Het Blogger by nature event: vorstelijk leren en netwerken!

door Yvonne
Leren op het blogger by nature event

Van uitstel komt afstel. Nou niet wat betreft het Blogger by nature event. Door corona was dit bloggers event al een keer uitgesteld. Maar op 4 september 2021 was het dan toch zover: in alle vroegte in de auto op weg naar Soest. Was het vroege opstaan en een jaar wachten de moeite waard? En wat kun je allemaal leren op het Blogger by nature event?

Wat is het Blogger by nature event?

Het Blogger by nature event is een jaarlijks terugkerend event voor de beginnende en meer ervaren (zakelijke) bloggers. Wat kun je allemaal leren op het Blogger by nature event? Nou van alles over SEO, social media, affiliatie marketing en nog veel meer moeilijke onderwerpen die bij bloggen horen. Als ‘selfmade’ blogger het juiste event voor mij om meer kennis op te doen én om te netwerken.

‘Selfmade’ blogger

Ongeveer twee jaar geleden dacht ik vanuit mijn luie stoel: ik ga blogs schrijven. Die slinger ik op het Word Wide Web en dan leest iedereen mijn blogs!!! Helaas, zo makkelijk gaat het dus niet. Want ik kreeg geen lezers. Ja, een paar via facebook. Maar de hordes lezers via Google, die kwamen niet. Al eerder schreef ik over hoe je je k als blogger kunt vergroten in de blog: Een groter bereik als blogger: de invloed van jou als lezer. Want jij als lezer hebt zeker invloed op mijn bereik als blogger.

Na een jaar ‘zelfstudie’ via google en een paar hulplijnen (onder andere met het bouwen van mijn website door (ND-ICT) was het hoogtijd voor nog meer kennis. Dus melde ik mij aan voor het Blogger by nature event 2020. Helaas ging dit event niet door. Maar zaterdag 4 september 2021 dus wel!

Vorstelijk event in Soest

Hoe dichter ik bij de locatie: het Stayokay Hostel in Soest kom, hoe meer zin ik in het event krijg. Terwijl ik via de Koningsweg langs Soestdijk rij, lange oprijlanen passeer en huizen met toegangspoorten achter mij laat, weet ik het zeker: dit wordt een dagje vorstelijk leren op het Blogger by nature event.

Aanwezig op het blogger by nature event
Het blogger by nature event

Workshops en netwerkplein

En veel geleerd heb ik! Bij het Blogger by nature event kun je kiezen uit verschillende workshops. Al snel had ik mijn keuze gemaakt. Omdat ik blijf worstelen met het maken van mooie foto’s voor bij mijn blogs heb ik gekozen voor de workshop: flatlay fotografie door Janou van Foonfotografie.

Omdat ik soms  helemaal klaar ben met actief zijn op social media is Pinterest een prima platform om ‘passief’ je blogs met de wereld te delen. Maar ik doe maar wat met Pinterest. Tijd dus voor een workshop van Fleur Miller dé Pinexpert.

Zoekoptimalisatie via Google

Voor ik mijn kennis over deze onderwerpen vergroot, volg ik eerst de workshop van Berend, SEO (zoekmachine optimalisatie) expert bij Blauwe monsters. Want voor een blogger is Google je ‘beste vriend’. Google bepaalt namelijk door middel van zoekmachines welke pagina’s jij te zien krijgt wanneer je een zoekopdracht in de zoekbalk intypt.

Google maar eens op: Gran hotel serie. Dan vind je mijn blog in de top drie van de zoekresultaten staan. Grote kans dat jij als lezer hierop klikt. Datzelfde geldt voor de zoekterm: boekrecensies. Dan zie je als tweede resultaat de site: boekrecensiesblog staan. De site waar ik recensies voor schrijf. En die bijna geheel door goede SEO zo hoog in Google scoort.

Na het volgen van deze workshop begrijp ik beter wat Google achter de schermen van mijn website doet om mij vindbaar voor jou als lezer te maken.  En hoe ik nog beter gebruik kan maken van SEO (zoekmachineoptimalisatie).

Flatlay fotografie en Pinterest

Omdat ik regelmatig product reviews schrijf, maak ik veel product foto’s. En nooit ben ik tevreden. Qua positie niet, qua belichting totaal niet en ook blijf ik struggelen met de juiste instellingen op mijn telefoon.

En laat de workshop van Janou van Foonfoto hier nou net overgaan. Tijdens deze workshop heb ik als een malle in mijn boekje notities gemaakt want ik wil echt betere foto’s maken. De komende tijd ga ik er thuis mee aan de slag. Wil je mij laten weten wat je van mijn foto’s vindt?

Tot slot heb ik mij deze dag verdiept in Pinterest. Het was dit jaar de Next level training door Fleur Miller de Pinexpert. Veel geleerd maar ook ontdekt dat ik toch echt nog een basistraining Pinterest nodig heb. Misschien volgend jaar wel bij het Blogger by nature event 2022.

Flatlay fotografie
Workshop flatlay fotografie

Tot slot nog gezellig netwerken op het netwerkplein

Zowel tijdens als aan het einde van de dag was er genoeg tijd om te netwerken. Zowel met bloggers tijdens de lunch als op het netwerkplein met bedrijven. Ik heb vooral veel inspiratie opgedaan van ‘collega’ bloggers:

Heel inspirerend om te horen hoe zij aan hun blog werken. Daarnaast met een aantal bedrijven gesproken die interessant kunnen zijn waanneer ik mijn blog wil professionaliseren.

En dat blijft op dit moment voor mij de vraag: wat wil ik precies met mijn blog? Ja, jou als lezer inspireren om van elke dag een mooie dag te maken. Maar blijf ik dat als hobby blogger doen of ga ik er structureel meer tijd in investeren en kijken wat het hoogst haalbare is?

Met alles wat ik geleerd heb tijdens Blogger nature event ga ik de komende tijd aan de slag. Over een tijd weet ik vast het antwoord op de vraag: blijf ik een hobby blogger of ga ik professioneler bloggen? Voor mij blijft het belangrijkste om zelf plezier in het bloggen te houden. Het Blogger by Nature event was in elk geval inspirerend genoeg om weer super blij te zijn met mijn blog!  

Wil jij weten hoe je mij kunt helpen meer lezers te bereiken? Via de volgende link vertel ik je er alles over: https://overyvonne.nl/bereik-als-blogger/

Je kunt mij als blogger ook helpen door via onderstaande links naar bol.com te gaan. Hoe? daarover later meer!

You may also like

5 reacties

Nienke | Mama met een wolkje 10 september 2021 - 14:38

Het was super! Leuk om te lezen hoe jij het hebt beleeft 🙂

Beantwoorden
Yvonne 10 september 2021 - 15:39

Dankjewel! Heb helaas niet zulke mooie foto’s als jij hebt op je blog. Die vergeet ik dan altijd te maken

Beantwoorden
Yvonne 16 september 2021 - 09:07

Dankje. was super leuk je te ontmoeten!

Beantwoorden
radiostations 30 maart 2022 - 06:45

Het was super leuk om te lezen!

Groet, Linda

Beantwoorden
Yvonne 30 maart 2022 - 13:45

Dank! Is ook een super leuk event.

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.