Genieten van een luxe high tea bij restaurant Vicini (Leek)

door Yvonne
Restaurant Vicini

Bij restaurant Vicini in Leek krijg je niet zomaar een gewone high tea. Nee, deze high tea is absoluut luxe en hemels te noemen. Restuarant: jongens van Vicini serveren in het overdekte winkelcentrum Liekeblom in Leek (Gemeente Westerkwartier Groningen), een uitgebreide high tea met luxe gerechten van gewone producten. Geen liflafjes, maar gewoon eten dat met zorg, passie en extra veel smaak bereid is.

Restaurant Vicini in Leek is gemoedelijk en gewoon

Zodra je het restaurant binnenstapt, wordt je verwelkomd door één van vriendelijke medewerkers. Zodra je aan je tafel zit, weet je dat je een bijzondere beleving gaat krijgen. Het personeel is erg vriendelijk en legt je echt in de watten. Zowel qua gezelligheid, als qua gerechten.

De jongens van Vicini in Leek
De jongens van Vicini in Leek

Huisgemaakte gerechten

De high tea bij de jongens van Vicini bestaat in totaal uit 5 gangen. Dit zijn zowel hartige als zoete gangen die allemaal huisgemaakt zijn. Terwijl je geniet van de heerlijke gerechten, kun je kijken hoe alle gerechten bereid worden in de open keuken. Dit geeft het restaurant een huiselijke sfeer.

Luxe huisgemaakte gerechten bij de high tea
Luxe huisgemaakte gerechten bij de high tea

Onbeperkt thee drinken bij restaurant Vicini

Bij de high tea krijg je verschillende soorten biologische thee geserveerd en een heerlijk glas verse jus ‘d orange. En het is echt onbeperkt theedrinken. Zodra de pot enigszins leeg is, staat één van de medewerkers alweer bij de tafel om je een nieuwe pot heet water te brengen. Kijk daar hou ik van: geen lauwe thee maar een pot vol vers kokend water voor de lekkerste thee.

Nog wel een kleine opmerking: zelf vind ik als fan van losse thee, dat bij een high tea, thee van losse thee soorten geserveerd moet worden voor de echte theebeleving. Ondanks dat ze heerlijke thee serveren, een kleine gemiste kans.

High tea met onbeperkt thee
High tea met onbeperkt thee

Pauze voor de laatste zoete gerechten

Voordat je de laatste gang geserveerd krijgt, heb je even een pauze. Je kunt zelf aangeven wanneer je aan de laatste gang met zoete gerechten wilt beginnen. En die pauze is echt wel even nodig. Na de eerste vier gangen zit je namelijk bommetje vol. Maar de zoete lekkernijen ‘roepen’ toch en gaan ook gewoon nog naar binnen.

huisgemaakt gebak Vicini Leek
huisgemaakt gebak Vicini Leek.

Luxe high tea voor een belachelijk lage prijs

Ja, echt waar. Ik snap niet hoe de jongens van Vicini zo’n luxe en heerlijke high tea voor deze prijs kunnen serveren. Ik had dit restaurant gevonden via social deal. Voor slechts €13,75 per persoon (prijs juni 2023) serveren ze deze high tea.

Enigszins sceptisch heb ik dan ook gereserveerd. Ik bedoel: wat krijg je tegenwoordig nog voor die prijs? Nou bij Vicini in Leek een hele uitgebreide en luxe high tea. Als echte theeleut heb ik al veel high tea’s gegeten, maar deze is echt ongelofelijk goed en goedkoop!

Highe tea in leek
huisgemaakte soep en kaasstengel

Voor alle high tea fans: reserveer snel bij restaurant Vicini in Leek

Hou je net zoals ik van high tea’s en lekker eten? Dan weet je nu waar je moet zijn in Leek. Reserveer snel, want regelmatig is het restaurant vol.

Heb je na deze high tea de smaak echt te pakken en wil je nog meer unieke theewinkels en restaurants bezoeken? Op mijn site vind je in het menu: theeleuten veel meer leuke thee locaties en heel veel theetips en weetjes!

Pure thee beleving, oprechte gastvrijheid en meer

Met een buik vol, rollen mijn vriendin en na de high tea ik zo ongeveer naar huis. We zijn onder de indruk van het heerlijke eten en de gastvrijheid van de heren. We komen zeker een keer terug! En niet alleen voor de high tea. We komen ook zeker terug voor de prachtige houten woonaccessoires van Lakewood uit leek die ook te koop zijn in het restaurant.

Lakewood houten woonaccessoires
Lakewood houten woonaccessoires

Lakewood houtgemaakte woonaccessoires

Sinds kort hebben de jongens van Vicini een samenwerking met Lakewood Leek: de leukste decoratie voor wie van hout houdt! Dit bedrijf maakt houten woonaccessoires die uniek, tijdloos en te leuk zijn om niet in huis te hebben. Ze maken onder andere lampen in de vorm van een poppetje, houten bloemen in een vaas (lekker makkelijk, gaan eeuwig mee) en prachtige wanddecoraties.

Meer weten over dit bijzondere bedrijf? Kijk eens rond op hun site of facebook pagina. Of ga gewoon voor de heerlijke high tea naar restaurant Vicini. Gegarandeerd dat je met een volle buik én nieuwe woonaccessoires thuiskomt!

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.