Boerderij uitjes in Friesland en Groningen: 5 tips!

door Yvonne
Boerderij uitjes in Friesland

Boerderij uitjes in Friesland en Groningen. Misschien niet iets wat standaard in je op komt wanneer je op zoek bent naar een leuk dagje uitje met je kinderen. Jammer, want een bezoek aan een beleefboerderij of boerderij winkel is super leuk om te doen!

Beleef de boerderij in Friesland en Groningen

Om te weten welke boerderij uitjes er Friesland en Groningen zijn, heb ik Kristel van Zoekdeboer.nl gevraagd voor tips van de leukste boerderij uitjes in Friesland en Groningen. Ze schreef voor overyvonne.nl deze gastblog met 5 tips voor boerderij activiteiten in Noord Nederland: van een bezoek aan een boerderijwinkel of een alpacaboerderij tot aan overnachten tussen de dieren. In Groningen en Friesland is genoeg te doen bij de boer! De slogan van Zoekdeboer is niet voor niets “er is altijd wat te beleven op de boerderij”. 

Boerderij uitjes in Friesland

Voor deze blog heb ik twee boerderijen in Friesland uitgezocht die super leuk zijn om in de vakantie met je kinderen te bezoeken.

1. Dé beleefboerderij in Friesland: Kaasboerderij ‘de Deelen

In het hart van Friesland in het dorpje Tijnje ligt de prachtige kaasboerderij van Sietse en Hendrika: Kaasboerderij ‘de Deelen’. Samen met hun kinderen wonen ze op boerderij. Sietse zorgt voor de boerderij en Hendrika heeft de focus op de kazen. Al sinds 1976 maken ze hier op ambachtelijke wijze kaas van de melk van hun eigen koeien. Deze kaasboerderij is een échte beleefboerderij!

Kaasboerderij de deelen
Personeel kaasboerderij ‘De Deelen’. Bron: https://www.kaasboerderijdedeelen.nl/
Leren hoe kaas wordt gemaakt

Altijd al willen weten hoe kaas gemaakt wordt? Ook voor een kleiner gezelschap staat bij Boerderij de Deelen de deur open. Ze hebben een speciale beleefroute gemaakt voor kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s met informatie en opdrachten over de kaasboerderij. Tijdens de beleefroute krijg je informatie van alle onderdelen van de boerderij. Ook kom je langs de kaasmakerij en rijpingsruimte. Zo leren jij en je kinderen hoe kaas gemaakt wordt.

Bezoek de koeien

Tijdens een bezoek aan de koeien zie je de allernieuwste en slimste Lely apparaten. Je ziet hier hoe de koeien gemolken worden door deze melkrobot. Ook worden er regelmatig kalfjes geboren, daar mag je een kijkje nemen tijdens de rondleiding. Er zijn traptrekkers zodat je de rondleiding in stijl af kan leggen. Want dat hoor er natuurlijk wel écht bij. Kortom, een absolute aanrader!

Speeltuin met terras

Terwijl ouders, opa’s of oma’s even in het zonnetje genieten op het gezellige terras, leven de kinderen zich uit in de uitgebreide speeltuin. Bij goed weer is het ook erg leuk om te picknicken in het natuurgebied.

2. Overnachten bij Hoeve Noordveld in Oudebildtzijl

In het dorpje Oudebildtzijl in de provincie Friesland ligt Hoeve Noordveld, het prachtige dierenpark van Wybren en Tineke. Het is niet zomaar een dierenpark want je ziet hier echt allerlei dieren. Van damherten, alpaca’s, pauwen, wallaby´s, nandoes en kippen tot siereenden en zwanen. En deze moeten natuurlijk allemaal gevoerd worden. Jij mag helpen!

Slapen op de boerderij tussen de dieren

Het is logisch dat je meer dan een dag wil genieten van het dierenpark. Wybren en Tineke hebben daar iets op bedacht. Je kunt er namelijk ook blijven slapen in één van de trekkerscabins, campingpods of gewoon met je eigen camper. Zo kun je toch meerdere dagen genieten van het fraaie erf met al deze bijzondere dieren.

Dam hert
Damhert. Bron: Pixabay

Boerderij uitjes in Groningen

Ben je opzoek naar een boerderij met activiteiten in Groningen? Deze drie boerderijen zijn echt leuk!

3. Meinardi in Groningen en Winschoten

In Groningen ben je van harte welkom in de boerderijwinkels van Meinardi. Meinardi is inmiddels een begrip in Groningen. Hier telen ze al jarenlang verse aardbeien en asperges. Én tegenwoordig hebben ze maar liefst twee grote boerderijwinkels: een in Winschoten en één in Oosterbroek. Liggen deze winkels in het seizoen vol met aardbeien en asperges? Ja, natuurlijk! Maar er zijn nog veel meer redenen waarom je een bezoek zou moeten brengen aan deze uitgebreide Meinardi winkels!

