WINACTIE! Een kitten in huis? 5 Echt handige verzorgingstips!

door Yvonne
Kitten in huis
Een kitten in huis. Waar let je op en wat is nou echt goed voor je nieuwe huisgenoot? Als kattenvrouwtje pur sang, deel ik graag mijn ervaring met jou. Onze katten Sybe en Noortje zijn nu een jaar oud. Het afgelopen jaar heb ik ervaren met welke voeding, anti-vlooien middel en ontwormingsmiddel je echt het beste in huis haalt voor je kitten.

Een kitten in huis. 5 Tips én een winactie!

Vanuit mijn eigen ervaring, deel ik 5 echt handige verzorgingstips met jou, waarmee je jouw kitten net wat extra liefde en aandacht geeft. En je maakt kans op een gratis zak Ecostyle kattenvoer naar keuze van vier kilo!

Denk goed na voor je een kitten aanschaft

Misschien een ‘opendeur’ en een tip die je hier niet verwacht, maar weet wat je doet! Een kitten verzorgen kost in het begin veel tijd én ze zetten graag je huis op stelten! Met een beetje geluk blijft je nieuwe huisgenoot de komende vijftien tot twintig jaar bij jou wonen. Heb je dan ook nog tijd voor je kat? Een kat is een heel zelfstandig huisdier, maar heeft zeker ook aandacht, verzorging en veel liefde nodig.   Kitten in huis Bedenk ook goed waar je een kitten vandaan haalt. Een kitten die op een boerderij geboren is, is vaak een minder lieve huiskat dan de eigenaar zou willen. Heb je al gekeken bij een kattenasiel of dierenpensions bij jou in de buurt? Daar worden regelmatig veel lieve kittens opgevangen. Voordeel: het asiel kan je precies vertellen welk karakter jouw toekomstige huisgenoot heeft!

Steriliseren en chippen

Om te voorkomen dat je kitten een bijdrage gaat leveren aan het kattenoverschot, is het verstandig om hem of haar te laten steriliseren. Onze katten zijn gesteriliseerd bij Kat in nood. Wij betaalden het normale tarief en steunden daarmee deze stichting. Voor minima geldt een gereduceerd tarief. Je kunt je kitten ook direct laten chippen. Ideaal voor als je lieveling besluit niet thuis te komen… Een kitten in huis

Ontwormen en ontvlooien

Je wilt je huis niet vol vlooien en je lieve kitten niet vol wormen. Kijk voordat je een middel aanschaft, of het geschikt is voor je kitten. Zelf heb ik goede ervaring met het anti vlooien middel Bolfo Gold. Voor ontwormen gebruik ik de producten van Milbemax.

De juiste kattenbakvulling

De eerste maanden zal je kitten weinig tot niet buiten komen. Een kattenbak met goede kattenbakvulling is dan ook erg belangrijk. Wil je niet mee genieten van de prestaties van je kitten op de bak? Gebruik dan kattenbakvulling die het vocht en de geur absorbeert. Scheelt een hoop! En deze honderd procent natuurlijke kattenbakvulling kan zo de groene container in. Goede kattenbakvulling

Goed voer!

Wanneer je eindelijk je lieve kitten bij de vorige eigenaar ophaalt, vraag dan welk voer ze daar krijgen. Een kitten heeft een erg gevoelig darmstelsel. Wisseling van voer kan diarree veroorzaken. Besluit je over te gaan op ander voer, laat je kitten hier dan langzaam aan wennen. Mix het oude voer gedurende 2 weken met het nieuwe. Bouw het steeds wat verder op, totdat je compleet over bent op het nieuwe voer. Onze katten krijgen brokken van Ecostyle. Dit is honderd procent natuurlijk en ecologisch kattenvoer. Ze eten het met smaak op en zijn gezond en fit. Bijkomend voordeel van Ecostyle diervoeding is dat je zodra je kat volwassen is, niet weer van voer hoeft te wisselen. Er zijn verschillende soorten kattenbrokken. Kun je jouw kitten precies geven wat hij of zij nodig heeft! Ecostyle rund kattenbrok Handige tip: Geef je kitten ’s avonds rond 20.00 uur wat voer uit blik. Gegarandeerd dat jouw lieve huisgenoot rond die tijd graag thuiskomt. Daarna laat ik de katten niet weer naar buiten. Weet ik zeker dat ze ’s nachts veilig in huis liggen te slapen!

Winactie! Win een gratis zak Ecostyle kattenvoer van 4 kg!

In samenwerking met Ecodiervoeding.nl, mag ik drie zakken Ecostyle kattenvoer weggeven. Wat moet je daarvoor doen?
  • Like de winactie op de facebookpagina of het bericht op instagram van Overyvonne
  • Zet onder de winactie in een reactie welke zak kattenvoer jij voor jouw kitten of kat zou willen winnen
  • Ken je een kattenliefhebber die ook wel een zak kattenvoer wil winnen? Taggen = lief!
De drie winnaars worden vrijdag 15 mei op de facebookpagina en instagram van overyvonne en op de facebookpagina van ecodiervoeding bekend gemaakt. Hou deze pagina’s dus goed in de gaten! Welke soort kattenvoer is het beste voor jouw kitten of kat? Hieronder staan alle soorten kattenbrok van ecostyle. Klik op de afbeelding voor meer informatie! Voor de winactie kun je kiezen uit alle soorten kattenbrok van 4 kg!
Ecostyle rund kattenbrok
Rund
Kip
Ecostyle Zalm
Zalm
Ecostyle Senior kattenbrok
Senior
Ecostyle blaasgruis kattenbrok
Blaasgruis
Ecostyle care kattenbrok
Care
Huid en vacht
Ecostyle spieren en gewrichten
Spieren en gewrichten
Overgewicht
Wil je meer lezen over de avonturen van Sybe en Noortje? Je leest het in de blogs het hysterische kattenvrouwtje en een natte poes!   En plaats gerust een leuke anekdote over jouw kitten of kat hieronder in een reactie! 

You may also like

6 reacties

Anita te Gussinklo 5 mei 2020 - 15:25

Wat een toffe winactie. Ik heb 2 katten Gozer & Binkie
Huid en vacht lijkt me een goede keuze voor ze

Beantwoorden
Yvonne 6 mei 2020 - 06:42

Leuk! Zag je reactie al op facebook. Succes!

Beantwoorden
Marian B 7 mei 2020 - 10:00

Wat veel soorten! Ik doe graag mee voor Kwibus en Karel. Ze verdienen het beste natuurlijk, ik denk dat ik voor Care ga.

Beantwoorden
Yvonne 8 mei 2020 - 06:44

Leuk dat je mee doet! Dat kan als je het bericht op facebook of insta liked en daar je keuze onder zet welk zak voer je wilt winnen voor Kwibus en Karel onder zet onder zet! Succes!

Beantwoorden
Claudia Diependaal 14 mei 2020 - 02:13

Echt een toffe actie! Bedankt voor de kans!

Beantwoorden
Yvonne 14 mei 2020 - 07:53

Leuk dat je meedoet!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.