Mevrouw de Molenaar in Witmarsum: Puur ambachtelijk brood

door Yvonne
Mevrouw de Molenaar in Witmarsum

In deze blog alles over het puur ambachtelijke brood van Mevrouw de Molenaar in Witmarsum. Ik neem je mee naar de geur van vers gebakken brood, knapperige korsten en nog veel meer lekkers. Na een bezoek aan de winkel van Mevrouw de  Molenaar in Witmarsum weet je het zeker: je moet nog een keer terug!

Mevrouw de Molenaar in Witmarsum: Vers gebakken brood en meer

Een vers gebakken brood. Met een knapperige korst. Het liefste nog warm. Waar kun je dat het beste kopen? En waar kun je in Friesland zelfgebakken streekproducten kopen? Bij Mevrouw de Molenaar in Witmarsum kun je terecht voor al dit zelfgemaakte lekkers. Van ambachtelijk brood tot Friese streekproducten, alles wordt zelf gemaakt in de molen en bakkerij naast de winkel.

Al een tijdje volg ik deze bakkerij in Witmarsum op social media. Wekelijks loopt het water mij in de mond bij het online zien van al het lekkers. Om te weten te komen of het ook echt zo goed smaakt als het eruit ziet zit er maar één ding op: op naar Witmarsum voor een tas vol lekkers! Na ons dagje uit in Workum zijn we langs Mevrouw de Molenaar in Witmarsum gereden.  

Mevrouw de molenaar in Witmarsum

Puur ambachtelijke streekproducten uit Friesland

Zodra je de molen van Mevrouw de Molenaar in Witmarsum ziet, komt de geur van vers brood en gebak je tegemoet. Een heerlijke plek om je zintuigen en smaakpapillen te verwennen.

Mevrouw de Molenaar maakt en verkoopt puur ambachtelijk brood, gebak, streekproducten en nog veel meer. Alles van zelfgemalen meel. De verkoop van al deze lekkernijen is begonnen in haar eigen keuken. Maar al snel was die ruimte te klein. En nu heeft ze onder aan de molen een eigen bakkerij en winkel.

Van graan tot brood, alles wordt zelf gemaakt

Het hele proces om tot puur ambachtelijk producten te komen vindt plaats op één locatie. In de molen wordt het meel gemalen, in de bakkerij onder de molen wordt het verse brood gebakken. Om vervolgens in de winkel ernaast verkocht te worden.

En dat het brood goed in de smaak valt, wordt ons al snel duidelijk. Zodra we bij de molen aankomen staat er al een rij wachtenden. Geen straf om in de rij aan te sluiten. De thee en koffie staat voor je klaar.

Vooraf bestellen bij mevrouw de Molenaar

Wil je er zeker van zijn dat je met een tas vol vers gebakken brood en streekproducten vertrekt? Reserveer dan vooraf via de site je bestelling. Naast de bestellingen is er een beperkt aanbod van extra gebakken lekkernijen. Maar op is echt op!

Wij hebben geluk. Onze spontane actie om langs Mevrouw de Molenaar te gaan levert een tas vol brood, gebak en koek op. Nog voordat we in de auto zitten heb ik al een puntje van een croissant afgebroken. En opgegeten. Dit belooft veel goeds! Van onze aankopen smullen we het hele weekend. De broden blijven prima een paar dagen vers. Het meest genieten we van het Friese suikerbrood. Met een lik roomboter op een dik plak suikerbrood genieten we na van een heerlijk dagje uit in Friesland.

De winkel bezoeken

Ben je in de buurt van Witmarsum en heb je ook zin in wat lekkers? Gooi het stuur om en rij naar de winkel. Kijk vooraf wel op de site van Mevrouw de Molenaar voor de openingstijden. De winkel is alleen op vrijdag en zaterdag beperkt open.

Of bestel online een verrassingspakket van mevrouw de Molenaar

Ligt Witmarsum niet bij jou om de hoek maar wil je toch genieten van de heerlijke producten? Sinds kort kun je elke week een verrassingspakket bestellen. Dit verrassingspakket bevat diverse houdbare producten. Je kunt het pakket in de winkel ophalen of thuis laten bezorgen. Bij jezelf, of bij iemand die je een overheerlijk cadeau verdient! Bestellen is makkelijk. Vul het bestelformulier op de site in en het verrassingspakket wordt opgestuurd!

Ambachtelijk Brood

Wil je meer moois van Friesland ontdekken?

Heb je zin om nog meer moois van Friesland te ontdekken? Kijk eens bij het menu wandelroutes. Daar vind je onder meerdere wandelroutes in Friesland. Of wil je meer leuke inspiratie voor een dagje uit? Klik dan hier. Wanneer je www.overyvonne.nl op facebook of instagram volgt, blijf je automatisch op de hoogte van al het moois in Groningen en Friesland.

PS: vergeet je niet een tas mee te nemen wanneer je naar mevrouw de Molenaar gaat?

*Affiliatie links van bol.com. Voor meer informatie zie disclaimer

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.