Meinardi Winlel
Personeel Meinardi Bron: https://www.bijmeinardi.nl/

4. Alpacaboerderij Opende

In Opende, op de grens van Groningen en Friesland, vind je Alpaca Groningen, één van de grootste alpacaboerderijen van Noord-Nederland. Sinds 2010 runnen Fokke en Katerina met veel liefde en passie voor hun alpaca’s deze mooie boerderij. Met trots noemt Katerina zichzelf dan ook graag de ‘Alpacaboerin van het noorden’.

Alpaca boerderij Groningen
Alpaca’s. Bron Pixabay
High tea tussen de Alpaca’s

Een gezellige high tea tussen de alpaca’s of een picknick tussen de alpaca’s, het kan bij deze alpaca boerderij in Groningen. Gewapend met een goed gevulde picknickmand en een kleed mag je zelf een plekje in het weiland kiezen tussen de alpaca’s, de eenden en de kippen. Leuk gezelschap dus!

Rondleiding op de Alpaca boerderij

Ook een barbecue in het weiland tussen de alpaca’s is mogelijk. Voorafgaand aan je high tea, picknick of barbecue, is het uiteraard mogelijk om een rondleiding over de alpacaboerderij te krijgen.

En als klap op de vuurpijl kun je hier ook nog eens je bruiloft vieren! Trouwen tussen de alpaca’s….een must voor de èchte alpaca liefhebbers!

Wil je nog meer alpaca boerderijen bezoeken? Dat kan! Op mijn site vind je een uitgebreid overzicht van alpaca boerderijen: https://zoekdeboer.nl/alpacaboerderijen/

5. Prachtige producten bij Fruitteeltbedrijf Oudebosch

Op het fruitteeltbedrijf Oudebosch in Niehove werden in 1968 werden de eerste fruitbomen gepland, nu 54 jaar later staan er 50.000 fruitbomen. En er zijn inmiddels maar liefst twee mooie boerderijwinkels. Een stadswinkel in Groningen en een boerderijwinkel bij de boomgaard in Niehove. Beide winkels liggen vol met een ruim assortiment aan fruit, zelf geperste pure sappen, Groningse boerenkaas, aardappels en diverse streekproducten.

Fruitteeltbedrijf Oudebosch
Vers fruitsap uit eigen boomgaard bij fruitteeltbedrijf Oudebosch

Nog meer leuke boerderij uitjes in noord Nederland

Hopelijk heb ik jullie met bovenstaande boerderij uitjes kunnen inspireren. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke beleef boerderijen in Groningen en Friesland. Je vindt ze allemaal op mijn website https://zoekdeboer.nl Ook vind je op mijn site een uitgebreid overzicht van boerderijwinkels in heel Nederland.

Welke boerderij je ook gaat bezoeken, ik wens je heel veel plezier op de boerderij! Groet Kristel van zoekdeboer.nl

De boerderij activiteiten in Friesland en Groningen op een rij

Voor jou als lezer heb ik alle tips van Kristel op een rijtje gezet. Ik ben wel benieuwd: welke boerderij ga jij bezoeken? Laat het weten in een reactie en vertel ons wat er zo leuk was op die boerderij!

BoerderijLink naar website zoekdeboer.nl met alle informatie
Kaasboerderij ‘de Deelen’https://zoekdeboer.nl/boerderij/kaas-en-beleefboerderij-de-deelen/
Hoeve Noordveldhttps://zoekdeboer.nl/boerderij/hoeve-noordveld/
Meinardi boerderijwinkelshttps://zoekdeboer.nl/boerderij/meinardi-noordbroek/
https://zoekdeboer.nl/boerderij/meinardi/
Alpaca boerderij Groningenhttps://zoekdeboer.nl/boerderij/alpaca-groningen/
Fruitteeltbedrijf Oudebosch https://zoekdeboer.nl/boerderij/fruitteeltbedrijf-oudebosch/

Meer leuke uitjes in Groningen en Friesland

Meer leuke uit tips in Groningen en Friesland vind je on het menu: Inspiratie – Uit tips. Je vindt hier onder andere alle informatie over het huren van een e-scooter en ik vertel je waarom je echt een dagje naar Workum moet gaan!

Tip voor kinderen:

Met deze overall en laarzen aan kunnen je kids op de boerderij spelen zonder vies te worden!

*

*

*Affiliatie links. Zie disclaimer

You may also like

2 reacties

Nadiene 2 mei 2022 - 19:32

Jaa de Deelen is zo leuk! Paar weken geleden met de kinderen gedaan. We hadden de mazzel dat we een kalfje geboren zagen worden. Dikke tip!

Beantwoorden
Yvonne 3 mei 2022 - 08:48

Leuk om te horen. En wat tof dat jullie een kalfje geboren zagen worden.

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.