Valkery festival Opende 2024, een voorproefje van de festiviteiten

door Yvonne
Valkery festival opende 2024

Twijfel je nog om kaarten te kopen voor het Valkery festival in Opende? Of heb je de tickets al lang in huis en ben je de dagen aan het aftellen tot je de blaren op je voeten kunt dansen? Wat je feeststatus ook is, lees hier wat je dit jaar allemaal kunt verwachten. En dat is heel veel!

Valkery festival Opende 2024, verwacht het onverwachte

Voor de tweede keer vindt het Valkery Festival in Opende plaats. Ooit begonnen als het Verbindingsfestival in 2022, is het vanwege groot succes sinds 2023 omgedoopt tot het Valkery Festival. Het blijft groeien en is ook dit jaar weer groots opgezet met grote artiesten, verrassende elementen en natuurlijk het terugkerende item: de mystery act.

Mystery act op de zaterdagavond

De mystery act is van begin af aan traditie op de zaterdagavond. Anders dan voorgaande jaren, is de mystery act dit jaar al om 21.00 uur op het grote podium (main area). Hierdoor kunnen ook jongere festivalgangers die niet tot het einde (willen of mogen…) blijven de act meemaken. Dat het een spektakel gaat worden is zeker, dit jaar vindt een deel van de mystery act plaats op 2 podiums midden in de zaal.

Mystery act 2023

Claim je eigen podium midden in de zaal

Deze dansplateaus zijn niet alleen voor de mystery act. Ook jij kunt midden in de zaal je eigen podium ‘claimen’. Stap op één van de twee dansplateaus midden in de zaal en dans alsof je de grootste artiest van het festival bent.

Waylon opent het Valkery festival 2024

Maar voordat het zaterdagavond is, hebben al heel veel andere artiesten Opende in feeststemming gebracht. Want zeg nou eerlijk: had jij ooit verwacht dat Waylon zou optreden in Opende? Waylon zijn eerste reactie op de vraag om naar Opende te komen was: “what the fuck zijn jullie aan het doen?” Maar eenmaal aangestoken door het enthousiasme van de organisatie, wil Waylon heel graag het festival openen met zijn theatertour ‘Gewoon Willem’.

Met deze theatertour toert Waylon door heel Nederland. Samen met zijn band verzorgt hij een prachtige show over zijn levensverhaal vertelt. Tijdens het vertellen van dit verhaal zingt hij niet alleen zijn eigen nummers, maar ook nummers van andere artiesten die hem geïnspireerd hebben en belangrijk voor hem zijn.

Theater bezoek met diner bij de Piramide

Het Valkery festival is heel erg trots op de komst van Waylon naar Opende. Daarom hebben ze in samenwerking met restaurant De Piramide een theaterbuffet georganiseerd. Kom tijdens het eten samen met de andere bezoekers in de feeststemming en reis daarna met de bus naar De Veste, waar Waylon op je wacht.

Theatertour Gewoon Willem

Programma van het Valkery festival Opende 2024

Na Waylon’s opening van het festival, staat Opende drie dagen lang in het teken van muziek, feest en gezelligheid. Een gevarieerd aanbod van artiesten, bands en shows zorgt ervoor dat het geen avond stil wordt in Opende.

Donderdagavond 30 mei

Vanaf 19 uur ben je deze avond welkom op het festival terrein. De dj’s van radio 538 geven een show van 5 uur lang op het hoofdpodium. Ben je meer fan van de elektronische muziekstijl uit de jaren 80? Dan is area 2 de plek voor jou. Deze zaal wordt op donderdagavond omgetoverd tot techno bunker.

Vrijdagavond 31 mei

Smeer je stembanden maar vast, want vrijdagavond wordt een echte meezing avond. Bekende artiesten zoals Jannes, Stef Ekkel en Lucas en Gea zorgen voor een echt Hollandse avond. Mocht je na deze artiesten nog een beetje stem over hebben, dan helpen de artiesten van Altijd Lartsig & Gasd’rop en Sam Louise & MC Voogd je er alsnog van je stem af met hun shows rond middernacht.

Stef Ekkel

Gaatze Bosma en Auke de Vries

Deze avond kun je ook in area 2 helemaal los gaan. Daar treden lokale artiesten Gaatze Bosma en Auke de Vries op en die weten heel goed hoe je het publiek op de dansvloer krijgt. Zelfs die laatste persoon in het hoekje kan de verleiding niet weerstaan om mee te zingen met de bekende nummers

Zaterdagmiddag 1 juni

Het Valkery festival is voor iedereen! Daarom is er zaterdagmiddag een ‘let’s glow crazy neon’s kids party’ waar alle kinderen (en volwassenen…) met hun eigen geverfde neon shirt kunnen dansen en meezingen. Meld je op woensdag- en vrijdagmiddag op het terrein om een festival T-shirts te versieren met neon verf zodat je op zaterdagmiddag helemaal klaar bent voor de neon party!

Er is ook een fotoshoot hoek, je kunt limbodansen, neon suikerspinnen eten en nog heel veel meer. Omdat op een feest patat niet mag missen, bakt het personeel van de piramide de hele middag gratis een patatje voor iedereen in de foodtruck. Opgave voor deze middag is niet nodig.

Zaterdagavond 1 juni

En dan is alweer de laatste avond van het festival. Naast de mystery act komen er nog veel meer artiesten die je laten dansen totdat de laatste energie uit je lijf verdwenen is. Denk aan Marco Schuitmaker en de Alpha rockband.Tot slot komt het Frysk elite team langs om het Valkery festival in stijl af te sluiten!

Ben je deze avond toe aan een beetje rust of wil je heel even in je eigen bubbel dansen? Dan is de silent disco in area 2 de plek voor jou. Drie verschillende dj’s gaan de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk festivalgangers aan het dansen te krijgen. Voor welke dj kies jij?

NIEUW: radiozender Valkery FM


Denk je dat het festival niet meer kan groeien? Think again! Nieuw dit jaar is de radiozender Valkery FM. In samenwerking met radiozender Los.fm kun je vanaf 18 mei luisteren naar alle voorbereidingen en artiesten die langskomen op het festival. Een groot deel van de artiesten schuift ook live aan tijdens de uitzendingen. De frequente van Valkery FM is 106.3 FM.

Radio zender op het festival terrein

De dagelijkse uitzendingen worden rechtstreeks vanaf het festivalterrein bij het bruine café De Veste uitgezonden. Je bent van hart welkom om langs te komen, de deur staat open. Op zaterdagavond kun je zelfs live meeluisteren terwijl je bij het hoofdpodium staat. Tussen de optredens door wordt de uitzending uitgezonden in de grote zaal. Wie weet hoor je jezelf in de grote zaal als je een verslaggever op het terrein tegenkomt!

Het volledige Valkery festival Opende 2024 programma

Dit jaar heeft de organisatie van het Valkery festival weer een overvol, uniek en gevarieerd programma weten neer te zetten. Wil je geen enkel optreden missen? Bekijk dan snel het gedetailleerde schema op de website van het Valkery Festival. Mis niets van dit bijzondere festival en bestel nu de laatste tickets voordat het te laat is.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.