Fruitschuur Oudenbosch: heerlijk vers fruit uit Niehove (Groningen)

door Yvonne
Fruitschuur Oudenbosch

Wanneer je fruitschuur Oudenbosch zegt, zeg je verse vitaminen! Heel veel heerlijke vitaminen. Dit fruitteeltbedrijf met boerderijwinkel in het Groningse Niehove, verkoopt onder andere appels, pruimen en kersen van eigen bodem. Maar naast dit verse fruit kun je er voor nog veel meer terecht.

Fruitschuur Oudenbosch voor fruit én meer

Fruit kopen rechtstreeks van de boer is toch zo lekker. En leuk! Want bij je bezoek aan fruitschuur Oudenbosch vol streekproducten in Niehove, zie je de boomgaard waar onder andere de heerlijke Elstar appelen groeien en geplukt worden. Kisten vol met appels staan er in de winkel. En in de kersen- en pruimentijd komt de zoete geur van deze fruitsoorten je tegemoet zodra je het erf oploopt.

Fruitschuur Oudenbosch Niehove

Groot assortiment streekproducten in de boerderijwinkel

Naast deze heerlijke producten kun je nog veel meer Hollandse fruitsoorten, groenten en lokale en streekproducten in de grote boerderijwinkel kopen. Denk bijvoorbeeld aan jam. ijs, aardbeien en heerlijke fruitwijnen. Eigenlijk voor alles waar vitaminen inzitten of lokaal geproduceerd of verbouwt wordt kun je in de winkel terecht!

Verse fruitsappen uit eigen boomgaard

De echte topproducten in de winkel zijn toch wel de eigengemaakte fruitsappen. Dit is echt iets wat je ‘moet’ kopen wanneer je de fruitschuur bezoekt. Deze fruitsappen produceren ze namelijk zelf. Sinds 2010 hebben ze deze manier van fruitverwerking aan hun assortiment toegevoegd.

De vruchtensappen zijn te koop in heel veel verschillende variaties. Denk bijvoorbeeld aan puur appelsap, appelpeer of appelkersen sap. Deze en nog meer fruitige combinaties worden verkocht in flessen en in een saptap. Dit is een kartonnendoos met tap. De sappen zijn super vers, lang houdbaar en natuurlijk onweerstaanbaar lekker.

Wil je van je eigen fruitoogst fruitsap laten maken?

Ook dat kan bij Oudenbosch. Het is namelijk mogelijk om je eigen fruit uit jouw boomgaard naar de fruitschuur te brengen om er vruchtensap van te laten maken. Deze manier van fruitverwerking is toch wel uniek. En een stuk makkelijker dan al je appels en peren schillen en verwerken tot appelmoes en stoofperen…

Verse fruitsappen van Oudenbosch
Verse fruitsappen van Oudenbosch

Fruitschuur Oudenbosch ook in Groningen

Loopt het water je al in de mond en wil je ook heel veel verse vitaminen van heerlijk fruit? Bezoek dan de fruitschuur in Niehove. Het adres is Heereburen 17. Dit is de ‘hoofdlocatie’ met grote boerderijwinkel van Oudenbosch. Deze winkel is gevestigd op de boerderij waar ook de teelt van de appels, kersen en pruimen is.

Naast de fruitschuur kun je ook terecht bij de groenteboer winkel Oudebosch, overwinningsplein 75 in Groningen. Daarnaast staat Oudenbosch ook elke eerste zaterdag van de maand op de streekproductenmarkt in Leek.

Schaal vol vers fruit uit Groningen
Fruitschaal vol vitamines!

Origineel uitje met kinderen in Groningen

Een bezoek aan de fruitschuur is ook met kinderen leuk! Laat de kinderen zelf hun favoriete fruit uitzoeken, laat ze zien waar appels echt groeien of ga in de vakantie samen met de kinderen appels plukken. Alle activiteiten en informatie vind je op de facebookpagina van de fruitschuur.

Appels uit de boomgaard van Oudenbosch
Volop keuze in alle soorten appels

Originele en gezonde cadeau pakketten

Tot slot is een bezoek aan het fruitteeltbedrijf echt een aanrader wanneer je opzoek bent naar een origineel cadeautje, fruitschaal of gewoon wat lekkers voor iemand anders! Er staan verschillende cadeau pakketten in de winkel, maar je kunt ook prima je eigen creativiteit los laten en zelf een pakket samen stellen! Want wie wordt er nou niet blij van een mand vol lekker eten van Groningse bodem?

Fruit cadeau pakketten.
Originele én lekkere cadeau pakketten

Locaties en openingstijden van fruitschuur Oudenbosch

Heb je zin gekregen om een bezoek aan de fruitschuur Oudenbosch in Niehove of Groningen te brengen? Kijk dan op de site van Oudenbosch voor de locaties en exacte openingstijden van boerderijwinkel en groenteboer. Meer informatie over de streekproductenmarkt in Nienoord (Leek) lees je in deze blog

Deze blog bevat affiliatielinks. Zie disclaimer.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.