuze. De serie Las Chicas del Cable speelt zich af rond 1920. En is geproduceerd door Netflix. In totaal zijn er 44 afleveringen. Genoeg om je uren vastgeplakt aan het scherm te laten zitten.

Vier hoofdpersonen

Las Chicas

De serie draait om 4 hoofpersonen. Vier jonge dames, Lidia, Margot, Angeles en Marga, die allemaal werken bij de telefoonmaatschappij van de familie Cifuentes.  Met vier dames in de hoofdrol kan de serie al snel een soap gehalte krijgen. Maar niets is minder waar. Er gebeurt zoveel in het leven van deze dames, dat je moet blijven kijken. Op het puntje van je stoel.

De geschiedenis van de telefonie

Spaanse dramaserie op Netflix
Bron: Pixabay

Zit de mobiele telefoon tegenwoordig aan onze handen vastgeplakt, in deze serie ga je terug naar de tijd van de telefooncentrale. De vier hoofdrolspeelster zijn alle vier operator bij de telefoonmaatschappij. Het doorverbinden van oproepen is hun dagelijkse taak. En dat een leven als ‘kabelmeisje’ echt niet saai is wordt al snel duidelijk.

Drama, intriges en liefde

De serie heeft alle ingrediënten die nodig zijn om te blijven kijken. Een paar valse intriges, heftige en dramatische gebeurtenissen en volop liefde. Onmogelijke liefdes. Want ook in deze serie ontstaat er een verliefdheid die onmogelijk lijkt. Mooi voor de kijker. Want één van de mannelijke hoofdrolspelers is Yon Golnzalez. En laat dat nou net een ‘heerlijk snoepje zijn’ om naar te kijken. 

Onverwacht einde

In totaal heeft deze Spaanse dramaserie op Netflix 6 seizoenen. In deze seizoenen gaat de tijd verder. De hoofdpersonen worden volwassen, krijgen kinderen en maken de oorlog mee. En op het moment dat je denkt dat alles goed afloopt, gebeurt er iets wat je totaal niet verwacht. Het heeft mij verdrietig en verbijsterd naar de aftiteling laten staren… Je bent dus gewaarschuwd. Zet de zakdoeken maar klaar!  

Meer Spaanse series kijken? Misschien is Gran hotel ook iets voor jou.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.