AquaZoo Leeuwarden: ervaring en tips van gastblogger Cheryl

door Yvonne
AquaZoo Leeuwarden review

Haar ervaring delen van een bezoek aan AquaZoo Leeuwarden voor de lezers van overyvonne heeft gastblogger Cheryl met veel plezier gedaan. Samen met haar kinderen heeft ze een prachtige dag gehad in de leukste dierentuin van Friesland. Lees in haar gastblog alles over dagje uit in Leeuwarden en maak gebruik van haar tips voordat je de dierentuin bezoekt!

AquaZoo Leeuwarden ervaring van Cheryl:

Hallo leuke lezers van Overyvonne.nl. Mijn naam is Cheryl. Samen met mijn man, kinderen Wisse (5), Carice (3) en kat Romke woon ik in een gezellig dorpje in het noorden van Friesland. Ik heb een eigen blog Ps. Cheryl waar ik artikelen deel voor vrouwen gericht op kinderen, interieur(styling), DIY en leuke uitjes die we ondernemen. In deze gastblog mag ik jullie meer vertellen over mijn ervaring van een dagje uit naar de leukste dierentuin van Friesland: AquaZoo.

Aquazoo Leeuwarden review Cheryl
Gastblogger Cheryl in AquaZoo

AquaZoo in Leeuwarden

Wat ooit begon als otterpark is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige dierentuin. Een dierentuin die ontzettend wordt gewaardeerd door de inwoners van Friesland en ver daarbuiten. Dat het gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat ze afgelopen jaar de tweede prijs gewonnen bij de ANWB-verkiezingLeukste uitje van Friesland’. Zelfs nadat ze in de afgelopen twee jaar hun park wel vier keer hebben moeten sluiten vanwege lockdowns.

Gratis plattegrond

Eenmaal binnen ontvang je bij de kassa gratis een plattegrond waarop je kunt zien wat er allemaal te beleven valt en welke route je kunt lopen. Naast de normale wandelpaden zijn er ook een aantal avonturenpaden, zodat het dierenspotten echt heel leuk wordt. De ‘normale’ route is mooi breed en goed te begaan voor bijvoorbeeld een rolstoel of kinderwagen. Een dikke plus wat mij betreft.

AquaZoo Leewuarden tips
AquaZoo is ideaal voor een dagje uit met kinderen

Wat is er allemaal te zien bij AquaZoo Leeuwarden

Dieren. In een dierentuin vind je uiteraard dieren. Bij Aquazoo vind je vooral dieren die in en rond het water leven. Zo kun je denken aan ijsberen, pinguïns, krokodillen, flamingo’s en natuurlijk otters. 

Zoo programma. Dagelijks biedt Aquazoo een zoo programma. Zo kun je mee op ijsberen inspectie of woon je voederpresentaties van bijvoorbeeld de stinkdieren en de wasberen bij. Als je het leuk vindt om tussen de pinguïns te lopen, kun je ook deelnemen aan de voederpresentatie van deze diertjes.

Voorzieningen. Naast de dieren kun je op het park ook spelen, eten & drinken en souveniers kopen. Er zijn diverse speel- en klimtoestellen waaronder de grootste air trampoline van Friesland. Voor het eten & drinken kun je terecht bij het zelfbedieningsrestuarant of bij de Beachclub. Hier kun je even rusten en iets lekkers bestellen.

Extra. Wist je dat je er ook een kinderfeestje kunt vieren? Dat is toch fantastisch voor de kinderen.

Alle praktische informatie op een rij

  • Locatie: De Groene Ster 2 te Leeuwarden
  • Parkeren: Voor de deur is parkeergelegenheid. Kosten zijn €4,50 voor een uitrijmuntje (2022)
  • Tijden: Dagelijks van 10-17 uur geopend.
  • Prijzen: Kinderen tot 3 jaar gratis. Vanaf 3 jaar €16,95 per persoon (online) of €18,95 (kassa) (2022)
  • Je mag je eigen eten en drinken meenemen naar AquaZoo
  • Klik hier voor alle informatie over deze dierentuin in Leeuwarden
Aquazoo Leeuwarden kinderen
Aquazoo Leeuwarden speeltuin

Meer uittips met kinderen in Friesland

Mocht je binnenkort naar Aquazoo gaan, dan wens ik je heel veel plezier bij jullie bezoek. Ben je op zoek naar meer leuke uitjes met kinderen in Friesland? Dan zit je met dit leuke lijstje kinderuitjes in de natuur in Friesland  helemaal goed.

Liefs, Cheryl

Meer leuke doe tips op overyvonne

Dank Cheryl voor het delen van jouw ervaring van een bezoek aan AquaZoo in Leeuwarden. Heb je ook zin om op pad te gaan om er een mooie dag van te maken? Cheryl heeft al wat tips gegeven voor leuke uitjes in de natuur in Friesland op haar site. Maar wist je dat je in Groningen ook genoeg leuks te doen? Ga bijvoorbeeld een dagje uit met je kinderen naar Familiepark Nienoord in Leek of bezoek een boerderij!

Handig voor onderweg

Ga je eropuit naar deze leuke dierentuin? Dan mag deze handige koeltas (in stijl!) niet ontbreken.

Of neem dit leuke picknick kleed mee. Dan weet je zeker dat je altijd een handig plekje hebt om te zitten.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.