De leukste uitjes in de provincie Groningen vind je hier!

door Yvonne
Leukste uitjes in Groningen

Opzoek naar de leukste uitjes in Groningen, maar geen idee waar en wat er allemaal te doen is in het Noorden? Met deze blog help ik je met het vinden van toffe ideeën voor een dagje weg in Groningen. Het maakt niet uit of je op pad gaat met je beste vriendin, collega, je dochter of wie dan ook, alle uitjes zijn leuk voor iedereen!

Leukste uitjes in Groningen

Dat er niets boven Groningen gaat, dat weten we inmiddels wel. En dat er heel veel leuks te doen en beleven is in de provincie dat is vast ook wel bekend. Maar het vinden van een origineel, net even anders, niet al te toeristisch uitje is soms best lastig.

Zelf woon ik in het Westerkwartier, een gemeente in de provincie Groningen, op de grens met Friesland. Omdat ik in Groningen woon weet ik de net even anders leuke uitjes te vinden en ook de nog niet door toeristen ontdekte hotspots en prachtige locaties deel ik graag. Laat je inspireren door deze blog en maak er een mooie dag van in Groningen!

Gemeente Westerkwartier in Groningen
Gemeente Westerkwartier in Groningen (rode stippellijn)

1: Alpaca boerderij Groningen

Met stip op nummer één staat een bezoekje aan de alpaca boerderij Groningen in Opende. Op deze boerderij kun je een rondleiding krijgen waarbij de eigenaresse uitgebreid en enthousiast verteld over de prachtige alpaca’s, je kunt een high tea tussen de alpaca’s reserveren of ga barbecueën met je een groepje vrienden of collega’s in het gezelschap van deze bijzonder knuffelige en zachte dieren.

Lees heir alles over de alpaca boerderij Groningen en reserveer je dagje uit!

Alpaca boerderij Groningen
Alpaca boerderij Groningen

2: Boek een wellness arrangement bij Vital-D in Marum

Vital-D in het Groningse Marum is een kleinschalig wellness praktijk waar je massages, magnesiumpakkingen en nog veel meer kunt boeken. De salon is prachtig aangekleed, van de sfeer wordt je direct ontspannen, je komt er helemaal tot rust.

Neem contact op met de salon om samen te kijken wat er mogelijk is.

Wellness dagje met vriendin
Vital-D in Marum

3: De leukste kringloopwinkels in Groningen

Misschien niet iets waar je direct aan denkt bij een dagje uit in Groningen. Maar wist je dat een rondje langs de leukste kringloopwinkels in Groningen heel verrassend kan zijn? Je kan een bezoek aan de kringloopwinkels ook combineren met één van de andere uitjes in Groningen op deze pagina. Zo maak je er een verrassend dagje weg van!

Vind hier leukste kringloopwinkels in het Westerkwartier

Kringloopwinkels in Groningen
Kringloopwinkel Marum

4: Ontdek verrassend mooie wandelroutes in Groningen

Heb je meer zin in een actief dagje weg? Kies dan voor een wandelroute in de provincie Groningen. Zeker hier in de gemeente Westerkwartier vind je verrassende wandelroutes waar je bijna niemand verder tegenkomt. De natuur is afwisselen, de routes worden duidelijk aangegeven en je auto parkeren bij het startpunt is geen enkel probleem.

Verrassende wandelroutes in Groningen
Doezumerstruun wandelroute

5: Boerderij uitjes in Groningen met kinderen

Wat is er leuker dan met de kinderen een dagje weg te gaan en een boerderij te bezoeken? Speciaal voor deze site heet www.zoekdeboer.nl een blog geschreven met de leukste boerderijuitjes in Groningen en Friesland. Op de site van zoek de boer vind je alle boerderijen die je in Groningen bezoeken kunt.

Boerderij uitjes in Groningen
Boerderijuitjes in Groningen

6: Bezoek speelpark Nienoord in Leek

Een pretpark waar ik zelf heel veel fijne herinneringen aan heb is familiepark Nienoord in Leek. Als kind heb ik daar zelf regelmatig een rondje in de trein gereden, ben ik heel vaak van de glijbanen gegleden en heb er alle dieren wel geknuffeld (althans een poging gedaan…).

Ook met onze eigen kinderen en familie uitjes zijn we regelmatig naar familiepark Nienoord geweest. Altijd garantie voor een topdag!

Lees hier alle informatie over familiepark Nienoord

Dagje uit met kinderen in Groningen
Familiepark Nienoord in Leek

7: Wonderwereld in Ter Apel

Wonderwereld in Ter Apel is hee veel te beleven. Stap in de wondere wereld van sprookjes, kabouters en dieren. In dit park is zo veel te beleven dat je zeker een eker terug wilt! Meer weten? In de blog: een dagje naar wonderwereld in Ter Apel van collega blogger Eke lees je alles over dit bijzondere park.

Nog meer uitjes in Groningen

Kijk voor meer leuke uitjes in Groningen ook eens op de site: Mam is de hort op

De komende tijd volgen er nog veel meer leuke uitjes in Groningen op mijn site. Ook voor uitjes in Friesland kun je tips en inspiratie op overyvonne.nl vinden. Heb je zelf iets superleuks gedaan in Groningen? Deel het in een reactie hieronder!

You may also like

2 reacties

Ria 28 november 2022 - 16:42

Kijk vooral ook eens op de site van Stichting het Groninger Landschap. Zij organiseren ook leuke wandelingen, fietstochten of activiteiten in de diverse bezoekerscentra

https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/

(sorry, enthousiaste vrijwilliger 😉 )

Beantwoorden
Yvonne 2 december 2022 - 16:07

Dank voor de aanvulling! En inderdaad het Groninger Landschap organiseert erg veel leuke activiteiten.

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.