Streekproductenmarkt Nienoord: lokaal de lekkerste!

door Yvonne
Streekproductenmarkt Nienoord

Hou jij ook zo van streekproducten en gezellige markten? Op de streekproductenmarkt Nienoord bij landgoed Oosterheerdt koop je alles wat jij lekker vindt en meer. Rechtstreeks van de lokale producent. En dat alle producten met liefde en passie gemaakt zijn, dat proef en ruik je!

Streekproductenmarkt Nienoord: producten uit de regio

Een markt met lokale bedrijven dat bruist van de energie! Dat is streekproductenmarkt Nienoord, zelfs op deze nog best frisse zaterdag in maart wanneer ik de markt bezoek. De prachtige locatie landgoed Oosterheerdt, geeft extra sfeer aan de markt. Met het gezellige geblaat van de schapen en hun pasgeboren lammetjes op de achtergrond struin ik tussen alle stands met heerlijke streekproducten.

Wanneer is iets een streekproduct?

Terwijl ik rondloop op de markt vraag ik mij af: wanneer is iets eigenlijk een streek product. Uiteraard weet google mij dit te vertellen: een streek product is afkomstig of kenmerkend voor een bepaalde streek. Een van de eisen is dat alle basis- en kenmerkende stoffen (minimaal 51%)uit de streek moeten komen.

En dat maakt deze markt in Nienoord zo leuk: het zijn allemaal lokale ondernemers met passie voor hun streek product. En als bezoeker van de markt weet je zeker dat je met een volle tas met eerlijke en heerlijke producten naar huis gaat!

Alle praktische informatie op een rij

Voordat je een bezoek brengt aan de streekmarkt in Nienoord heb ik alle praktische informatie voor je op een rij gezet Zo weet je zeker dat je op de juiste dag op de markt staat!

  • Locatie: Landgoed Oosterheerdt, Oosterheerdtstraat 7 in Leek
  • Data: Elke eerste zaterdag van de maand
  • Tijden: Van 10-16 uur is de markt geopend.
  • Website: Hier lees je alle informatie over de streekproductenmarkt Nienoord.

Landgoed Oosterheerdt: sfeervolle locatie voor streekproductenmarkt Nienoord

Landgoed Oosterheerdt is dus alleen elke eerste zaterdag van de maand de locatie van de markt in Nienoord. De stands van de lokale bedrijven staan op het erf tussen de schuren in. In de schuur van het landgoed wacht verse koffie met wat lekkers op jou! Ook vind je daar de streekwinkel van het landgoed. De producten in de winkel komen van de boerderij zelf aangevuld met heel veel moois en lekkers van lokale bedrijven. Een aantal van deze bedrijven staan ook met hun stand op de markt.

Oosterheerdt Leek
Tijd voor koffie of thee!

Streekproductenmarkt met lokale standhouders

Op de streekproductenmarkt vind je lokale bedrijven die vol passie en liefde hun product maken. Mijn oog valt al snel op een gezellige kraam van de Pofferty. De stand staat vol potten zelfgemaakte jam met fleurige deksels. Allemaal met 75% minder suiker dan in een gewone jam. Er staan verschillende kleine potjes jam die je kunt proeven. Ik koop een heerlijke blauwe bosbessen limoncello jam en een potje lemoncurd.

De Pofferty Jam
Jam van de Pofferty

Fruitschuur Oudenbosch

Ook Fruitteeltbedrijf Oudenbosch uit Niehove staat op de markt, met eigen geteeld fruit waar ze ook verse fruitsappen van maken. Ik koop een zak Elstar appelen om daar thuis deze heerlijke en makkelijke havermoutplaatkoek met appel van te bakken.

Zelfgemaakt brood, gebak en koekjes

De stand waar ik echt honger van krijg is de kraam van dejongetraarten.nl. Deze kleine bakkerij uit Marum maakt al het lekkers dat ze verkopen zelf. In hun kraam liggen verschillende broden, verse koeken, taarten met fruit, scones, muffins en veel meer. Na lang twijfelen koop ik een heerlijke blauwe bessen muffin om direct op te eten, van dat struinen krijg je honger, en een zak vol verse scones. En deze scones smaakten de volgende ochtend prima bij het ontbijt. Uiteraard met de gekochte jam van de Pofferty.

Ambachtelijk brood streekmarkt Nienoord.
Te veel lekkers bij dejongetaarten.nl

Producten van ezelinnenmelk

Naast de kraam met al dit lekkers staat Elgrecocosmetics. Hier kun je producten gemaakt van ezelinnenmelk kopen. Onder andere een bodycreme met lavendel en een healing creme voor kloofjes en andere huid problemen. Vol enthousiasme vertellen de eigenaren over de kracht van ezelinnenmelk.

Elzelinnenmelk producten.
Handgemaakte producten van ezelinnenmelk.

Overzicht van alle lokale bedrijven op de markt

Benieuwd naar welke lokale standhouders nog meer op de Markt in Nienoord staan? Op de site van streekproductenmarkt Nienoord vind je een compleet overzicht van alle standhouders.

Streekmarkt Nienoord.
Overzicht van de markt.

Nog meer leuks te doen in de buurt!

In de omgeving van Nienoord zijn nog veel meer leuke dingen te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kringloopwinkels in het nabijgelegen Tolbert. Lees alles over deze kringloopwinkels in de blog: Kringloopwinkels Tolbert

Binnenkort vind je op deze site ook een blog over het familiepark Nienoord. Deze super leuke speeltuin ligt naast de locatie van de markt. Zeker met kleine kinderen is een bezoek aan dit originele park echt de moeite waard.

Wil je nog meer in het mooie Noorden ook beleven? Volg overyvonne.nl op facebook of instagram en blijf op de hoogte van al het moois in Groningen en Friesland!

Tip: neem een goede tas mee. Bijvoorbeeld deze gezellige rotan shopper:

*Links naar bol.com zijn affiliatie links. Zie disclaimer.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.