Doolhofpark Bakkeveen & grillrestaurant de Dwaler: verdwalen is niet erg!

door Yvonne
Doolhofpark Bakkeveen

Het doolhofpark in Bakkeveen, wie is er als kind uit Friesland niet geweest? Het is misschien wel één van de meest leuke en rustigste attracties voor kinderen in Friesland. Midden in de natuur is het hier genieten voor zowel kinderen als ouders. Weet jij de weg naar de uitgang snel te vinden? Of blijf je voor altijd achter in het doolhof?

Doolhofpark Bakkeveen: midden in de Friese natuur

Het doolhofpark Bakkeveen vind je in een prachtig natuurgebied van Friesland. Bos, heide en zandvlaktes wisselen elkaar af. En te midden van deze natuur vind je bij grillrestaurant de Dwaler en het doolhofpark. Toen onze kinderen klein waren zijn we er regelmatig geweest voor een dagje uit of kinderfeestje (TIP!). Nu de kinderen pubers zijn geworden komen we er niet meer, best jammer. Maar Linda van www.mammaliefde.nl is er afgelopen zomer nog geweest en vertelt je er alles over het doolhofpark in deze gastblog voor overyvonne.nl.

Gastblog over Doolhofpark Bakkeveen

Afgelopen zomer heb ik met de kinderen een bezoek gebracht aan het doolhofpark in Bakkeveen. Bakkeveen is een klein dorpje in het zuiden van Friesland, vlakbij de grens met Drenthe en Friesland. Hier vind je het doolhofpark Bakkeveen, misschien ook wel beter bekend als grillrestaurant de Dwaler met heerlijk terras. Een ideale plek om te eindigen na een wandeling door het Drents-Friese Wold of de Bakkeveense duinen. Wij waren hier in de zomer aan het einde van de dag, en zeker met kinderen is een bezoek een aanrader. Die zullen zich hier namelijk niet vervelen.

Grillrestaurant de Dwaler
Grillrestaurant de Dwaler

Genieten van de zon op het terras

Omdat het mooi weer was konden wij aan de achterkant van het restaurant plaatsnemen op het terras. Daar stonden diverse tafeltjes met zicht op de speeltuin. Al snel waren de kinderen er dan ook al vandoor om te gaan spelen. Ideaal, want zo konden wij heerlijk genieten in het zonnetje van het mooie weer zonder zeurende kinderen… Zo af en toe kwamen ze langs voor wat te drinken en daarna waren ze weer weg. In de zomer is het hier trouwens extra leuk omdat je dan ook met het water kan spelen, en er verschillende touwbruggen zijn. Ook is er in de speeltuin een bak waar je ‘goud’ kan zoeken.

Doolhofpark bakkeveen informatie

Dwalen door het doolhof

Naast de speeltuin met een aantal authentieke speeltoestellen vind je hier ook maar liefst drie verschillende doolhoven. Zo is er een houten jungle doolhof, een metalen doolhof en een bakstenen doolhof. Ieder doolhof heeft een eigen ingang, waarna het de kunst is om de uitgang te vinden. Het zijn echte doolhoven dus zoeken geblazen, voor je het weet zit je op een doodlopend stukje en moet je weer terug een andere kant op. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar zeker ook voor volwassenen is dit echt wel even een uitdaging. Natuurlijk moesten wij ze ook alle drie proberen; met name de stenen doolhof is erg pittig. Zelfs met een beetje hulp en aanwijzingen vanaf de uitkijktoren naast het doolhof.

Bakkeveen Doolhofpark

Shared dinner bij grillrestaurant de Dwaler

Van al dat spelen krijg je natuurlijk trek en dan gaat iets lekkers er wel in. Nu komen de meeste mensen voor een borrel overdag, maar het is ook zeker de moeite om te blijven voor het diner. Op advies hebben we gekozen voor een grillplank met diverse gerechten voor twee personen en dat is absoluut een aanrader. De kinderkaart was op dat moment niet te vinden, maar er kon wel iets voor de kinderen besteld worden. Na afloop gingen we nog voor de dessertplank, en ook deze stelde ons niet teleur.

Ben je dus op zoek naar een heerlijk maar ook kindvriendelijk restaurant, waar ze niet de hele tijd stil hoeven te zitten dan is dit een echte aanrader!

Kindvriendelijk dineren in Friesland
Shared dessert bij de Dwaler

Dankjewel Linda voor je gastblog. Zo te lezen hebben jullie er een top dag gehad!

Doolhofpark Bakkeveen: Openingstijden en entree

Wil je ook een naar het Doolhofpark in Bakkeveen? De entree voor het park is gratis wanneer je ook iets eet of drinkt bij de het grillrestaurant. Reserveren vooraf is wel nodig. Je vind op de website van het grillrestaurant alle informatie over het park en de reserveringsmogelijkheden.

Meer te doen in en rond Bakkeveen

Naast het doolhofpark is er veel meer te doen in en rond Bakkeveen. Beklim ook de hoge uitkijktoren voor het restaurant of ga wandelen in het bos bij de slotplaats.

Ben je nog niet uitgewandeld? Rij dan een klein stukje door naar het grootste heideveld van Friesland: Duurswouderheide. Daar kun je een prachtige wandelroute van 8 kilometer (15 ook mogelijk) wandelen terwijl je bijna niemand tegenkomt!

Zoek je meer leuke kinderuitjes in Nederland? Op de site van Linda vind je genoeg tips om van elke vakantie dag een top dag te maken!

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.