Familiepark Nienoord in Leek: dagje uit in Groningen

door Yvonne
Familiepark Nienoord in Leek

Over familiepark Nienoord in Leek schreef Lisanne van www.gezinmetvijf.nl deze gastblog voor overyvonne.nl. Lees hier haar ervaring en tips over dit familie pretpark in Groningen.

Familiepark Nienoord in Leek: Lisanne deelt haar ervaring

In de vakantie proberen wij altijd nieuwe uitjes te ontdekken in Nederland. Dit keer gingen wij vanaf ons vakantieadres in Bakkeveen een dagje uit naar Familiepark Nienoord in Leek. Met veel plezier deel ik mijn ervaring met jullie!

Familiepark Nienoord in Leek: wat is dat?

Landgoed Nienoord in Leek ligt op de grens tussen Groningen en Friesland en is eigenlijk een grote buitenspeeltuin voor jonge kinderen. Je kunt je prima een dag vermaken en voor iedereen is er iets te doen. OOk met minder goed weer is het een prima park voor een dagje uit met kinderen in Groningen.

Landgoed Nienoord in Leek

Wat is er te doen op familiepark Nienoord?

Naast dat je gewoon lekker kunt buiten spelen met kinderen heeft landgoed familiepark Nienoord ook overdekte plekken om te spelen. Je kunt hier klimmen en klauteren net als bij apenkooi. Ideaal bij wat minder mooi weer!

Buitenspeeltuin

Buiten zijn er verschillende speeltuinen en speelattributen te vinden: paardjes, tractors, een reuzen glijbaan, een zandspeelplek, een doolhof, een luchtkussen en met een fietsje kun je door de lucht fietsen om het park te verkennen. Er zijn allerlei draaimolens en schommels.

Treinen bij Nienoord

Je kunt in een treintje rondrijden op familiepark Nienoord. En er is een hele miniatuurwereld aan treinen en sporen gebouwd. Vol bewondering staan hier altijd kinderen (en volwassenen) te kijken!

Kinderboerderij familiepark Nienoord

Natuurlijk zijn er ook dieren te vinden op familiepark Nienoord. Zo kun je ezels, paardjes en konijnen aaien op de kinderboerderij. Maar misschien vind je het geiten melken nog wel leuker! Voor ieder kind is er wel een dierenvriendje te vinden. Je kunt een zakje voer kopen en zo de kippen en de pauwen zelf voeren. TIP: Trek je kinderen deze laarzen aan. Scheelt schoenen schoonmaken na een bezoek aan de dieren.

Speeltuin Nienoord in Groningen

Expeditie Nienoord: buiten op avontuur!

Kinderen vanaf 8 jaar en met een zwemdiploma kunnen meedoen aan expeditie Nienoord. Je gaat buiten in de natuur op zoek naar dieren op en rond het water. Klimmen en klauteren door de hindernissen en vind je weg door het doolhof. Kinderen onder de 8 jaar mogen onder begeleiding van een ouder of verzorger ook de expeditie betreden. Een avontuur in de natuur.

Eten en drinken op landgoed Nienoord

Van spelen krijg je honger. Aan de inwendige mens wordt dan ook voldoende gedacht op landgoed Nienoord. Er zijn verschillende plekken om een snelle snack te halen en er is een mogelijkheid om uitgebreid te eten in het restaurant dat bij het landgoed hoort. Een plekje reserveren is wel aan te raden.

Zwemkasteel Nienoord

Bij familiepark Nienoord zit ook een apart zwembad: Het zwemkasteel. Je betaal hier apart entree voor. Bij slechter weer is een bezoek aan dit zwembad zeker aan te raden!

Is Familiepark Nienoord duur?

Vanaf 2 jaar betaal je entree. De entree prijs is net onder een tientje voor toegang tot het park én een rondritje op de trein (prijs 2022) Voor wat je krijgt vind ik dit meevallen. Het eten en drinken is te koop tegen een ‘normaal’ tarief. Park Nienoord is niet duur. Bedenk wel dat het een kleiner ‘pretpark’ zonder wilde attracties. Maar daardoor is het park juist geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.

Glijbaan in Familiepark Nienoord in Leek

Mijn ervaring met Familiepark Nienoord

Zoals ik al schreef bij de kosten is park Nienoord niet duur. Het is een wat ouder en kleiner pretpark. Landgoed Nienoord is meer een grote buiten speeltuin. Ik vergelijk het wel eens met sprookjeshof in Zuidlaren. Zelf ben ik gek op kneuterige parken.

Het buitenspelen staat voorop en met een kinderboerderij is het altijd leuk voor kinderen. Wij hebben ons prima een dag vermaakt. Een dag die begon met regen, dus het was fijn dat sommige gedeeltes ook overdekt waren, zodat mijn kinderen konden klimmen en klauteren onder dak. Later op de dag werd het mooi weer en hebben we genoten van de ouderwetse speeltoestellen waar de kinderen zichzelf heerlijk konden vermaken. Persoonlijk denk ik dat het park leuk is tot een jaar of 10! Het park is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen en als wij weer in de buurt zijn, zullen we zeker nog een keer gaan. Ben je op zoek naar een vergelijkbaar uitje in Drenthe? Lees dan hier mijn blog over Attractiepark Drouwenerzand in Drenthe.

Meer weten over pretpark Nienoord? Op de website www.landgoednienoord.nl vind je alle informatie.

Of lees in de gastblog van zoekdeboer.nl alles over de 5 leukste boerderijuitjes in Groningen en Friesland en ga op avontuur bij de boer.

Bedankt Lisanne

Dank voor je gastblog Lisanne. Zelf zijn onze kinderen echt te oud geworden voor dit pretpark, maar toen ze kleiner waren hebben we regelmatig hele mooie dagen gehad in familiepark Nienoord! We hebben er zelfs een vakantie doorgebracht op de bijgelegen camping.

Meer weten over www.gezinmetvijf.nl?

Dit is een gastblog geschreven doorLisanne. Lisanne is blogger op Gezin met vijf. Zij is moeder van drie kindjes en op haar blog neemt zij je mee in haar iets wat chaotische leventje en behandeld zij opvoedvraagstukken of schrijft zij over leuke uitjes (veelal in Drenthe). Met een knipoog en op een ludieke manier neemt zij je mee in haar huishouding van Jan Steen. Lisanne probeert juist het ouderschap te normaliseren en laat zien dat het bij niemand perfect gaat. Laten we elkaar juist helpen in de meest moeilijk taak van het leven: kinderen opvoeden! Gezin met vijf is een heus feministisch platform voor en door vrouwen! Kom je ook een kijkje nemen?

Handig voor een dagje uit met de kinderen

*

*

Affiliatielinks, zie disclaimer.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.