Potje Met is dé verpakkingsvrije winkel in Surhuisterveen (Friesland)

door Yvonne
Potje Met de verpakkingsvrije winkel

Al een tijdje volg ik Potje Met, de verpakkingsvrije winkel, online. En nu ze een fysieke winkel in Surhuisterveen geopend hebben, dan moet ik daar als liefhebber van natuurlijke en plasticvrije producten natuurlijk naar toe!

Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik regelmatig natuurlijke en plasticvrije verzorgingsproducten test. En dat ik altijd heel blij wordt van deze producten deel ik graag met jullie via de reviews. Bij de gedachte dat er een hele winkel, vol met natuurlijke en eerlijke producten in Surhuisterveen (Friesland, net over de grens met Groningen) is maakt mij nieuwsgierig (en hebberig…). Dus ben ik op de fiets gestapt om te gaan winkelen bij de verpakkingsvrije supermarkt Potje Met.

Potje Met: de verpakkingsvrije winkel in Surhuisterveen

Sinds het voorjaar van 2022 is in Surhuisterveen (op de grens van Groningen en Friesland) de verpakkingsvrije winkel: Potje Met gevestigd! Een sfeervolle winkel voor al je plastic- en verpakkingsvrije basisboodschappen. Zodra ik de winkel binnenstap ben ik al een blij mens: door het gebruik van veel hout en natuurlijke kleuren en de heerlijke geuren van alle (streek)producten is deze winkel een genot voor het oog en je smaakpapillen. Wat een feest!

Zero waste winkel in Friesland

Boodschappen kopen zonder verpakking: zo werkt het!

Maar hoe werkt dat nu: zero waste boodschappen doen? Je hoeft echt niet bang te zijn dat je met allemaal losse boodschappen in je tas naar huis gaat. De producten worden of zijn al verpakt in glazen potten, papieren of katoenen verpakkingen.

Op de glazen potten zit statiegeld en de papieren verpakkingen van onder andere de kruiden kun je bij een volgend bezoek weer (leeg) mee naar de winkel nemen. Het statiegeld van de verpakkingen wordt bij je volgende bezoek aan de verpakkinsgvrije supermarkt direct met je nieuwe boodschappen verrekend, of je laat de potten gewoon opnieuw vullen!

Welke boodschappen koop je verpakkingsvrij?

Terwijl ik een rondje door de winkel loop weet ik amper waar ik kijken moet. Het diverse aanbod van boodschappen, persoonlijke verzorgingsproducten en nog veel meer staat prachtig uitgestald en je kunt verschillende producten proeven.

Zero waste basis boodschappen

Bij Potje Met vind je vooral veel zero waste basisboodschappen, zoals verschillende soorten pasta, olijfolies, mosterd, heerlijke dressings en verse kruiden. In de koeling vind je onder andere zuivel producten, heerlijke spreads en eieren.

Persoonlijke verzorging en schoonmaakmiddelen

Naast deze basisboodschappen vind je in de winkel ook ecologische producten voor het schoonmaken van je huis en voor je persoonlijke verzorging. Ook deze producten zijn plastic- en zoveel mogelijk verpakkingsvrij.

Streekproducten uit Groningen en Friesland

Ben je fan van streekproducten? Ook dan kun je prima terecht bij Potje Met. Veel producten komen van lokale bedrijven uit zowel Groningen als Friesland. Zo komen de eieren van de Groene Weide in Opende en de mosterd van de enige mosterdmakerij in Friesland.

Verse kruiden in papieren zakjes

Het onverwachts ruime aanbod in de winkel verrast mij. En dat maakt het best lastig om me aan mijn boodschappenlijstje te houden. Met iets meer kruiden dan de bedoeling was ga ik naar huis. De kruiden zijn verpakt in papieren zakjes. Thuis vul ik mijn glazen kruidenpotjes met deze specerijen en bewaar de lege zakjes voor een volgend bezoek. Want dat die er gaat komen dat weet ik zeker. En dan neem ik heel zero waste deze gave rieten boodschappentas mee!

Verpakkingvrije winkel
Winkel Potje Met in Surhuisterveen

Hier vind je de verpakkingsvrije supermarkt Potje Met

Wil je ook verpakkingsvrij winkelen? Potje Met is gevestigd in één van de nieuwe winkeltjes in Surhuisterveen (Friesland op de grens met Groningen) achter de action. Het adres is de Dellen 16 I-B in Surhuisterveen. Na een grondige renovatie en herindeling is dit deel van Surhuisterveen een verrassend leuk winkelgebied geworden. Je vindt er meerdere kleine ondernemers die allemaal een sfeervolle winkel hebben.

Door de opening van de zero waste winkel Potje met is het winkelaanbod in dit winkelgebied mooi uitgebreid. Met een ruim en groot parkeerterrein voor de deur (ook genoeg ruimte voor je fiets!) kun je gemakkelijk je boodschappen doen.

Potje met Surhuisterveen

Zero waste winkelen is een beleving!

Boodschappen doen bij Potje Met is echt veel leuker dan bij de gewone supermarkt. Eigenaresses Aukje en Tally hebben een prachtige verpakkingsvrije winkel in Surhuisterveen geopend. Een winkel waar je niet alleen komt voor je boodschappen. Winkelen bij Potje Met is een beleving: voor jezelf, je zintuigen en je portemonnee. Want de prijs van al deze heerlijke producten viel mij echt mee. En daarmee is zero waste boodschappen doen niet alleen goed voor een schonere aarde maar ook erg leuk voor jezelf!

Welke producten koop jij zero waste? Laat het weten in een reactie onder deze blog.

Ga je ook naar Potje Met? Vergeet dan niet een grote tas mee te nemen!

Bol links zijn affiliatie links, zie disclaimer.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.