Dit basisrecept voor roomkaas vulling is makkelijk te maken en klaar in 10 minuten. Je kunt hiermee taarten vullen maar deze roomkaasvulling is ook heerlijk als topping op een cake, taart of cupcakes. Of om een heerlijk en makkelijk dessert mee te maken. En het allerleukste is dat jezelf eindeloos kunt variëren met smaken die je toevoegt. Een echt ideaal en makkelijk basisrecept voor taartvulling en toppings!
Roomkaas vulling: basisrecept.
Bij elk diner of etentje dat ik organiseer, staat er wel een dessert met een roomkaas vulling (ook wel cream cheese frosting of monchou vulling genoemd) op het menu. Hierdoor gebruik ik altijd dit basisrecept van roomkaas vulling. En niet alleen voor toetjes. Dit recept heb ik ook gebruikt in de periode dat ik fondant taarten maakte. Soms probeerde ik een andere vulling, maar deze taart vulling met roomkaas als basis was altijd favoriet.
Je eigen smaak toevoegen
Je kunt de vulling op smaak brengen met verschillende toevoegingen. Bijvoorbeeld met de rode vruchtensaus van het Pavlova kerstdessert, met lemoncurd of met een half zoete jam. Gebruik je deze vulling in een fondanttaart dan heft het de mierzoete smaak van fondant wat op. Maakt deze taarten een stuk beter te eten.
Roomkaas van de Aldi
Standaard heb ik meerdere pakjes roomkaas van de Aldi in de koelkast liggen. Dit gebruik ik als vervanger van monchou en mascarpone. Of ik nu een recept maak waar een cream cheese frosting of monchou vulling in of op moet, ik gebruik altijd deze roomkaas van de Aldi. De echte professionele bakkers hebben misschien nu de koude rillingen over hun rug lopen. Want er zal vast verschil in smaak en structuur zitten. Ik blijf fan van deze roomkaas van de Aldi. Niet alleen vanwege de prijs Ook het frisse in deze roomkaas maakt vele taarten en toetjes net iets frisser dan wanneer je monchou gebruikt.
Keukengerei voor het maken van roomkaasvulling
Het basisrecept: Roomkaas vulling
Genoeg gezegd en geschreven. Hier het super makkelijke recept van de roomkaas vulling:
Ingrediënten roomkaas vulling:
- 1 pakje ongeklopte slagroom 200ml, gekoeld.
- 1 pakje roomkaas 200 gram
- Rode vruchten jam (de minder zoete variant) Of een andere vulling naar smaak (Koffie, lemon curd, oreo koekjes, etc)
- Zakje vanille suiker (optioneel)
Bereidingswijze roomkaas vulling
Mix de koude slagroom op totdat deze stevig is. Wil je een wat zoetere variant van de vulling, voeg dan de vanille suiker toe.
Wanneer de slagroom stevig is, voeg je lepel voor lepel de roomkaas toe. Mix dit kort door tot het een mooie gladde massa is.
Voeg vervolgens twee tot drie lepels jam toe (of je eigen vulling naar keuze) en roer dit er kort doorheen. Ik gebruik zowel aardbeien, frambozen of bosvruchten jam. Net waar ik zin in heb en wat bij de taart of het dessert past wat ik maak.
De roomkaas vulling is al klaar. Zet deze tot gebruik in de koelkast. Dan wordt vulling steviger en vind ik het vullen van de taart of het dessert makkelijker.
Extra tip!
Spatel de roomkaas vulling in een spuitzak. Doe een knijper op de achterkant en leg de spuitzak tot gebruik in de koeling. Knip voor het gebruik de punt van de puntzak eraf en je kunt heel makkelijk je taart, cheesecakes of wat dan ook vullen!
No bake mini cheesecake
Je kunt de vulling gebruiken als topping op een heerlijke cake, als vulling in een fondant taart of maak er deze heerlijke kleine taartjes: no bak mini cheesecakes van. Klaar in 10 minuten!
Jouw mening
Ik ben erg benieuw naar jouw mening en creatieve uitspattingen. Laat je mij in een reactie weten wat je van dit recept vindt?
Links naar bol.com zijn affiliatie links. Meer informatie over affiliatie op deze site? klik dan hier.
4 reacties
Lijkt mij een heerlijk toetje.
Is het ook echt. Ben dol op de zoetzure combi. E op het gemak waarmee je deze vulling maakt…
Echt Lekker! Die nemen we mee!!
Leuk om te horen en geniet ervan!