Serie Gran Hotel: Niet voor iedereen geschikt!

door Yvonne
Serie Gran hotel

De serie Gran hotel, te zien op Netflix en Videoland is niet geschikt voor iedereen! Je bent gewaarschuwd.

Spaanstalige serie Gran hotel

Voor mij is de serie Gran Hotel de eerste Spaanstalige serie die ik gezien heb. En dat smaakt naar meer. De taal is een genot om naar te luisteren. Sierlijke woorden, pittige krachttermen en herkenbare uitdrukkingen: Vamos!

Waarom Spaanse series een succes zijn

Het succes van Spaanse series op Netflix en Videoland komt wellicht door de zomerse associatie en de vrijwel nog onbekende acteurs en actrices (bron) . Volgens de website man-man.nl wordt het succes van Spaanse series ook veroorzaakt doordat Hollywood niet bij de series betrokken is én omdat de onderwerpen rauw en echt zijn.

Gran hotel: groots en meeslepend!

De hitserie Gran hotel is gebaseerd op het leven in een groot Spaans hotel rond 1905. De familie Alercon is eigenaar van dit woont ook in het hotel. Na het overlijden van vader Alercon, neemt de echtgenote het roer over.

Deze dame blijkt niet vies te zijn van hiërarchie, intriges en duistere zaakjes. Alles om het hotel een groots en luxueus aanzien te geven. Dat dit niet allemaal even soepel verloopt en volgens de regels van de wet gaat, moge duidelijk zijn.

Romantiek, moord en intriges

Serie Gran hotel

De serie Gran Hotel draait om de verboden liefde tussen dochter Alicia Alercon en ober Julio. Hoe deze liefde ontstaat en zich verder ontwikkelt, vertel ik je uiteraard niet. Maar net als in een feelgood roman, ontmoeten ze elkaar in de eerste aflevering, maar zijn er vervolgens 66 afleveringen nodig om antwoord te krijgen op de vraag of ze wel of niet voor elkaar durven te kiezen!

In de tussentijd wordt er lustig oplos gemoord, worden er vieze complotten gesmeed, ontploft er wat en breekt er een epidemie uit. Genoeg ellende om je spanningsboog op scherp te zetten!

Niet geschikt voor iedereen

En deze spanning zorgt ervoor dat je moet blijven kijken. Elke aflevering eindigt met een fantastische cliffhanger. Bingewatchen is onvermijdelijk.

En dat maakt deze serie absoluut niet geschikt voor kijkers zonder tijd! Alhoewel, een kort nachtje slapen is deze serie absoluut waard.

Bingewatchen tot het einde

De laatste 5 afleveringen heb ik dan ook non stop achterelkaar gekeken. Vooraf heb ik mijn gezin gewaarschuwd: “deze avond ben ik niet aanspreekbaar, lig ik laat op bed en morgen ben ik chagrijnig door het slaapgebrek”.

Eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat de allerlaatste aflevering totaal niet was zoals verwacht. Wat mij betreft had de liefde tussen Alicia en Julio een grotere rol mogen spelen voor het ultieme feelgood gevoel. Deze verboden liefde tussen de hoofdrolspelers maakt het tweede seizoen van deze Spaanstalige serie mijn favoriete seizoen. Ook al gebeurt er in het derde seizoen iets waar ik echt zo van geschrokken ben en wat je als kijker niet verwacht!

Kritische noot

Uiteraard zijn er op en aanmerkingen te geven. Het bevat zoveel gecompliceerde verhaallijnen, extreem heftige gebeurtenissen en enorm veel toevalligheden, waardoor het veraf ligt van de werkelijkheid. Wanneer dit het echte leven was, dan waren we allemaal getraumatiseerd en rijp voor de psycholoog!

Maar juist deze extreme gebeurtenissen maakt de serie absoluut tot een succes en houdt je aan aan de buis gekluisterd. Je bent dus gewaarschuwd. Als je aan Gran hotel begint, wil je verder kijken. Heb je geen tijd? Begin er niet aan!

Heb je na de serie nog niet genoeg van dit hotel? Het paleis bestaat echt: Palacio de la Magdalena . Dat wordt op vakantie naar het Spaanse Santadar!

Nog meer Spaanse series kijken? Misschien is Las Chicas del Cable ook iets voor jou!

You may also like

6 reacties

Lisanne 29 mei 2020 - 09:22

Klinkt goed!

Beantwoorden
Yvonne 29 mei 2020 - 10:01

Echt zo super mooi !

Beantwoorden
Madeleine 28 oktober 2020 - 17:21

Ik ben ook helemaal verslaafd geraakt van deze serie. Ben erg benieuwd of je nog een andere leuke nieuwe serie bent aangegaan na deze. Zo ja, welke?

Beantwoorden
Yvonne 29 oktober 2020 - 08:55

Hoi Madeleine,

Andere tip is Las chicas del Cable. Ook super mooi! En heb je Velvet al gekeken? Nog mooier. Vooral de mannelijke hoofdrolspeler…

Heb ook een blog over Las Chicas del Cables op mijn site gezet. Wie weet inspireert het je. Blog over Velvet volgt nog.

Beantwoorden
Nan 17 november 2020 - 09:18

Hi! Wil jij de checken of de serie van Netflix is gehaald? Ik kon vanuit -Spanje- opeens niets meer vinden, terwijl ik achter in het eerste seizoen aan het kijken was! Zelfs in mijn “favorieten” stond hij niet meer…

Beantwoorden
Yvonne 30 november 2020 - 12:43

Hi

Hier in Nederland staat hij nog op netflix: Grand Hotel. Hoop dat je hem weer kunt vinden!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.