Een mala ketting kopen: Tam Tam Azima maakt ze mooi persoonlijk!

door Yvonne
Mala ketting kopen

Wil jij een unieke en handgemaakte mala ketting kopen? Tam Tam Azima in het Groningse Opende maakt prachtige mala’s en meer. Speciaal voor jou!

Onder de indruk van de prachtige foto’s op haar website en social media en nieuwsgierig naar het verhaal achter de mala’s en andere handgemaakte sieraden, ben ik bij eigenaresse Ingrid van Tam Tam Azima langs gegaan. En wat blijkt: er is veel mogelijk om van elke mala een persoonlijke krachtbron te maken!

Een handgemaakte mala ketting kopen

Een mala ketting kopen is iets waar je vaak bewust voor kiest” vertelt Ingrid aan haar keukentafel bij een heerlijk kopje thee. Vol passie verteld ze over de prachtige mala’s en andere sieraden die ze stuk voor stuk met de hand maakt. Ingrid heeft een ruime keuze aan kralen en natuurlijke materialen waardoor je een echt unieke en persoonlijke mala kunt laten maken die precies bij jou past.

Persoonlijke sieraden laten maken
Persoonlijke, unieke en handgemaakte sieraden van Tam Tam Azima

Handgemaakte mala van Tam Tam Azima

In haar praktijk voor lichaamstherapie en handgemaakte sieraden heeft Ingrid een atelier waar ze je persoonlijke mala maakt. De kettingen worden met de hand geknoopt of op elastiek geregen. Ook kun je eventueel paardenhaar van je eigen paard toevoegen aan het sieraad. Hoe persoonlijk wil je het hebben?

Samen met de klant zoekt Ingrid uit welke kralen het beste bij hem of haar passen. Hierdoor krijgt de ketting een persoonlijke energie. Naast de gekozen kralen wordt in elke ketting ook een bloedkoraal verwerkt.

“Een bloedkoraal heeft een ontspannende werking en brengt emoties in balans”

Betekenis van kralen mala
Betekenis van de kralen voor een mala ketting

Terwijl ik samen met Ingrid door haar atelier loop, ben ik onder de indruk van de prachtige sieraden. En of het spiritueel is of niet, de ene ketting trekt mij direct meer aan dan de andere. Ook ervaar ik echt de rust die Ingrid uitstraalt en heb ik enorme neiging om alle kralen aan te raken. Zo mooi, zo natuurlijk.

Het gebruik en de betekenis van een mala ketting

Ingrid legt uit dat de officiële betekenis van mala ‘snoer’ of ‘slinger’ is en symbool staat voor mededogen. De 108 kralen tellende mala ketting wordt gebruikt tijdens meditatie en het hindoeïstische of boeddhistische gebed en het opzeggen van mantra’s.

Maar voor het dragen van een mala hoef je niet religieus of spiritueel te zijn. Je kunt een mala ketting ook dragen als sieraad om je outfit compleet te maken of als armband door hem om je pols te wikkelen.

Waarom heeft een Mala 108 Kralen?

Het getal 108 is een heilig getal en in verschillende religies en culturen heeft het getal 108 een symbolische betekenis. Wanneer je de losse cijfers (1+0+8) bij elkaar optelt kom je uit op 9, het getal van voltooiing. Naast de 108 kralen heeft elke mala ook een gurukraal. Dit is de ‘grote’ kraal aan het einde van de ketting.

Zo gebruik je een mala ketting

Wil je tijdens het mediteren of het gebed een mala gebruiken? Leg dan de mala over de middelvinger van je rechterhand en met je duim schuif je tijdens het opzeggen van een mantra of affirmatie een kraal op. Je gaat door tot het einde van de ketting. Wanneer je met de meditatie bij de gurukraal uitkomt, stop je met mediteren of ga je terug langs alle 108 kralen. Je gaat niet over de gurukraal heen.

Unieke mala ketting
Mala kettingen van Tam Tam Azima

Wil je ook een unieke en persoonlijke mala ketting kopen?

Wil jij ook een persoonlijk en unieke mala ketting kopen voor jezelf of iemand anders? Dan ben je bij Tam Tam Azima aan het juiste adres. Op de website vind je verschillende voorbeelden die je kunt bestellen en je vindt er ook een overzicht van de betekenis van de verschillende kralen waaruit je je mala kunt samenstellen.

Atelier van Tam Tam Azima
Het atelier van Tam Tam Azima

Zelf een mala ketting maken?

Wil je in alle rust je mala zelf maken? Ook dat kan. In haar praktijk voor lichaamswerk organiseert Ingrid regelmatig workshops, meditaties of mini retreats waarbij het ook mogelijk is een persoonlijke mala te maken. De meditaties, verstilling sessies of mini retreats zijn zowel individueel als in groepsverband te boeken.

De verstilling Tam Tam Azima
De verstilling bij Tam Tam Azima

Tam Tam Azima in Opende

Kortom, er is heel veel mogelijk bij Tam Tam Azima in het Groningse Opende. Geïnspireerd door haar verhalen en prachtige sieraden fiets ik met een ontspannen gevoel naar huis.

Ben jij ook geïnspireerd door haar werk en wil jij een unieke en persoonlijke mala ketting laten maken door Ingrid? Op de website www.tamtamazima.com vind je alle informatie, contactgegevens en de webshop met sierraden. Neem gerust contact op met Ingrid voor je persoonlijke wensen.

Binnenkort meer!

Binnenkort lees je op www. overyvonne.nl ook een blog over de geleide meditatie bij Tam Tam Azima. Vanuit mijn eigen ervaring met deze diepe ontspanning, vertel ik je er alles over!

Wil je thuis een meditatie doen?

Gebruik dan een extra zacht yogamatje om extra comfortabel te liggen voor extra ontspanning.

*Bol.com links zijn affilliatie links. Zie disclaimer.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.