Sybe en Noortje: een natte poes!

door Yvonne
Kitten blog

Inhoudsopgave

Een natte poes!

Daar zit ze dan, onder de bank, met een steeds groter wordend plasje water om haar heen. Met ogen zo groot als schoteltjes kijkt ze mij verschrikt aan. Aangezien één van ons al gewond uit de strijd is gekomen, besluit ik haar met de bezem onder de bank vandaan te jagen en hoop ik dat ze het niet weer op een rennen zet.

De afsluiting van één van de laatste zwoele zomer avonden had ik mij toch wel anders voorgesteld. Regelmatig stoken we onze hottub op, om te genieten van de rust, warmte en prachtige sterrenhemels. Sybe en Noortje liggen vaak te zonnen op de deksel, of drinken water uit de hottub.

Soms zie je in filmpjes op social media dat katten hun baasjes willen redden als ze in bad gaan.

Water en katten gaan meestal niet goed samen. Maar het duurt niet lang voordat Sybe en Noortje nieuwsgierig bij ons komen kijken. Even ben ik bang dat ze klagelijk gaan miauwen. Soms zie je in filmpjes op social media dat katten hun baasjes willen redden als ze in bad gaan. Maar gelukkig wennen ze al snel aan het idee en blijven, op veilige afstand, naar ons kijken. Totdat Noortje een vlinder ontdekt op één van de planten. Al snel zien we dat ze de aanvalshouding aanneemt en haar staart zwiept gevaarlijk heen en weer. Zodra de vlinder besluit naar de overkant van de hottub te vliegen, bedenkt Noortje zich niet en gaat er in volle vaart achter aan. En verdwijnt kopje onder! Mijn man komt direct in actie en vist haar uit de hottub. Volledig in paniek rent ze het huis in, zo onze nieuwe houten vloer op. Ik hoor de vloerboer nog zeggen: “De eerste weken geen vocht op de vloer”! Zal hij hiermee ook een natte poes bedoeld hebben?    

Snel klimmen we de hottub uit, drogen ons af en rennen achter Noortje aan. En daar zit ze, onder de bank. Aangezien mijn man, door haar uit de hottub te redden, al een flinke kras op zijn hand heeft, jaag ik haar dus met de bezem onder de bank vandaan. Toch enigszins in shock laat ze zich gewillig door mij oppakken en ik wikkel haar snel in een handdoek.

De volgende dag heeft Sybe besloten zwemles te nemen

Nog beduusd van deze verrassende actie, zakken we weer terug in het warme water. Onder het toeziend oog van twee geschrokken katten. Sybe kijkt verbaasd naar zijn zus en blaast af en toe naar haar. En als je denkt dat ze elkaar waarschuwen voor gevaar, dan heb je het mis. De volgende dag heeft Sybe besloten zwemles te nemen. Ondervinding is kennelijk toch de beste leermeester…

 

Sybe op de hottub

Noortje op de hottub

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.